به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مهندس علي گوراني، رئيس اداره حفاظت از پرتوهاي وزارت بهداشت سلامت محيط و كار ضمن بيان اين مطلب گفت: آب در حالت طبيعي در 100 درجه ميجوشد و در ماكروويو دماي آن به 110 و 120 ميرسد در حالي كه جوششي در آن ديده نميشود و با يك تلنگر آب به حالت انفجار به اطراف پاشيده ميشود به همين علت ضروري است بعد از 30 ثانيه از اتمام كار ماكروويو، درب آن را باز كرده و آب را بيرون آوريد.
وي اشاره كرد: مكانيزم حرارت در ماكروويو، حركت مولكول است و مايعات از جمله آب نيز از همين قاعده تبعيت ميكند.
مهندس گوراني گفت: از قراردادن فلزات در ماكروويو جداً خودداري شود زيرا احتمال آتش سوزي در فر زياد ميشود.
وي در تشريح گفت: فركانس ماكروويو در 300 مگاهرتز (300 ميليون بار در يك ثانيه) نوسان ايجاد ميكند و مولكولهايي كه از نظر فيزيكي فضا دارند به شدت به هم سائيده ميشوند به همين علت سبب آتشسوزي ميشود.
رئيس اداره حفاظت از پرتوها گفت: از قراردادن تخم مرغ در ماكروويو جداً خودداري شود زيرا باعث تركيدن آن شده و همين طور در خصوص استفاده از گوجه فرنگي بايد حتماً آن را سوراخ كرده و سپس داخل ماكروويو قرار دهيد. / ح