روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

قهوه نوشیدنی است که برای آماده سازی و تهیه و سرو آن می‌توان مسیر‌های متفاوتی را طی کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛قهوه نوشیدنی است که برای آماده سازی و تهیه و سرو آن می‌توان مسیر‌های متفاوتی را طی کرد و در نهایت به مزه و طرز سرو خاص و متفاوتی رسید.

این روش‌ها و ترفند‌ها برای آماده سازی قهوه برای خود مسیر‌های پیچیده‌ای دارد، اما باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با تفاوت بین انواع و اقسام قهوه که شاید نامشان به گوشتان رسیده باشد آشنا نماید، پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن

معرفی انواع قهوه در اقصی نقاط دنیا

اسپرسو (Espresso)

این تصور نادرست وجود دارد که اسپرسو یک دانه است.

در واقع کلمه اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته می‌شود. اسپرسو نوعی قهوه است که در دستگاه اسپرسو دم می‌شود.

دانه‌ها قبلاً خوب آسیاب می‌شوند و سپس دوز سریعی از فشار زیاد و آب گرم دریافت می‌کنند.

این ترکیب فشار و آب، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج می‌کند. یک جرعه اسپرسو حدود ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیاب شده می‌برد که حدود ۲ اونس (۵۶ گرم) قهوه اسپرسو تولید می‌کند.

دو جرعه دوبرابر قهوه آسیاب شده می‌برد و دو برابر قهوه اسپرسو تولید می‌کند.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

برای تهیه قهوه اسپرسو شما به ابزاری به نام موکاپات یا دستگاه اسپرسو ساز نیاز دارید.

درجه برشتگی قهوه‌های اسپرسو معمولا متوسط و تیره‌تر بوده و مقدار آسیاب هم که به اندازه دانه‌های نمک برای موکاپات است.

قهوه ترک

به شیوه‌ای از تهیه قهوه گفته می‌شود که برای استفاده از این شیوه باید قوانینی را رعایت کنید.

برای مثال شما می‌خواهید یک فنجان قهوه ترک نوش جان کنید پس باید شرایط آن را نیز از لحظه خرید محصول رعایت کنید!

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

ایبریک و قهوه ترک قهوه ترک را فقط با قهوه جوش تهیه کنید.

برای تهیه قهوه ترک باید درخواستتان را با عنوان قهوه ترک مطرح کنید تا به شما قهوه‌ای با رست یا برشتگی روشن و درجه آسیاب بسیار ریز (مثل آرد) داده شود حالا که قهوه را خریداری نموده اید باید با استفاده از قهوه جوش یا ایبریک آن را درست کنید.


بیشتر بدانید: آیا میدانید؛ چرا می‌گویند قبل از ورزش قهوه بنوشید؟! 


اگر این فیلتر‌ها را رعایت کنید نوشیدنی نهایی قهوه ترک می‌شود که طعم، عطر، رنگ و ... آن کاملا از قهوه فرانسه جداست.

البته آیین نوشیدن، نوع و سایز فنجان و ... آن هم با قهوه فرانسه تفاوت دارد.

قهوه فرانسه

اگر می‌خواهید قهوه فرانسه نوش جان کنید.

قهوه تان را با عنوان قهوه فرانسه خریداری کنید، میزان برشتگی یا رست این قهوه معمولا ملایم است، اما در این مورد سوال دیگری نیز بوجود می‌آید و آن هم نوع دستگاهی است که می‌خواهید با آن، قهوه را تهیه کنید با فرنچ پرس یا دستگاه قهوه ساز، چون نوع دستگاه بر میزان درجه آسیاب دانه تاثیر می‌گذارد پس دانه باید متناسب با فرنچ پرس یا دستگاه قهوه ساز آسیاب شود.

قهوه فرانسه و فرنچ پرس در اصل اگر قهوه را با فرنچ پرس تهیه کنید قهوه تان، فرانسه می‌شود.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

برای مثال قهوه تان را می‌خواهید با فرنچ پرس تهیه کنید.

پس قهوه‌ای با درجه آسیاب درشت دریافت کنید.

خب! برشتگی یا رست ملایم، درجه آسیاب درشت و در نهایت تهیه قهوه با فرنچ پرس که با رعایت این شرایط، قهوه تان، قهوه فرانسه نام می‌گیرد.

گاهی ممکن است سوال دیگری در رابطه با درجه رست آن هم بوجود بیاید. مثلا درجه رست قهوه تان کمی تیره‌تر باشد یا نه کمی روشن تر.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

تفاوت مزه قهوه ترک و فرانسه و اسپرسو

خب همان طور که میدانید این قهوه‌ها با ابزار‌های مختلفی تهیه می‌شوند پس هر کدام مزه متفاوتی دارند.

کمترین تلخی برای قهوه فرانسه و سپس قهوه ترک و بعد این دو قهوه اسپرسو

قهوه فرانسه نسبتا رقیق مانند چای و سپس قهوه ترک و بعد هم قهوه اسپرسو می‌باشد

قهوه فرانسه یک فنجان نسبتا بزرگ سرو می‌شود. ۲۸۰ تا حتی ۴۰۰ گرم اندازه یک ماگ بزرگ، ولی قهوه اسپرسو ۲۵ میلی لیتر (۲۵ گرم) تقریبا اندازه یک شات کوچک است! و قهوه ترک هم کمتر از ۲۰۰ گرم که تقریبا اندازه یک فنجان معمولی است.

کاپوچینو (Cappuccino)

این نوشیدنی مرسوم در ایتالیا یک بخش اسپرسو، یک بخش شیر جوشیده و یک بخش کف شیر دارد.

اگر به درستی دم شود، هر جرعه‌ای که می‌نوشید باید به مقدار مساوی قهوه، شیر و کف داشته باشد. ولی در بیشتر کافی شاپ‌های آمریکا، آن را در فنجان‌های ۸ اونسی (۲۲۶ گرمی) سرو می‌کنند.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

در حالیکه کاپوچینوی اصلی در فنجان ۵ اونسی (۱۴۰ گرمی) سرو می‌شود.

کاپوچینو به معنای "کلاه کوچک" است و به لایه باریک کف در بالای قهوه اطلاق می‌شود. در ایتالیا هرگز پس از وعده غذایی یا بعد از ۱۱ صبح، کاپوچینو نوشیده نمی‌شود.

لاته (Latte)

لاته محبوب و مشهور یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد و در فنجان ۷ اونسی (۱۹۸ گرمی) سرو می‌شود.


بیشتر بدانید: مدل های قهوه/ قهوه برشته تیره بهتر است یا اندکی تفت‌داده شده؟ 


از آنجائیکه شیر فقط جوشانده می‌شود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرح‌های هنری فراهم می‌کند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیق‌تر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شده اند مناسب‌تر است.

آمریکانو (Americano)

آمریکانو یک جرعه اسپرسو و آب اضافی برای بیشتر کردن آن است.

این طعم رقیقی ایجاد می‌کند که بیشتر شبیه قهوه صاف شده آمریکایی است تا یک جرعه اسپرسو.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

می‌توان ۶ تا ۸ اونس آب (۱۷۰ تا ۲۲۰ گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار آن به دلخواه متغیر است. این قهوه بدون شیر و به صورت قهوه سیاه سرو می‌شود.

کورتادو/جیبرالتار (Cortado/Gibraltar)

علیرغم اسامی مختلف، تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز می‌کند کافی شاپی است که این قهوه را در آن سفارش می‌دهید.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

کورتادو یک اسپرسوی اسپانیایی است که با شیر جوشیده بریده می‌شود (کورتادو به اسپانیایی می‌شود "بریدن").

این نوشیدنی کوچکی است که فقط کمی بزرگتر از ماکیاتو است و در لیوان ۴ اونسی (۱۱۰ گرمی) سرو می‌شود.

نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال ۲۰۰۵ توسط کافی شاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و به نوعی لیوان شیشه‌ای اطلاق می‌شود.

ماکیاتو (Macchiato)

در حالیکه این استارباکس بود که ماکیاتو را مشهور کرد، ولی ماکیاتوی استارباکس شباهت کمی به ماکیاتوی واقعی دارد.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

ماکیاتوی سنتی یک جرعه اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است.

این نوشیدنی کوچک خیلی قوی است، زیرا غلیظ‌ترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافه شده به آن، از شدت این طعم می‌کاهد.

ماکیاتو به معنای "طرحدار" است و به طرح‌هایی که روی کف شیر داده می‌شود اطلاق می‌گردد.

کافه او له (Café au Lait)

این یک نوشیدنی فرانسوی است که از قهوه صاف شده قوی و شیر حرارت داده شده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست می‌شود.

نسبت قهوه و شیر یک به یک است.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

اگر در استارباکس دنبال این نوع قهوه می‌گردید باید میستو بخواهید.

میستو کلمه ایتالیایی برای این نوع قهوه است.

فلت وایت (Flat White)

فلت وایت یک اسپرسوی استرالیایی است که در انگلستان و آمریکا محبوبیت یافته است.

فلت وایت چیزی بین کاپوچینو و لاته است که در لیوان ۶ اونسی (۱۷۰ گرمی) سرو می‌شود.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

سایز آن تقریباً اندازه کاپوچینو است، ولی شیر آن مانند لاته، کاملاً جوشانده می‌شود.

کولد برو (Cold Brew)

کولد برو به روش دم کردن آیسد کافی گفته می‌شود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت ۸ ساعت می‌شود تا طعم کامل آن دربیاید.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

با این روش عصاره‌ای بدست می‌آید که می‌توان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد.

این روش آزاد در سال‌های اخیر در کافی شاپ‌ها مرسوم شده است و درست کردن این نوع قهوه در منزل نیز راحت است.


یادبگیرید: ترفند‌های تهیه قهوه ترک/ راهنمای سرو قهوه ترک 


بسیاری از کافی شاپ‌ها عصاره‌ها را داخل بطری می‌فروشند و بدین ترتیب می‌توان در منزل به میزان دلخواه آن را رقیق کرد.

آیسد کافی ژاپنی (Japanese Iced Coffee)

این یک روش برای درست کردن فوری آیسد کافی است که شما قهوه را روی یخ دم می‌کنید.

قهوه با قوت دوبرابر روی یخ دم می‌شود تا یخ آب شود و قهوه را رقیق و دم کند.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

چرا باید آیسد کافی ژاپنی را به کولد برو ترجیح دهید؟

بعضی افراد می‌گویند که این روش منجر به تأکید بیشتر بر روی طعم قهوه می‌شود؛ و همچنین خیلی سریعتر از روش درست کردن کولد برو است.

آیسد کافی (Iced Coffee)

آیسد کافی معمولی را می‌توان به دو روش تهیه کرد: قهوه معمولی را بگذارید بماند تا سرد شود، یا قهوه داغ قوی را مستقیماً روی یخ بریزید.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

در هر دو صورت طعم رقیقی درست می‌شود که باعث شده روش‌های جدید دم کردن آیسد کافی اخیراً محبوب و مرسوم شوند.

پور اُور (Pour Over)

این روش دم کردن قهوه عبارتست از ریختن آب داغ روی قهوه کاملاً آسیاب نشده و دانه درشت و صاف کردن آن قهوه.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

با آنکه روش‌های زیادی برای دم کردن قهوه وجود دارد، ولی همه آن‌ها از روند یکسان خیساندن دانه‌های آسیاب شده در آب داغ پیروی می‌کنند.

با آنکه این یک روش سنتی برای دم کردن قهوه است، ولی طعمی غیرعادی دارد.

موکا (Mocha)

موکا یک قهوه محبوب و دسری با شکلات است.

عموماً آن را با ترکیب یک جرعه اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست می‌کنند.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر

شیر را می‌جوشانند و نوشیدنی را با هنر لاته تزئین می‌کنند.

یکی از انواع آن بیچرین است که نوشیدنی مخصوص شهر تورین در ایتالیا است و ترکیبی از قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظ است.

فراپوچینو (Frappucino)

این نوشیدنی در آمریکا بسیار معروف شده است.

با آنکه بسیاری از مردم تصور می‌کنند که این قهوه شبیه بستنی برای اولین بار در استارباکس درست شده، ولی در واقع ریشه آن جای دیگری است.

فراپوچینو زاده ذهنی جرج هاول از کافی شاپ Coffee Connection در بوستون است که در دهه نود استارباکس این کافی شاپ را خرید. هاول در مورد فراپوچینو می‌گوید که او هم عاشق آن است و هم از آن متنفر است.

او می‌گوید: «وقتی استارباکس با پیشنهاد خوبی برای خریدن کافی کانکشن پیش ما آمد، خیالمان راحت شد. من قهوه اصلی و ساده را دوست داشتم، ولی بیشتر وقتم صرف چیز‌هایی مثل فراپوچینو می‌شد.» بنابراین فراپوچینو یک نوشیدنی آمریکایی است و آدم را یاد گرانیتای ایتالیایی می‌اندازد که یک قهوه یخی با بافت نرم و روان است که چیزی بین یخ در بهشت ایتالیایی و شربت است.

با انواع و اقسام قهوه در اقصی نقاط دنیا آشنا شوید!/ روش مختلف تهیه قهوه و نام های آن +تصاویر
نام "فراپوچینو" ترکیبی از کلمه نیو انگلندی "فراپ" برای بستنی و کلمه "کاپوچینو" است.

فراپوچینو از چه چیز‌هایی تشکیل شده است؟ ا

ستارباکس طرز تهیه این قهوه را مثل یک راز نگه داشته و دستور تهیه آن را در وبسایش نگذاشته است.

ولی یک چیز قطعی است، این نوشیدنی راز محبوبیت انفجاری استارباکس است.

قطعاٌ نباید این نوشیدنی را در جایی غیر از استارباکس سفارش دهید؛ و محض اطلاعتان: اگر فکر می‌کنید این نوشیدنی کافئینی که می‌خواهید را تأمین می‌کند، بدانید که این نوشیدنی اصلاً قهوه ندارد!

انتهای پیام/

 

برچسب ها: انواع قهوه ، قهوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۰۸:۳۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
بسیار عالی
آخرین اخبار