سرهنگ کیانی مطرح کرد؛

نقض حریم خصوصی کاربران اینترنتی در نتیجه اعتماد بیش از حد به غریبه‌های آنلاین

رئیس اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت:علت وقوع بسیاری از جرائم سایبری، سوءاستفاده از اعتماد قربانیان بوده است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرهنگ دوم حمید کیانی اظهار کرد: در بررسی‌های صورت گرفته بر پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتا، علت و علل وقوع جرائم سایبری در سال گذشته، اعتماد بیش از حد کاربران فضای مجازی به افراد آنلاین و سوءاستفاده مجرمان سایبری از اعتماد آنان بوده است؛ لذا به هموطنان توصیه می‌کنیم، نسبت به نوع ارتباطات خود و همچنین نوع محتوای منتشر شده در فضای مجازی دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه سهل انگاری در برقراری ارتباط در فضای مجازی و به خصوص شبکه‌های اجتماعی و اعتماد بیش از حد به غریبه‌های آنلاین نتیجه‌ای جز نقض حریم خصوصی برای کاربران نداشته است. حریمی که به آسانی و با انتشار تصاویری که دیدن آن‌ها توسط افراد غریبه نقض شده و می‌تواند تبعات و مشکلات فراوانی برای خانواده‌های ایرانی به وجود آورد.

سرهنگ کیانی تاکید کرد: نقض حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی بیش از آن که به نرم افزارها، قابلیت‌های شبکه‌های اجتماعی و مهارت مجرمان سایبری بستگی داشته باشد به خود کاربران بستگی دارد که چگونه از حریم خصوصی خود در این فضا مراقبت و نگهداری کنند.

وی تصریح کرد: متاسفانه کاربران زیادی بدون توجه به حساسیت این موضوع و فقط در جهت سرگرمی و یا فراخوان‌های اعلام شده از سوی سایت‌های خاص اقدام به بارگذاری تصاویر شخصی و خصوصی خود در فضای سایبر می‌کنند. به این امید که تصاویر ارسالی تنها از سوی دوستانشان مورد بازدید قرار خواهد گرفت، غافل از اینکه دیگران نیز امکان دریافت مطالب منتشر شده را خواهند داشت.


بیشتر بخوانید:ناآگاهی کاربران یکی از علل مهم وقوع جرایم سایبری است/ ضرورت اشرافیت پلیس فتا به فناوری های روز دنیا


این مقام مسئول با اشاره به برخی از مشکلات به وجود آمده برای خانواده‌ها، از والدین خواست تا با نظارت بر فعالیت سایبری فرزندان خود مانع سوء استفاده مجرمان از عزیزانشان شده و هدایت‌گر آن‌ها به فعالیت‌های پاک در فضای سایبر باشند.

سرهنگ کیانی به خانواده‌ها توصیه کرد: در نگهداری عکس‌ها، کلیپ‌های شخصی و خانوادگی و اطلاعات محرمانه خود و فرزندانشان نهایت دقت و تلاش را داشته باشند و مانع انتشار آن‌ها در فضای سایبر به خصوص شبکه‌های اجتماعی از سوی فرزندانشان شوند.

این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: کاربران باید فیلم‌ها و اطلاعات خصوصی خود را رمزگذاری کرده و به هیچ وجه عکس‌ها و فیلم‌های شخصی و خانوادگی خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک نگذارند و به فراخوان‌های سایت‌ها، گرو‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی برای این ایام که دعوت کرده است تا عکس‌ها و کلیپ‌های مناسبتی خود را در سایت‌ها بارگذاری کنند اهمیت ندهند.

رئیس اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در انتها از کاربران درخواست کرد در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک و مجرمانه آن را از طریق سامانه پاسخگویی به فوریت‌های سایبری با ما در میان بگذارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار