باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

سلول درمانی روشی جدید در درمان بیماری‌های خاص/ جرقه های امید برای بیماران مبتلا به ام اس

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان در خصوص بیماری ام اس و تحقیقات پژوهشگران رویان توضیحاتی داد.

/////////////به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ام اس یک بیماری سیستم عصبی مرکزی است که متاسفانه در جامعه رواج یافته است و گریبانگیر برخی افراد به ویژه جوانان شده است، پژوهشگران در تلاش هستند تا بتوانند با سلول درمانی و روش‌های نوین این بیماری را درمان و از شیوع آن جلوگیری کنند.

پژوهشگاه رویان طی سال‌ها تلاش توانست تا حدی در درمان این بیماری موفق باشند و امیدی در دل بیماران به وجود آورد؛ در این راستا دانشمندان دریافتند  که استفاده از سلول‌های بنیادی و می‌توانند سیستم ایمنی را ترمیم  و نقش واسطه‌ای بین بافت‌های آسیبب دیده و سایر سلول‌ها داشته باشند.

شایع ترین علائم ام اس را بشناسید

امیر باجوری مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماری ام اس یا MS) Multiple Sclerosis)، اظهار کرد:  بیماری مولتیپل اسکلروزیس بيماری التهابی و demyelinative سيستم اعصاب مركزی است كه بيشتر افراد را در سن جوانی درگیر می‌كند؛ شايع‌ترين علائم شامل بی‌حسی، اختلال، ديد، از بين رفتن تعادل، ضعف، اختلال عملكرد مثانه، تغييرات ساكيولوژكيال و اختلالات بینائی است.

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان خستگی را از اولين علائم در MS دانست و گفت: اين بيماری ماهيت اتو ايمن داشته و با واسطه T-Cell ها و ساير جمعیت‌های موثر در سيستم ايمنی كه به مغز و سلولهای عصبی حمله کرده و باعث می‌شوند پوشش ميلين آن‌ها و گاهی آكسون و كل ساختار عصب تخريب شود.

/////////////


بیشتر بخوانید: کورسوی امید برای بیماران مبتلا به ALS/ بلا‌هایی که این بیماری بر سر افراد می‌آورد


ام اس درمان قطعی ندارد

باجوری با اشاره به اینکه  بیماری MS از شايع‌ترين علت ناتوانی نورولوژیكی در افراد جوان است، بیان کرد: متاسفانه تاکنون درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشته است و درمان‌های دارویی چون انواع اینترفرون‌ها، داروهای سیتوتوکسیک تا   40 درصد موارد توانایی پیشگیری از پیشرفت و عود بیماری را دارند و علی رغم آن بیماری همچنان پیشرونده و دارای عودهای مکرر است.

وی ادامه داد: در ایران، رشد جمعیت سرعت زیادی داشته است و اکنون جمعیت به حدود  75 میلیون نفر می‌رسد  و بیشترین گروه  سنی را افراد 20 تا 24 سال تشکیل می‌دهند، با توجه به آن که بیشترین میزان شیوع ام اس در سنین  20 تا 40 سال بیشتر  است، می‌توان دریافت که شیوع بیماری MS در کشور ما در حال افزایش است و  بالاترین آمار ام اس را استان های اصفهان، چهارمحال بختیاری، استان فارس و مرکزی به خود اختصاص داده اند.

/////////////

 

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان افزود: عوامل خطر ابتلا به بیماری MS شامل سابقه ژنتیکی، جنس مونث، عدم مواجهه با عوامل میکروبی گوناگون در سنین جوانی، سبک زندگی، رژیم غذایی و دور شدن از خط استوا است؛ مواجهه با عوامل باکتریال یا ویروس‌هایی چون ویروس HHV-6 و ویروس اپشتین بار سبب ایجاد آمادگی اتوایمیونیتی در فرد از طریق مکانیزم‌های مولکولی و یا ناظر می‌شود.

باجوری گفت: مواجهه مجدد با طیف گسترده‌ای از میکروارگانیسم‌ها، سبب فعال شدن اتوراکتیویتی از پیش موجود شده و اتوایمیونیتی فعال گشته و سبب از بین رفتن سلول‌های الیگودندروسیت، اختلال میلیناسیون و مرگ آکسونی می‌شود.


بیشتر بخوانید: پژوهشگاه رویان می‌تواند به عنوان یک برند مطرح شود


درمان ام اس با سلول های بنیادی

وی در خصوص درمان بیماری ام اس، اظهار کرد: درمان‌های مختلفی برای درمان بیماری ام اس وجود دارد اما این درمان‌ها قطعی نبوده و علیرغم استفاده از آنها پیشرفت بیماری و  وقوع حملات وجود دارد؛ سیستم ترمیم درونی بدن قادر به بازسازی نواقص داده نیستند که علت‌های مختلفی دارد و پژوهشگاه رویان در حال تلاش برای یافتن نتایج مثبت است.

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان  بیان کرد: از آنجا که توانایی سیستم ترمیمی داخلی بدن به دلایل مذکور برای ترمیم ضایعات ناشی از فرایند دمیلیناسیون کافی نیست، لذا پیوند سلول‌های بنیادی در بیماری MS صورت گرفت؛ ابتدا بی‌خطر بودن و اثربخشی تزریق سلول‌های بنیادی در مدل EAE یا انسفالیت اتوایمن تجربی در حیوانات مورد بررسی قرار گرفت.

/////////////

باجوری ادامه داد: نتایج به دست آمده که نشان دهنده بی‌خطر بودن و بی‌عارضه بودن این سلول‌ها و نیز وجود اثرات درمانی بود، سبب شد تا مطالعاتی وسیع به شکل کارآزمایی بالینی در بیماران دچار MS انجام شود، به این منظور سلول‌های بنیادی مختلفی مانند سلول بنیادی مزانشیم ( MSC )، سلول های هماتوپوئتیک ( MNC) ، سلول‌های بنیادی عصبی مشتق از سلول‌های مزانشیم ( MSC-NSC ) مورد مطالعه قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید: بیم و امید پشت درهای بسته رویان


وی در پایان یاد آور شد: در کارآزمایی‌های بالینی نیز عارضه جانبی خاصی گزارش نشد و درجاتی از اثرات درمانی این سلول‌ها در بیماران مشاهده شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
تو رو خدا اگه میشه غلاف ملین رو ترمیم کرد اینکارو بکنید
عمرمون تموم شد
ارزوهامون خاک شد
من شغلمو از دست دادم
رویاهامو فراموش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
اگه سلولهای بنیادی میتونند به رفع خستگی بیماران ام اس کمک کنند خواهش میکنم زودتر این کار رو شروع کنید،من روزی ۱۲ ساعت کار میکنم،البته مدیر هستم ولی همیشه خستم و نمیتونم درست راه برم،۱۵ ساله با ام اس درگیرم و الان ۳ ساله که پای راستم خیلی درگیره
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۱۵:۲۴ ۲۸ تير ۱۳۹۸
خواهشمندم نیاز به آدرس سلولهای بنیادی بیماری منو گسل هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناصر صفری
۲۱:۳۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
سلام من مشکل دیستروفی عضلانی بکر اگزون 51 درمان های جدید نظیر سلول درمانی ژن درمانی بیماران عصبی عضلانی پیدا شده هست خوااهشن یکی بگه کدون کشور درمان میخوان بکنن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۰۱:۴۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
روش پیوند سلولهای بنیادی اتولوگ که اچ اس سیتی نام دارد بهترین روش در اکسر کشورها انجام میشود
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۰۰:۲۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
اگر سلولهای بنیادی بتواند حتی نیمی از توانایی از دست رفته بیماران را برگرداند عالی است
Iran (Islamic Republic of)
ولی
۲۲:۱۳ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
تو رو خدا بیماران ام اس رو دریابید
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
روی دیابت نوع 1هم کار میشد خوب بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
مسئولین هوای جوان ها و نخبه های مملکت رو داشته باشین، ایران همه چیز میسازه و کشف میکنه و روی دست همه دنیا بلند میشه
Iran (Islamic Republic of)
Mohamad
۱۵:۵۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
همش الکی سال 86گفتن نخاع میشه ترمیم کرد ما هم چند بار اومدیم تهران آخرش هیچی