50 درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود بی اطلاع هستند

دیابت بیماری است که روز بروز در حال گسترش است و متاسفانه شهروندان با تغییرشیوه زندگی وکم تحرکی آن را دامن می زنند.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و سازی در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.

دیابت یکی از بیماری های شایع در سراسر جهان است و حتی در افرادی که به نظر سالم می رسند، ممکن است بیماری پیش دیابت تشخیص داده شود.

در حال حاضر 50 درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود بی اطلاع هستند .

یکی از شهروندان آبادانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛گفت:از بیماری خود اطلاعی نداشتم یک روز برای انجام آزمایش به آزمایشگاه مراجعه کردم وپس از دریافت جواب آزمایش از بیماری دیابت خود مطلع شدم .

وی افزود: حالا این بیماری در حدی پیش روی کرده است که به بینایی ام لطمه وارد کرده است .

انواع دیابت از نظر پزشکی :

دیابت نوع یک:

دیابت نوع یک شکل شدیدتر از بیماری دیابت 2محسوب می شود که گاهی اوقات به نام «دیابت نوجوان» نیز شناخته می شود زیرا یا در زمان تولد وجود داشته یا در دوران کودکی یا نوجوانی فرد به آن مبتلا می شود.

در دیابت نوع 1، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول های تولیدکننده انسولین را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی کرده و آنها را نابود می کند. این حمله به نام بیماری خود ایمنی شناخته می شود.

بدون انسولین، قند در خون باقی می ماند و افزایش می یابد و در نتیجه، سلول های بدن با کمبود گلوکز مواجه می شوند.

بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 باید انسولین تزریق کنند تا گلوکز را به سلول های بدن خود برسانند.

دیابت نوع 2:

دیابت نوع 2 شایع‌ترین نوع این بیماری است . بر خلاف دیابت نوع 1، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مقداری از انسولین مورد نیاز خود را تولید می کنند، اما این میزان اغلب کافی نیست. در برخی موارد، انسولین تلاش می کند سلول های بدن را باز کند تا امکان ورود گلوکز فراهم شود، اما بنا به دلایلی این اتفاق رخ نمی دهد.

هوشنگ محمدیان رئیس مرکز بهداشت آبادان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛ گفت:دیابت نوع یک با علائمی، چون تشنگی، پُر ادراری، پُر نوشی، کاهش وزن، گرسنگی و خستگی شدید خود را نشان می‌دهد و دیابت نوع دو تنها با انجام آزمایش قند خون مشخص می‌شود.

علائم ونشانه های دیابت :

تکرر ادرار،احساس تشنگی بسیار،احساس گرسنگی ، خستگی شدید،تاری دید،کاهش وزن ،احساس سوزن سوزن شدن، درد، یا بی حسی در دست ها و پاها اینا نشانه های شایع ابتلا به بیماری دیابت هستند.

راه حل پیشگیری از بیماری دیابت :

هدی مجیری معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی آبادان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛بیان اینکه ۷۰ درصد موارد ابتلا به دیابت نوع دو، می‌تواند با اصلاح شیوه زندگی خود از این بیماری پیشگیری شود، گفت: انجام آزمایش‌های دوره‌ای می‌توانند تا حد زیادی خطر ابتلا به دیابت را در افراد کاهش دهد.

وی افزود: هر چقدر میزان تناسب اندام و سلامت قلبی-ریوی بیشتر باشد ریسک ابتلا به نشانه های پیش دیابت یا دیابت نوع۲ کاهش می یابد.

معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: در بیماران دیابتی تنظیم و کنترل مرتب قند خون بسیار مهم است .

متخصصان تغذیه و سلامت افراد دیابتی را به خوردن انواع خاصی از میوه‌ها تشویق می‌کنند که نه تنها برای بدن مفید هستند بلکه به کنترل انسولین خون کمک می‌کنند.

خانم جلیلیان کارشنان تغذیه در مرکز بهداشت آبادان نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛گفت :افراد دیابتی با مصرف میوه هایی همچون کیوی،گریپ فروت،سیب،پرتقال،آلوسیاه ،توت فرنگی ،گیلاس به مقدار لازم، میتوانند انسولین خود را کنترل کردند.

وی افزود:افراد دیابتی همچنین با ورزش کردن میتوانند میزان قندخون، حساسیت به انسولین، فشارخون و سطح کلسترول را کنترل کنند.

هوشنگ محمدیان رئیس مرکز بهداشت شهرستان آبادان هم گفت: دیابت در ایران در حال رشد است و نوع دوم آن از رشد بیشتری برخوردار بوده که از مهمترین علل این افزایش، تغییر الگوهای زندگی محیطی است.

وی افزود: با ترویج «شیوه زندگی سالم» می توان بیش از 70 درصد موارد ابتلا به دیابت را پیشگیری کرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان آبادان گفت: امروزه زندگی پراسترس، کم تحرکی و مصرف غذاهای پرکالری با ارزش غذایی اندک، سبب چاقی مفرط می شود که خود از دلایل اصلی ابتلا به دیابت است.

وی با بیان اینکه در سال چه تعدادی به بیماری دیابت مبتلا می شود افزود:آمار دقیقی از ابتلای افراد به این بیماری وجود ندارد اما هر سال تعداد این آمار رو به افزایش می باشد .

رئیس مرکز بهداشت شهرستان آبادان گفت: معمولا در روستاها تعداد افراد مبتلا به بیماری دیابت کمتر از شهرهاست .

محمدیان افزود:کلا بیماری های غیر واگیر که دیابت هم یکی از مهم ترین آن می باشد 70درصد بار بیماری ها را بر عهده دارد. و مرگ و میر در اثر دیابت هر سال نسبت به سال های گذشته بیشتر می شود.

وی گفت: 90 درصد مبتلايان به ديابت، مبتلا به ديابت نوع 2 هستند.

طبق پيش بينی سازمان بهداشت جهانی آمار مبتلايان به ديابت تا سال 2030 دو برابر می شود.

باید برای کنترل قند خون، شیوه‌ی زندگی سالمی را در پیش گرفت که شامل رژیم غذایی سالم، ورزش، خواب کافی و استرس کم است. غذای دیابتی‌ها باید دارای مواد مغذی با چربی کم و کالری متوسط باشد و شکر کمی نیز داشته باشد.

انتهای پیام/ د

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.