رأی‌الیوم: ائتلاف احتمالی پاکستان، ایران و ترکیه برای آمریکا رعب‌آور است

رأی‌الیوم نوشت برای آمریکایی که جز عربستان و اسرائیل دوست دیگری ندارد، تشکیل ائتلاف کشور‌های قدرتمند اسلامی مثل پاکستان، ایران و ترکیه هراس‌آور است.

رأی‌الیوم: ائتلاف احتمالی پاکستان، ایران و ترکیه برای آمریکا رعب‌آور استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم معتقد است برای آمریکایی که امروز جز عربستان و اسرائیل دوست دیگری در جهان ندارد تشکیل ائتلاف میان کشور‌های قدرتمند اسلامی مثل پاکستان، ایران و ترکیه، اتفاقی هراس آور است.

عبدالباری عطوان در تازه‌ترین ویدیوی هفتگی که در پایگاه اینترنتی روزنامه الکترونیکی رأی الیوم منتشر شد اظهار داشت: موضوع سخن امروز من درباره بحران لیر ترکیه و تبعات آن برای این کشور و منطقه است، ضمن اینکه بررسی خواهم کرد چرا آمریکا به صورت ناگهانی و غافلگیرکننده اینگونه ترکیه را تحت فشار قرار داده است.

وی در ادامه نوشت: اگر دقت کنید در می‌یابید آمریکا و دولت دونالد ترامپ در پی آنند تا دو قدرت اقتصادی و نظامی خاورمیانه یعنی ترکیه و ایران را دچار هرج و مرج کنند. آنان این سیاست را با تحمیل تحریم‌های سختگیرانه علیه این دو کشور آغاز کرده اند تا با این روش ارزش پول داخلی این دو کشور سقوط کند. به این امید که این دو کشور با گرانی شدید و در ادامه با اعتراض مردمی مواجه شوند و این روند تا حد تغییر نظام در دو کشور و چه بسا در ادامه راه تا مداخله نظامی در آن‌ها پیش برود.

این سیاست توطئه گونه آمریکا علل متعددی دارد. ترکیه در سال ۲۰۰۸ بحران اقتصادی‌ای را که دامنگیر جهان شده بود تجربه کرد. آن بحران، اقتصاد کشوری چون یونان را که از جانب اتحادیه اروپا حمایت می‌شد متلاشی کرد، اما اتفاق امروز با بحران اقتصادی آن سال برای ترکیه متفاوت است؛ زیرا بحران امروز این کشور و ایران، بحرانی از روی دسیسه است.

ترکیه در زمره کشور‌هایی است که در سال‌های اخیر توانسته است نظام سیاسی و اقتصادی قدرتمندی را سازماندهی کند که بر اصول اساسی دموکراسی، توسعه اقتصادی و همزیستی مسالمت آمیز مذاهب و اقوام مختلف، استوار است. این روند موجب شد تا کشور ترکیه در میان بیست کشور برتر اقتصادی جهان، در رتبه شانزدهم یا هفدهم جای بگیرد. نکته مهم دیگر اینکه، ترکیه توانسته است در زمینه‌های امنیت غذایی، بهداشت و صنایع دارویی و در حوزه صنایع تسلیحاتی به خودکفایی برسد. خرید اس چهارصد از روسیه ممکن است چندان برای غرب مهم نباشد، اما مهم این است که ترکیه قادر است خودش در داخل این اسلحه را بسازد و در ادامه با استقرار موشک‌های پاتریوت در داخل خاک خود مخالفت کند. این موضوع از نگاه غرب چه در بعد اقتصادی و چه در بعد تسلیحاتی خطرناک است.

اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در سفر به مسکو، با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود دیدار می‌کند و با او به توافق می‌رسد تا حجم تبادل تجاری میان دو کشور از سی میلیارد دلار در سال به صد میلیارد دلار در سال رشد یابد و نکته مهم دیگر اینکه ترکیه به هم پیمان اساسی روسیه تبدیل می‌شود تا جایی که پنج میلیون گردشگر روسی از ترکیه دیدن می‌کنند، تحولاتی است که برای آمریکا و غرب عذاب آور است.

در واقع جهان غرب ترکیه را به این هدف وارد ناتو کرد که بتواند روسیه را مهار کند، اما حالا می‌بیند کشور ترکیه به هم پیمان اساسی روسیه تبدیل شده است. با این حساب ترکیه از خطوط قرمز غرب عبور کرده است، اینکه کشوری، چون ترکیه در بخش تولید دارو و سلاح به خودکفایی برسد برای غرب خط قرمز است در نتیجه چنین گام‌های تندی علیه آنکارا برداشته می‌شود.

رأی‌الیوم در ادامه نوشت: همین مسائل درباره ایران نیز صادق است. ایران توانسته است موشک‌های غیرمتعارف و پیشرفته را توسعه دهد. موشک‌هایی که برد آن‌ها به اروپا و عمق رژیم اشغالگر می‌رسد. این موشک‌ها موجب شده است تا در تقابل با برتری جویی اسرائیل در منطقه، نوعی توازن ایجاد شود. اسرائیل در تمامی جنگ‌های سال‌های اخیر اعم از سه جنگ با نوار غزه یا جنگ سال ۲۰۰۶ در جنوب لبنان، شکست خورد زیرا این موشک‌ها توانست خلاء‌های موجود در رویارویی هوایی با رژیم صهیونیستی را پر کند.

در آخرین نشست چهره‌های مطرح صهیونیست از جمله گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، پژوهشی به کابینه امنیتی این رژیم تحویل داده شد که در آن آمده است ایران توانایی آن را دارد تا حزب الله را به فناوری ساخت موشک و همچنین موشک‌های جدید تجهیز کند، ضمن اینکه حزب الله خود بیش از صد و بیست هزار موشک با برد‌ها و مدل‌های مختلف در اختیار دارد.

بنابر این مطلب، نکته خطرناک‌تر برای اسرائیل این است که امکان دارد حزب الله بتواند در یک روز هفتصد موشک به سرزمین‌های اشغالی شلیک کند و سامانه دفاع هوایی اسرائیل از جمله گنبد آهنین هم در مقابل قادر نیستند با این حجم از موشک‌ها مقابله کند. حال در کنار این خطر، خطرات دیگری، چون شلیک روزانه، مثلا پانصد موشک از سوریه و دویست موشک از نوار غزه را نیز اضافه کنید و شرایطی را که پیش خواهد آمد تصور نمایید، در چنین شرایطی گنبد آهنین آنانی که نمی‌دانند در برابر بادبادک‌های آتش زای فلسطینیان چه کنند تا جایی که مجبورند شرط اساسی توافقنامه آتش بس با گروه‌های فلسطینی را متوقف ساختن این بادبادک‌ها تعیین کنند، در کجای کار قرار خواهد داشت؟ اسرائیل از سال ۱۹۷۳ تا به امروز نتوانسته است هیچ جنگی را به سود خود خاتمه دهد.

امنیت غذایی، موضوع بسیار مهمی است. سوریه نیز اینگونه بود، این کشور نه تنها در تولید مواد غذایی خودکفا بود بلکه ذخیره غذایی پنج سال بعد را نیز انبار کرده بود آنهم در شرایطی که از نگاه غرب عرب‌ها باید در نان شبشان هم به آمریکا محتاج باشند. کشور‌های بزرگی، چون الجزایر، مغرب، مصر و... از نظر آمریکا نباید در حوزه غذایی و دارویی خودکفا باشند، این کشور‌ها باید در این زمینه‌ها متکی به واردات غرب باشند. مصر نباید گندم مورد نیازش را از سودان وارد کند؛ در نتیجه آمریکا به حسنی مبارک هشدار داده بود حق ندارد حتی یک کیسه گندم از سودان وارد کند.

واقعیت این است که آمریکا مزدور می‌خواهد، آمریکا در پی دوستی با کسی است که به طور کامل بتواند به او اعتماد کند. امروز قطر به تعامل با ترکیه برخاسته است، این کشور در طرحی برای سرمایه گذاری در ترکیه، پانزده میلیارد دلار به این کشور کمک کرد و همین امر ارزش لیر را بهبود داد. اما توطئه علیه ترکیه همچنان ادامه دارد. آمریکا تعرفه گمرکی واردات آلومینیم و فولاد از ترکیه را تا پنجاه درصد افزایش داد. ترکیه نیز مقابل به مثل کرد و تولیدات الکترونیکی آمریکا را هدف قرار داد.

در پایان این مطلب آمده است:  نگرانی اساسی آمریکا، ائتلاف روسی - ایرانی - ترکیه‌ای و پاکستانی است. امروز عمران خان در پی سفر به ایران و توسعه روابط با این کشور است. او به صراحت گفته است که به تحریم‌ها علیه ایران پایبند نیست در شرایطی که پاکستان هم پیمان قدرتمند آمریکاست. اگر پاکستان از آمریکایی که همچنان در افغانستان حضور دارد فاصله بگیرد برای آمریکا گران تمام خواهد شد. اگر قدرت‌های اسلامی یعنی پاکستان، ایران و ترکیه در کنار هم قرار بگیرند قدرت عظیمی را تشکیل می‌دهند که به سلاح هسته‌ای مجهزند و همین اسلحه به نوعی تضمین کننده سلامت ائتلاف آنهاست و این اتفاقی است که آمریکا را به هراس افکند زیرا آمریکا در این دنیا دیگر کسی را به جز عربستان و اسرائیل ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
احسنت امریکا دیگر هیچ غلطی نمیتونه بکنه
آخرین اخبار