در نشست خبری جشنواره ملی کارتون و کاریکاتور مطرح شد؛

کاریکاتور هنر مردمی است/ تلاش برای شناسایی استعداد‌های نهفته کارتون در ایران

نشست خبری نهمین جشنواره ملی کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی در حوزه هنری برگزار شد.

کاریکاتور هنر مردمی است/ تلاش برای شناسایی استعداد‌های نهفته کارتون در ایرانبه گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری نهمین جشنواره ملی کارتون و کاریکاتور شهر بجنورد، با حضور وحید نمازی رئیس حوزه هنری خراسان شمالی و دبیر اجرایی جشنواره، عباس ناصری دبیر هنری و جمعی از اهالی رسانه در سالن اندیشه حوزه هنری استان تهران برگزار شد.

در این نشست وحید نمازی با ارائه توضیحاتی بیان کرد: جشنواره کارتون و کاریکاتور استان خراسان شمالی از سال ۸۹ آغاز شده و برای نخستین بار است که نشست خبری این جشنواره در تهران برگزار می‌شود.

وی درباره ضرورت برگزاری این جشنواره گفت: کارتون و کاریکاتور ظرفیت خاصی برای انتقال مفاهیم اجتماعی دارند، از طرفی استان خراسان چهره‌های مطرحی در این حوزه دارد که این دلایل موجب تصمیم ما برای برگزاری جشنواره باشکوه در هنر کاریکاتور شد.

نمازی افزود: اولین دوره جشنواره به صورت بین المللی برگزار شد؛ اما از دوره دوم به بعد به دلیل موضوعات جشنواره که عمدتاً شعار سال، دغدغه‌های مردم ایران و ... بود، در سطح ملی برپا شد.

دبیر اجرایی جشنواره ضمن اشاره به برگزاری کارگاه و نشست‌های تخصصی در طول جشنواره، اظهار کرد: تاکید هیات داوران در هر دوره بر تولیدی بودن آثار است؛ از آنجایی که تعدادی از هنرمندان حرفه‌ای معمولا در اکثر جشنواره‌ها رتبه کسب می‌کنند، ویژه برنامه‌ای با عنوان چهل سالگی کارتون در نظر گرفتیم تا در دل این برنامه هنرمندان جوان و جویای نام نیز دیده شوند و از حضور خود در جشنواره دلسرد نشوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مسائل اقتصادی مهمترین دغدغه مردم به شمار می‌آید، ادامه داد: موضوع این دوره "روزی حلال" است. در شرایط کنونی که بحران اقتصادی است، ملت مسلمان ما باید به فکر روزی حلال خانواده‌ها باشند، آثار این دوره نیز در کتاب چاپ می‌شود و سعی می‌کنیم نمایشگاه‌های متعددی در اقصی نقاط کشور برگزار کنیم تا آثار روزی حلال بیشتر در معرض دید قرار بگیرد و مردم را نسبت به این مسئله حساس‌تر کند.

در ادامه عباس ناصری دبیر هنری جشنواره درباره کمیت و کیفیت آثار ارسالی به دبیرخانه گفت: مهلت ارسال آثار تا ۲۰ مرداد بود. در مجموع ۵۴۰ اثر از ۱۷۰ هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد ۴۱۵ اثر کارتون و مابقی کاریکاتور بود.

وی تشریح کرد: قدرت استان خراسان شمالی در زمینه کاریکاتور به دلیل حضور استاد جواد علیزاده در این استان بود، ما بیشتر وقت‌ها آثار استاد علیزاده را در گاهنامه‌ها می‌دیدیم و به تدریج با هنر کاریکاتور آشنا شدیم.

عضو هیات داوران جشنواره افزود: موضوع بخش چهره در جشنواره امسال، چهره استاد جواد علیزاده است، می‌خواستیم از این طریق به این استاد فرهیخته ادای احترام کنیم و قرار است در روز اختتامیه تقدیر شایسته‌ای از او به عمل آید.

گفتنی است؛ بهمن عبدی، احمد عربانی، محمدرضا دوست محمدی، سعید نوروزی و عباس ناصری اعضای تیم داوری نهمین جشنواره کارتون و کاریکاتور هستند.

مراسم اختتامیه و تقدیر از ۱۹ برگزیده این جشنواره، روز پنجشنبه ۱۵ شهریور ماه در شهر بجنورد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

نشست خبری جشنواره ملی کارتون و کاریکاتوربرگزار شد

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.