
حسن عابدینی کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مذاکرات یمنی- سعودی و فعالیت های محور مقاومت اسلامی در یمن گفت: مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا به یک بازدارندگی راهبردی رسیده است. این بازدارندگی با پیروزی حزب الله در اخراج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال 2000 میلادی آغاز شد و در سال 2006 میلادی با شلیک موشک به سرزمین های اشغالی به بلوغ رسید.
عابدینی با بیان اینکه رزمندگان مقاومت اسلامی در غزه هم توانستند به بازدارندگی راهبردی دست پیداکنند؛ افزود: بعد از گذشت حدود پنج سال از اجرای سیاستهای شوم رژیم قبیلهای سعودی علیه مردم یمن و باران موشک ها و بمباران متعدد این منطقه، امروز شاهد هستیم که انصار الله با همراهی کمیته های مردمی مقاومت به یک بازدارندگی راهبردی در آن منطقه رسیده است.
عابدینی با بیان اینکه امروز دوران تلاش دولت های بزرگ برای رسیدن به هدف های دست نیافته از طریق مذاکره است؛ اظهار کرد: اگر ائتلاف عربی بر ضد مردم یمن آتش افروزی نکند، طبعا مقاومت اسلامی هم مقابله به مثل نخواهدکرد. در حال حاضر زیرساخت های یمن پیاپی هدف حمله قرار می گیرد و حتی مجلس های عروسی و تشییع جنازه بمباران می شود.
کارشناس سیاست خارجی افزود: در صورت اجرای مذاکره، ابتدا باید رژیم سعودی دست از جنایت علیه مردم یمن بردارد و امارات، کشورهایی مانند آمریکا و برخی عضوهای اتحادیه اروپا در این زمینه ریاض را حمایت نکنند، آنها این جنگ را بر مردم یمن تحمیل کرده اند، نه اینکه یمنیها بر دیگران تحمیل کرده باشند. تلاش هر طرف مذاکره، داشتن دست بالاتر در صحنه نبرد است تا در زمان گفتوگو بتواند از آن به عنوان امتیاز استفاده کند.
عابدینی با بیان اینکه مردم یمن در چهارچوب منشور سازمان ملل متحد حق دفاع مشروع از خود را دارند گفت: این دفاع، نه اقدامی پیشدستانه بلکه حالتی تدافعی است. جنگ یمن جنگی تحمیلی از سوی ارتجاع عرب به سرکردگی رژیم سعودی، امارات و همراهی قدرت های بزرگ شامل آمریکا و برخی کشورهای اروپا از نظر اطلاعاتی و لجستیکی است. مردم یمن از ابتدا آمادگی گفتوگو داشتند، این یعنی جنگ را مقاومت اسلامی و کمیته های مردمی یمن آغاز نکردند که نیاز به مذاکره پیدا کرده باشند.
عابدینی با اشاره به اینکه کمیته های مردمی، انصار الله و دولت حاکم بر یمن از ابتدا آماده گفتگو بودند، تصریح کرد: هر زمان که رژیم سعودی و تجاوزکاران آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرده اند، یمنی ها آمادگی داشتند. همانطور که پیش از این در کشورهای اروپایی چند دور مذاکره صورت گرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی مهم ترین خواسته انصار الله و کمیته های مردمی را پایان دادن به جنگ یمن دانست و اظهار کرد: متاسفانه با وجود مذاکره های صورت گرفته، رژیم سعودی حاضر به پذیرش حق قانونی مردم یمن برای تعیین سرنوشت خودشان نیست.
کارشناس سیاست خارجی درباره گذشتهی ریاض در سازمان ملل گفت: سعودیها در چند سال اخیر حتی نمایندههای سازمان ملل در امور یمن را تطمیع کردهاند؛ بر اساس بیانیه سازمان ملل، عربستان به نقض حقوق بشر محکوم شد، اما رژیم سعودی این نهاد را به قطع حمایتهای مالی تهدید کرد و بانکی مون را تحت فشار قرارداد. او به خاطر این تهدید بیانیه ای که ننگ کودکشی سعودی را نشان میداد، پس گرفت و رسوایی بزرگی را برای تاریخ سازمان ملل متحد رقم زد.
وی با بیان اینکه رژیم سعودی حاضر به پذیرش حق حاکمیت ملی برای مردم یمن نیست افزود: عربستان سعودی از همه ابزارها از جمله خرید تجهیزات و تطمیع رسانهها برای پیشبرد اهداف تجاوزگرانه خود استفاده میکند؛ ریاض با امضای قراردادهای چند صد میلیاردی با آمریکاییها، فرانسویها و سایر کشورهای غربی آنها را در نبرد ظالمانه ضد یمنیها با خود همراه کرده تا از این رژیم حمایت کنند. این روند، روندی نیست که دولت سعودی حاضر به پذیرش حق مردم یمن باشد.
عابدینی یاد آور شد: سابقه مذاکره با کشورهای غربی و عربی به خوبی نشان میدهد که هیچ یک از آنها به توافقهای خود پایبند نیستند و نباید انتظار یک اتفاق تازه داشت و مردم و انصار الله هم به امید گرفتن حقشان و هم برای اینکه متهم نشوند حاضر به گفتوگو نیستند، در مذاکرهها حاضر میشوند.
انتهای پیام/