اختصاص 12 میلیارد و 600 میلیون اعتبار جهت اجرای پروژه های مربوط به آبخیزداری استان زنجان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان گفت:12 میلیارد و 600 میلیون از محل صندوق توسعه ملی جهت اجرای پروژه های مربوط به آبخیزداری و آبخوان داری استان زنجان اختصاص یافته است.

اختصاص 12 میلیارد و 600 میلیون از محل صندوق توسعه ملی جهت اجرای پروژه های مربوط به آبخیزداری استان زنجانبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ جعفر بیات معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان در نشست هماهنگی آغاز و اجرای پروژه های آبخیزداری تامین اعتبار شده مربوط به آغاز اجرای پروژه های دارای اعتبار از محل صندوق توسعه ملی که با حضور مسئولین این دستگاه، پیمانکاران، ناظرین و مشاورین ادارات شهرستانی برگزار گردید،

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: حدود 100 روستای استان زنجان مشکل کمبود آب دارند به همین دلیل بخش مهمی از پروژه ها را به سمت بالادست مناطق تامین آب شرب و زراعی سوق داده ایم.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان از پیمانکاران خواست تا با توجه به این مهم بندها و سدها را به شکل آب بند بسازند تا علاوه بر نقش کنترل رسوب و سیل ، اثر بخشی بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به اختصاص 12 میلیارد و 600 میلیون سهم استان از محل صندوق توسعه ملی جهت اجرای پروژه های مربوط به آبخیزداری و آبخوان داری عنوان کرد: هدف از اجرای این پروژه ها کنترل سیل، احیا و تقویت پوشش گیاهی ، کمک به تامین آب شرب و زراعی، مقابله با خشکسالی و فرسایش.... می باشد.

بیات با تشریح 16 پروژه مدنظر جهت اجرا از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به ارزش 12 میلیارد و 600 میلیون تومان تصریح کرد: 6 پروژه در ابهر(حوزه کینه ورس2،3،4 خوشنام، خراسانلو، هیدج)2 پروژه درخدابنده(کرسف و حوزه آبخیز شهری قیدار)2 پروژه در سلطانیه(پروژه والایش و کبودگنبد) 2 پروژه در ماهنشان(مراش و میراخور) 2 پروژه در زنجان(چهراباد و قزل تپه) یک پروژه در طارم(هارون آباد) و یک پروژه در حوزه چسب در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از پیمانکاران حاضر در نشست نیز با بیان اینکه 200 میلیون دلار دولت به بخش آبخیزداری اختصاص داده است، در خواست کرد جایگاه ویژه ناظران و پیمانکاران در تحقق اهداف و رتبه بندی پیمانکاران به لحاظ کمی و کیفی فعالیت ها مورد توجه قرار گیرد.

وی با عنوان اینکه به پیمانکار باید به چشم یک سرمایه گذار نگریسته شود، بر لزوم همراهی اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با پیمانکاران در تحقق اهداف تاکید کرد.

رئیس اداره حفاظت خاک در این همایش تاکید کرد:توجه به "کیفیت" در اجرای پروژه های آبخیزداری از اصول موفقیت در تحقق برنامه های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است

وی بر لزوم استفاده از مصالح استاندارد و باکیفیت در اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری تاکید کردو افزود: مستندسازی و تهیه صورت جلسه از روند اجرای پروژه ها باید مدنظر ناظرین و پیمانکاران باشد.

رضا مکاریان با بیان اینکه تغییرات صورت گرفته در نقشه اجرای پروژه ها باید صورت مجلس گردد، تصریح کرد: تمامی مصالح استفاده شده و موردنیاز نظیر سیمان، ماسه و سنگ باید با تهیه فاکتور همراه گردد.

وی با توجه به اینکه اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد گفت: اختمال بازدید های سرزده به محض آغاز پروژه ها از سوی بازرسین سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دور از انتظار نیست و در نتیجه ضروری است پیمانکاران طبق برنامه زمان بندی منظم فعالیتهای خود را آغاز و به پایان رسانند.

مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان نیز با اشاره به کم آبی و خشکسالی حاکم بر کشور اعلام کرد: مدیریت منابع آب می تواند بهترین راهکار در قبال این بحران باشد که در این بین نباید اهمیت اجرای پروژه های آبخیزداری را دست کم گرفت.

خلیل آقاجانلو با بیان اینکه مسئولین، پیمانکاران و مشاورین به عنوان اجزاء موثر در عملیاتی شدن پروژه های آبخیزداری نقش مهمی ایفا می کنند، به کمبود و محدودیت در منابع دولتی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: در وضعیت اقتصادی حاضر کشور اعتبارات به سختی تهیه شده است در نتیجه لازم است پیمانکاران در کنار سرعت کار به کیفیت اجرا هم توجه داشته باشند.

انتهای پیام/ن

 

بحران آبی در برخی روستاهای استان زنجان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.