بهترین و مفیدترین مواد غذایی برای سالمندان/ بعد از ۳۰ سالگی مراقب سلامت بدنتان باشید

یک متخصص تغذیه گفت: بعد از ۳۰ سالگی، با کاهش عملکرد دستگاه گوارش، به مرور عملکرد دیگر دستگاه‌های بدن نیز تغییر پیدا می‌کند.

پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تغذیه صحیح سالمندان، اظهار کرد: تغذیه در سالمندان با افراد دیگر متفاوت است چرا که ممکن است آن‌ها از نظر جسمی دچار بیماری‌های خاص باشند که نیاز به پرهیز غذایی و تغییر آداب غذا خوردن داشته باشند.

فرح‌بخش ادامه داد: اگر فردی سالمند دچار بیماری دیابت باشد باید فیبر و مواد سبوس‌دار بیشتری استفاده کند؛ اگر بیماری قلبی - عروقی داشته باشد باید میزان مصرف چربی و نمک را محدود کند، اگر استخوان درد، آرتروز و بیماری‌های مفصلی داشته باشد باید میزان کلسیم دریافتی را بالا ببرد.


بیشتر بخوانید: نقش مهم تغذیه در سلامت دوران سالمندی


شعبانی /

 در دوران سالمندی، از ارزان ترین گروه های غذایی استفاده کنید

وی افزود: سالمندی با یکسری مسائل همراه است؛ به طور مثال شاید فرد توانایی خرید لوازم مصرفی را نداشته باشد و نتواند میوه، گوشت و مواد دیگر را به یکباره تهیه کند، بنابراین باید در این شرایط به او آموزش دهیم که از ارزانترین گروه‌های غذایی حداکثر استفاده را ببرند. به طور مثال اگر نمی‌تواند مواد فیبردار بخورد به جای آن سبزی را در وعده غذایی خود جای دهد.

این متخصص تغذیه تشریح کرد: اگر فرد سالمند نمی‌تواند  تمام میوه‌ها را مصرف کند، استفاده از 2 یا سه میوه در روز کافی است؛ سالمندان باید مصرف گوشت، مرغ و ماهی را فراموش نکنند و آن را حداقل در هفته یک بار استفاده کنند.

فرح‌بخش جون تصریح کرد: سالمندان باید در طول روز به میزان کافی آب بنوشند، به دلیل اینکه بدن آن‌ها در طول روز آب کمتری جذب می‌کند متوجه کم آبی در بدن خود نمی‌شوند و به دنبال آن دچار بیماری‌های مختلف می‌شوند، لذا باید یک بطری یک و نیم لیتری را در روز مصرف کنند.

شعبانی /

وی افزود: مسئله دیگر سالمندی مشکل دهان و دندان است. این افراد به دلیل اینکه دندان ندارند نمی‌توانند  غذا را به خوبی هضم کنند و  دچار دل درد می‌شوند، لذا باید مواد را یا به صورت میکس یا پودر شده استفاده کنند؛ سبزیجات را بخارپز کنند تا نفخ و ورم معده آن‌ از بین برود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: بعد از 30 سالگی عملکرد دستگاه گوارش کاهش پیدا می‌کند و به مرور عملکرد دستگاه‌های دیگر در بدن افت کرده و دچار بیماری‌های مختلف خواهد شد، از این رو فرد سالمند باید غذا را به نوعی تغییر دهد که برای او قابل هضم باشد.


بیشتر بخوانید: سالمندان رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرند


فرح بخش تشریح کرد: سالمندان باید حتما 5 وعده غذا در روز با حجم کمتری نسبت به وعده‌های عادی استفاده کنند تا دچار مشکلات گوارشی نشوند.

شعبانی /

وی یادآوری کرد: موضوع مهم دیگر در سالمندان، بحث بی‌اشتهایی است، چرا که حس چشایی و بویایی آن‌ها کاهش یافته و کمتر به سراغ مواد غذایی می‌روند و این کم اشتهایی مشکلات عمده‌ای را برای آن‌ها بوجود می‌آورد. لذا باید غذاهایی مصرف کنند که حس تحریک‌کننده‌ای در آن‌ها داشته باشد و برای مصرف مواد غذایی مشتاق شوند.

انتهای پیام /

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار