مسعودی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

آنفلوانزای فوق حاد دام و طیور به انسان سرایت نمی‌کند

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیماری آنفلوآنزای‌ فوق حاد دام و طیور به انسان سرایت نمی‌کند و تنها موجب تلف شدن حیات وحش و طیور می‌شود.

آنفلوانزا فوق حاد به انسان سرایت نمی کندسیامک‌ مسعودی‌ رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با شیوع آنفلوآنزا‌ی فوق حاد و بیماری نیوکَسِل‌ فوق حاد در بین طیور و حیات وحش اظهار کرد: زمانی که پرندگان و طیور به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد مبتلا می‌شوند، لاشه‌های این پرندگان را در کوره‌های مخصوصی در دامداری‌ها و دامپزشکی‌ها می‌سوزانند.


بیشتر بخوانید: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است


وی افزود: در برخی از مرغداری‌ها به علت فقدان کوره‌های مخصوص، لاشه‌های پرندگان مبتلا به بیماری آنفلوآنزا را در محیط آزاد رها کرده و همین موضوع باعث انتقال بیماری به حیات وحش می‌شود.

مسعودی گفت: سازمان دامپزشکی کشور برای نظارت بر بیماری‌های طیور و حیات وحش اقدامات لازم را انجام داده و دام‌ها و پرندگان تلف شده بر اثر بیماری را در مکانی مجهز به امکانات لازم معدوم می‌کند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برخی از پرندگان مانند مرغ، خروس و کبوترها که در منازل نگهداری می‌شوند، باید توسط دامپزشکی آن منطقه مورد بازرسی و واکسیناسیون‌ قرار گیرند.


بیشتر بخوانید: ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان موجب مرگ انسان می شود


وی افزود: جهاد کشاورزی در گذشته برای افرادی که به تکثیر برخی از پرندگان اقدام می‌کردند، دوره‌های آموزشی از جمله شناخت بیماری و نحوه نگهداری از پرندگان را برگزار می‌کرد.

مسعودی گفت: سازمان دامپزشکی کشور در صورت اطلاع یافتن از شیوع بیماری در میان پرندگان و حیوانات، سریعاً نسبت به معدوم سازی و واکسیناسیون آن‌ها اقدام می‌کند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه بیان کرد: بیماری نیوکَسِل‌ میان حیوان و انسان مشترک نیست، اما افرادی که در آزمایشگاه‌ها مشغول به کار هستند، اگر به طور مکرر با این بیماری برخورد کنند، ممکن است از نظر بینایی دچار مشکل شوند.

وی افزود: آنفلوآنزای‌ فوق حاد بیماری‌ای نیست که به انسان سرایت کند، اما این بیماری باعث تلف شدن طیور و حیات وحشی می‌شود که درگیر این بیماری شده‌اند، به طوری که تلفات این بیماری در بین حیوانات بسیار زیاد است.

مسعودی گفت: طی 10 سال اخیر سازمان دامپزشکی کشور نسبت به استفاده از طیور مبتلا به بیماری آنفلوآنزا هشدارهای لازم را به شهروندان داده است، به این صورت که اگر کسی بخواهد گوشت پرنده و دامی را مصرف کند باید آن را در حرارت مستقیم قرار دهد و یا اینکه آن را از فروشگاه‌ها و مراکز خرید مطمئن و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور تهیه و خریداری کند.

تاکید سازمان محیط زیست بر ضرورت همکاری بین بخشی دستگاهها برای کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان

در پی انتشار خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر ادعای سازمان محیط زیست در عدم انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان به انسانها، سیامک مسعودی رئیس گروه بیماری حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست با تصحیح مصاحبه انجام شده گفت: هرسال اواخر تابستان و با آغاز فصول پاییز و زمستان صدها هزار پرنده مهاجر آبزی برای زمستان گذرانی از مرزهای شمالی به كشورمان مهاجرت کرده و در تالاب‌ها و آبگیرها ساکن می‌شوند.

وی ادامه داد: طبق آمار سرشماری سالانه پرندگان مهاجر، به‌طور میانگین تعداد دو میلیون قطعه از این پرندگان در طول فصل پاییز و زمستان در كشور سرشماری شده‌اند كه بیشتر این پرندگان مربوط به خانواده مرغابی سانان است. نقش این پرندگان مهاجر در انتقال سویه‌های جدید ویروس عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، کاملا روشن است. نظر به اینکه تغییرات ژنتیکی در ژنوم ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مداوم رخ می‌دهد ممکن است شدت بیماریزایی ویروس جدید افزایش یابد و از مرزهای بین گونه ای عبور نماید، درنتیجه این موضوع همواره به ‌عنوان یک هشدار مطرح بوده است.

سیامک مسعودی افزود: بعضی از سویه‌های ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جزء بیماری‌های به شدت واگیر، مشترک و خطرناك بین پرندگان (اهلی و وحشی)، انسان و حتی سایر پستانداران است که در صورت مشكوك بودن به شیوع یا وقوع در یک منطقه، برای جلوگیری از انتشار آن در بین جمعیت‌های حساس دیگر، رعایت یکسری از اقدامات طبق ضوابط و مقررات دستگاه‌های متولی شامل سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همچنین حفاظت محیط‌زیست ضروری است.

وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست به این موضوع تاکید دارد که نقش و همکاری هر یک از دستگاه‌های نام برده شده در پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جای خود بسیار مهم و جدی است.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع، سازمان حفاظت محیط‌زیست طی سال‌های اخیر به ‌عنوان خط مقدم پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حیات‌وحش، با همکاری سازمان دامپزشکی اقداماتی نظیر افزایش پایش و مراقبت از تالاب‌ها و مراکز تجمع پرندگان مهاجر را انجام داده است. همچنین بررسی وضعیت پرندگان مهاجر و اطلاع‌رسانی به دامپزشکی در صورت مواجهه با لاشه پرندگان و یا موارد مشکوک به بیماری آنفلوانزا در حیات‌وحش بر اساس دستورالعمل مربوطه انجام می شود.

به گفته مسعودی، رعایت دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط‌زیست، در پیشگیری و کنترل بیماری‌هایی نظیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نقش اساسی دارد که با همکاری بین بخشی می توان به این مهم دست یافت.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.