رئیس کل بانک مرکزی:

عرضه ارز در بازار ثانویه شتاب می‌گیرد/ تامین ۹.۵ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی و ضروری

همتی گفت: عرضه ارز ناشی از صادرات غیرنفتی در هفته‌های آینده در بازار ثانویه شتاب می‌گیرد.

عرضه ارز در بازار ثانویه شتاب می‌گیرد/ تامین ۹.۵ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی و ضروریبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، همتی رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ابلاغ مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر تأکید بر عرضه ارز ناشی از صادرات غیرنفتی به سامانه نیما و یا وارد کردن آن به چرخه اقتصاد کشور به ترتیبی که بانک مرکزی مشخص می‌کند، درهفته‌های آینده شاهد شتاب گرفتن و افزایش عرضه ارز برای تأمین واردات خواهیم بود.

همتی تاکید کرد: ظرف هفته جاری ضوابط مربوط درکارگروهی با مشارکت وزارتخانه‌های ذیربط و بانک مرکزی و نمایندگان تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی بررسی وتصمیم گیری خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی حجم مبادله (خرید وفروش) دربازار ثانویه را در حدود دو ماه گذشته معادل ۷.۳ میلیارد یورو اعلام و پیش‌بینی کرد؛ با مجوز اخذ شده از سران قوا مبنی برخرید و عرضه ارز پتروشیمی‌ها و سایر صادرکنندگان غیرنفتی توسط بانک مرکزی، عرضه در این سامانه شتاب بیشتری بگیرد و برخی از مسائل مطرح در حاشیه آن نیز مرتفع گردد.

 همتی با اشاره به تأمین بیش از۲۷میلیارد دلار از ابتدای سال برای واردات کشور ازطریق بانک مرکزی و سامانه نیما که ۹.۵ میلیارد از مبلغ اختصاصی بابت ۲۵قلم کالا‌های اساسی و ضروری بوده است، اولویت بندی و توجه به نیاز‌های واقعی وارداتی در شرایط فعلی کشور را در هنگام ثبت سفارش وظیفه خطیری دانست که وزارت صمت با هماهنگی وزارتخانه‌های دیگر بایستی به آن توجه کند.

رئیس کل بانک مرکزی عدم ارائه ارز ناشی از صادرات به کشور‌های همسایه نظیر عراق وافغانستان، تحت عنوان صادرات ریالی را غیر قابل قبول دانست و تاکید کرد: صادرات ریالی مفهومی جز خروج سرمایه ندارد و ارز ناشی از اینگونه صادرات، خصوصا صادرات عمده، هم باید به چرخه اقتصاد کشور برگردد.

همتی ضمن تقدیر از تلاش فعالان اقتصادی و بازرگانی در توسعه صادرات کشور تاکید کرد: مصوبه سران قوا اختیارات لازم به بانک مرکزی برای پیگیری قضایی جهت اعمال این مصوبه، یعنی آوردن ارز صادرات غیر نفتی به چرخه اقتصاد، داده است و امیدوارم بانک مرکزی به هیچ وجه مجبور به استفاده از این اختیار خود نباشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۷
ما همیشه از یه طرف پشت بون میافتیم یه دفعه اینقدر وارد نمیکنن که تا مرز قحطی میریم یه بار هم اینقدر وارد میکنن که آخرش زیادی میاد و فاسد میشه و مجبور میشیم بریزیم دور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
چه خبره مگه دلار مفتیه که 9/5 میلیارد دلار گوشت و حبوبات و مواد غذایی وارد کردن ؟
اینهمه مواد غذایی میخوایم چیکار ؟
مواد غذایی هر چقدر بیشتر بمونن خواصشون رو بیشتر از دست میدن .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
انشالله تك نرخي شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
امید میره که قیمت ارز بیاد پایین .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
قیمت دلار چند ؟ شصت تا نرخ داریم !!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
مشکل حل کنید
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۱:۱۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
متاسفانه اقتصاد کشور باری به هر سو می باشد و قیمت ها هیچ تناسبی با سفره مردم ندارد ، وقتی قیمت ارز ده هزار تومان شود یعنی حقوق ها باید دونیم برابر شوند ، ، این وضع تا کی باید ادامه پیدا کند ، ده ها میلیارد دلار ارز به عده ای دادند و مشخص نشد در کجا مصرف شدند
آخرین اخبار