توصیه های بهداشتی تغذیه به زائرین اربعین

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : بهداشت مواد غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد و زائران اربعین حسینی بایستی قبل از مصرف غذا نسبت به سالم بودن آن مطمئن شوند .

به گزارش  خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، حیدری مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : بهداشت مواد غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد و زائران اربعین حسینی بایستی قبل از مصرف غذا نسبت به سالم بودن آن مطمئن شوند .

وی گفت: افراد سعی کنند از خوردن، سالاد‌ها و سبزی‌های خام، مواد غذایی در معرض حشرات، ·گوشت، مرغ و ماهی کم پخته‌شده، غذا‌های دوباره گرم شده، شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه و غذا‌های نگه‌داری شده در دمای اتاق پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند یکی از علل بیماری‌های گوارشی و بیماری‌هایی مانند تب مالت باشد گفت: افراد از شیر، ماست، پنیر و کره محلی پاستوریزه استفاده کنند ضمن اینکه باید به تاریخ انقضای محصولات لبنی دقت داشته باشند.

حیدری با اشاره به اینکه مواد غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند اظهار داشت: افراد قبل از استفاده حتماً ۲۰ دقیقه آن‌ها را بجوشانند و به علایمی مانند کنسرو‌های بادکرده، زنگ‌زده، سوراخ شده و کنسرو‌هایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه نمایند.

وی توصیه کرد : زائران مصرف غذا‌های آبکی (انواع خورش‌ها) را محدود کنند، زیرا میکرب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند.

وی به شستشوی دقیق میوه‌ها و استفاده از میوه‌های پوست دار در طول سفر تأکید کرد.

حیدری پرهیز از پرخوری و نیز مصرف خوراکی‌های نا آشنا را در طول سفر لازم دانست و اظهار داشت: به همراه غذا از ماست کم‌چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آب‌لیمو استفاده شود.

وی به همراه داشتن حتی‌الامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و ...)، لیمو یا آب‌لیمو برای زائران را بسیار مناسب دانست.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه انتخاب آب و نوشیدنی سالم در طول سفر را بسیار مهم دانست و گفت : بیشترین و ضروری‌ترین ماده‌ای که انسان در سفر مصرف می‌کند، آب است ضمن اینکه نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماری‌های دستگاه گوارش در مسافران است.

نیلوفر حیدری با اشاره به اینکه بطری‌های آب سالم بسته بندی شده، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌های پاستوریزه می‌تواند بدون خطر باشد به همراه داشتن مقادیر مناسبی آب را برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست بسیار ضروری دانست و گفت: در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی و سالم برای شما امکان‌پذیر نیست، از آب جوشیده و یا بطری‌های آب‌معدنی استفاده شود و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری شود.

وی با بیان اینکه برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده شود توصیه کرد: افراد از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنند، آب باقیمانده در بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهند و از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بارمصرف شفاف خودداری نمایند .

 

 

انتهای پیام/د

بهداشت مواد غذایی برای زائرین اهمیت ویژه‌ای دارد

 

برچسب ها: اخبارپزشکی ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار