آسوشیتدپرس فاش کرد: استفاده از سرم اعتراف‌گیری در شکنجه‌های سازمان سیا

یافته‌های جدید نشان می‌دهد سازمان سیا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر بررسی استفاده از یک دارو برای اعتراف‌گیری از متهمان را در دستور کار قرار داده است.

آسوشیتدپرس فاش کرد: استفاده از سرم اعتراف‌گیری در شکنجه‌های سازمان سیابه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آسوشیتدپرس، یافته‌های جدید نشان می‌دهد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اندکی بعد از وقوع حوادث ۱۱ سپتامبر بررسی استفاده از دارویی را در دستور کار قرار داد که گمان می‌کرد مانند سرم اعتراف‌گیری عمل کرده و مظنونان ادعایی تروریسم را به دادن اطلاعات وادار می‌کند.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، سازمان سیا در آن زمان پس از ماه‌ها تحقیق به این نتیجه رسید که دارویی به نام Versed (یک داروی آرام‌بخش که برای کاهش اضطراب استفاده می‌شود) را می‌توان برای اعتراف‌گیری مورد استفاده قرار داد، اما در نهایت تصمیم گرفت از وکلای حقوقی دولت آمریکا برای مجاز بودن استفاده از آن سوال نکند.

ظاهرا با توجه به اینکه در گذشته چندین ماه طول کشیده بود تا وزارت دادگستری آمریکا تاکتیک‌های غیرانسانی سیا برای اعتراف‌گیری مانند محرومیت از خواب، حبس در محیط‌های کوچک و غرق مصنوعی را تأیید کند، تیم مقابله با تروریسم سیا نمی‌خواسته موضوع دیگری را در این وزارتخانه مطرح کند.

وجود این برنامه تحقیقاتی دارویی که تحت عنوان "پروژه داروسازی" از آن نام برده می‌شود، در گزارشی که به دستور یک قاضی از سوی سیا در اختیار اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا قرار گرفته، فاش شده است. این گزارش ۹۰ صفحه‌ای در ادامه افشاگری‌هایی منتشر شده است که پیشتر از نقش برخی پزشکان و روان‌شناسان در برنامه‌های شکنجه و بازجویی این سازمان پرده برداشته بود.

چند سال قبل، گزارشی که گروهی از سناتورهای آمریکایی درباره برنامه‌های شکنجه و اعتراف‌گیری سیا علیه مظنونان تروریسم منتشر کردند، نشان داد دو روانپزشک نفش فعالی در تدوین این برنامه‌ها داشته‌اند. انتشار آن گزارش باعث انتقاد از جامعه پزشکان آمریکا به خاطر سوءاستفاده از علم برای تدوین روش‌های آزار انسان‌ها شد.

«درور لادین» وکیل اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا می‌گوید این سند بخش مهمی از داستان شکنجه غیرقانونی زندانیان توسط سیا را برای ما بازگو می‌کند و کمک می‌کند تا از تکرار آنها در آینده جلوگیری شود.

وی درباره نقش پزشکان در پروژه جدید سیا برای اعتراف‌گیری از مظنونان می‌گوید: این بدان معنی نیست که این پزشکان به سادیسم یا امراض دیگر مبتلا هستند، بلکه معنایش این است که آنها همدست سیا بودند، چون این برنامه شکنجه نمی‌توانست بدون مشارکت پزشکان اتفاق بیفتد.

در گزارش سیا آمده است که بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷، پزشکان، روانشناسان و پرستاران سیا مستقیما در تدوین برنامه‌های بازجویی این سازمان دخالت داشته‌اند. آنها ۹۷ مظنون بازداشتی را در ۱۰ زندان مخفی سیا در خارج از آمریکا تحت نظر داشته و در بیش از ۱۰۰ پرواز آنها را همراهی کرده‌اند.

در این گزارش همچنین تصریح شده است که پژوهشگران سیا قبل از تمرکز بر روی بررسی Versed به مطالعه آزمایش‌های دارویی شوروی سابق و آزمایش‌های غیراخلاقی سیا در دهه ۱۹۶۰ درباره اثرات مصرف داروی LSD و سایر دارو‌های روان‌گردان بر روی انسان‌ها پرداختند. این آزمایش‌ها در آن زمان برای کشف ماده‌ای به نام "سرم حقیقت‌یاب" انجام می‌شد و به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و حتی امروز نیز درباره وجود چنین ماده‌ای تردیدهای زیادی وجود دارد.

اما به گفته لادین، ده‌ها سال پس از انجام این آزمایش‌ها، سازمان سیا [پس از حملات ۱۱ سپتامبر] بار دیگر این نظریات شبه‌علمی را برای بررسی تاثیرگذاری  احتمالی آنها برروی زندانی‌هایش مورد آزمایش قرار داد.

Versed نام تجاری دارویی با نام علمی میدازولام است که از اواخر دهه ۷۰ میلادی به عنوان یک داروی مسکن و آرام‌بخش به فروش می‌رسد و باعث ایجاد خواب‌آلودگی، تسکین اضطراب و کاهش آستانه تحریک‌پذیری انسان می‌شود. این دارو همچنین می‌تواند به طور موقت حافظه را تضعیف کند و اغلب از آن برای انجام جراحی‌های کوچکی که نیاز به بی‌هوشی کامل ندارند، استفاده می‌شود.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) بیش از دو سال تلاش کرد تا بالاخره توانست از طریق دادگاه، سازمان سیا را مجبور به انتشار این گزارش کند. وکلای دولت آمریکا هنوز هم تلاش می‌کنند بخش‌هایی از این گزارش همچنان محرمانه باقی بماند.

این اتحادیه معتقد است انتشار کامل جزئیات این پروژه با توجه به اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مبارزات انتخاباتی خود عملا از روشهای غیرقانونی شکنجه مانند غرق مصنوعی حمایت کرد، از اهمیت زیادی برخوردار است. 

انتهای پیام/

استفاده از داروی اعتراف‌گیری در شکنجه‌های سازمان سیا

برچسب ها: آمریکا ، سازمان سیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار