در گقتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

امروز؛ درخشان‌ترین ستاره در کنار ماه را تماشا کنید/ از «دل شیر» چه می‌دانید؟

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دل شیر یکی پر نور‌ترین ستاره‌ها در علم نجوم روز پنجشنبه در کنار ماه قابل رویت است.

مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ساعت 13:07 دقیقه روز پنجشنبه 8آذر ستاره مشهور دل شیر ( قلب‌الاسد) 2/3 درجه جنوب ماه قبل از تربیع آخر قرار خواهد گرفت؛ این ستاره که پرنور ترین ستاره از صورت فلکی شیر از صورت‌های 12 گانه منطقه البروج و دارای قدر یک است؛ همچنین این ستاره از جمله ستارگان مورد توجه ایرانیان باستان بوده است.

محبی

وی در توضیح عنوان منطقه‌البروج بیان کرد: منطقه‌البروج نواری است به پهنای 18 درجه روی کره آسمان که خورشید،‌ ماه و سایر سیارات فقط در این منطقه، روی کره آسمان جابجا می‌شود.

محبی

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه  قدر مقدار روشنایی ستارگان است، تشریح کرد: این روشنایی برای پرنورترین ستاره قدر صفر در نظر گرفته شده است و هر چه شدت نور بیشتر شود از قدر یا همان روشنایی ستاره کاسته می‌شود به نحوی که چشم انسان در وضعیت سلامت کامل و در صورت وجود آسمانی عاری از آلودگی و دیگر آلاینده‌های نوری از جمله نور مزاحم ماه می‌تواند تا قدر۶/۵ را مشاهده کند که این کمترین میزان روشنایی ظاهری ستارگان و دیگر اجرام آسمانی محسوب می‌شود.

محبی

عتیقی ادامه داد: طبیعی است که اجرام با روشنایی بیشتر از قدر صفر را با اعداد منفی نمایش می‌دهیم برای مثال قدر ظاهری خورشید منفی ۲۶، قدر ظاهری ماه کامل منفی ۱۲ و قدر ظاهری سیاره ناهید حدود منفی ۴ است.

وی یادآوری کرد: از آنجایی که در ساعت ۱۳:۰۷ دقیقه یعنی لحظه همنشینی ستاره دل شیر و ماه،  وضعیت نور روز امکان مشاهده اجرام را فراهم نمی‌کند، شبانگاه پنج شنبه زمان مناسبی برای مشاهده این واقعه خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار علمی ، نجوم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سامان فریدونی
۲۲:۳۵ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
رابطه این ستاره نسبت به ما انسانها چه می تواند باشد
آخرین اخبار