رئیس فرهنگستان علوم پزشکی مطرح کرد؛

افزایش پزشک و کاهش مرگ و میر در سایه انقلاب اسلامی/ پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون ایران در دنیا بی نظیر است

افزایش پزشک و کاهش مرگ و میر در سایه انقلاب اسلامی/پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون ایران در دنیا بی نظیر است مرندی گفت:پوشش واکسیناسیون ایران در جهان بی نظیر است و کاهش مرگ و میر‌ها به دلیل انقلاب اتفاق افتاده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در همایشی ملی دستاوردهای نظام سلامت در چهل سال بعد از انقلاب گفت: نمی دانم آن سال‌ها مردم چگونه وضعیت را تحمل می کردند، نه آبی نه برقی نه تلفنی بود تا زمانی که انقلاب شد و ما به عنوان وزارت بهداری تصمیم گرفتیم آب آشامیدنی را به روستاها برسانیم.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب تنها چند بیمارستان در تهران و چند شهر بزرگ بود و بیمارستانی با وضعیت قابل قبول در شهرهای دیگر وجود نداشت و آنها هم که بودند خدمتی ارائه نمی‌دادند.

مرندی با بیان اینکه پیش از انقلاب کودکانی از دیفتری و کزاز می مردند، گفت: این وضعیت بهداشت پیش از انقلاب بود، افزون بر این نسبت پزشک به جمعیت ۱به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر بود و اگر تهران را جدا می کردیم ،۱ به ۴ هزار و حتی به ۱ به ۱۸ هزار نفر می رسید و این شرایط تا سال‌ها بعد از انقلاب هم وجود داشت و ما این شرایط را از پیش از انقلاب  به ارث برده بودیم.

وی تصریح کرد: دانشکده های پزشکی محدود بودند همچنین آن زمان رسم بر این بود دانشجوها اگر خوب بودند به آمریکا برای ادامه تحصیل بروند و آن ها که در کشور درس می خواندند نفعی به کشور نمی رساندند چون در کشور نمی ماندند.

واکسن سازی اولین اقدام ما برای حفاظت از کودکان

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به نخستین اقدامات پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: ما اولین کاری که کردیم واکسن سازی و واکسیناسیون بود و خود به تولید واکسن پرداختیم این ها همه در شرایطی بودند که درگیر جنگ بودیم و بیشتر بودجه کشور برای جبهه جنگ هزینه می شد و می بایست اعتبارت آن را تأمین می کردیم.

مرندی با بیان اینکه واکسیناسیون به کاهش و مرگ و میر کودکان کمک بسیاری کرد، گفت: سالی ۱۱ هزار نوزاد به دلیل ابتلا به کزاز جان خود را از دست می دادند و این تعداد با واکسیناسیون کاهش پیدا کرد و هر کاری که فکر می کردند در جمهوری اسلامی غیر ممکن بود انجام شد.

وی افزود: دولت در آن زمان پولی نداشت تا بودجه برای ایجاد شبکه بهداشت تعیین کند اما در نهایت مجلس با آن موافقت کرد و در هر استان خانه بهداشت ایجاد شد و در نهایت شبکه بهداشتی در سراسر کشور استقرار پیدا کرد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه سال ۶۳ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد، گفت: در اولین سال تاسیس وزارت بهداشت ۴ هزار دانشجو گرفتیم آن زمان استادان کم بودند و اکثرا همزمان در جبهه خدمت می کردند.

هرچیز غیرممکنی در کشور امکان پذیر است

مرندی اظهار کرد: برای اولین بار در سال ۶۶ اولین تخصص ها ایجاد شد و در اوج جنگ که پول نبود هر چیزی که لازم داشتیم دولت در اختیار ما گذاشت و در جمهوری اسلامی هر چیزی که غیر ممکن به نظر می‌رسد ممکن است.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر شیرخواران از ۱۲۰ در هزار به ۱۲.۸ در سال و مرگ و میر مادران باردار به ۲۰ مورد در سال و پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت محسوب می شود و پوشش 99 درصدی واکسیناسیون ایران بی نظیر است.

امسال سال درخشان انقلاب است 

همچنین در ادامه مراسم  زهره الهیان عضو جبهه مردمی نیروهای انقلابی  گفت: امسال در سالگرد چهلمین سال انقلاب دشمنان در تلاش بودند تا انقلاب است را به زمین بزنند اما به کفته رهبر انقلاب امسال نه تنها سال افول انقلاب نیست بلکه سال درخشش آن  است.

وی افزود: اینکه ما می خواهیم درمورد دست آوردها سخن بگوییم به معنی آن نیست که چشممان را به ضعف ها ببندیم و بلکه در تلاش هستیم با ارائه راهکارهایی وضعیت را بهتر کنیم.

الهیان تصریح کرد: امسال در حوزه تولید علم رتبه نخست کشورهای اسلامی و چهاردهم در جهان هستیم و رهبری امسال الگوی اسلامی پیشرفت را ابلاغ کردند تا با کمک نخبگان تکمیل شود و میخ ۵۰ سال آینده را برای تحقق تمدن اسلامی کوبیدند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار