به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پلانتین همان موز است، اما با کمی تفاوتهای درونی که بیشتر در زمان پخت و پز از آن استفاده میشود و افراد بسیاری کمی هستند که اطلاعاتی پیرامون پلانتین و تفاوت آن با موز داشته باشند و آن را بکار ببرند.
امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا اسراری پیرامون پلانتین و تفاوت آن با موز و همچنین خواص این میوه را برای شما شرح دهد، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
گاهی شاید بعد از خوردن موز حس کنید که گوارش شما با مشکل مواجه شده است و تجربه مصرف آن مثل همیشه نباشد و حس میکنید که در معده شما گیر کرده است، شاید به جای موز از میوه فروشی پلانتین خریده اید!
پلانتین منبع غنی از کربوهیدراتهای پیچیده است و دارای انواع ویتامین و مواد معدنی است.
این میوه به عنوان یک ماده غذای مقوی، قرنها است که در سراسر جهان مصرف میشود.
این مطلب را از دست ندهید: مصرف موز برای این افراد ممنوع!
پلانتین یا همان موز مخصوص پخت و پز کمتر شیرین است، ولی از موز نشاسته ایتر است.
موز شیرین که به آن موز دسری همی گیوند، در آمریکا و اروپا بسیار محبوب است، ولی پلانتین یکی از مواد غذایی ثابت در رژیم غذایی مردم کشورهای گرمسیری است.
بر خلاف موز دسری، پلانتین پیش از مصرف پخته میشود.
در حقیقت مزه این میوه در حالت خام زیاد خوشایند نیست، از این رو نباید گول ظاهر موز مانند پلانتین را بخورید.
پلانتین از نظر مواد مغذی سرشار از ویامینهای A، C، و B۶، مواد معدنی، پتاسیم و فیبر است.
پلانتین منبع غنی از کربوهیدراتهای پیچیده، ویتامین و مواد معدنی است.
این مطلب را از دست ندهید: میوهای که با خواص فوقالعادهاش شما را حیرت زده میکند
افراد زیادی در سراسر جهان از پلانتین به عنوان یک ماده غذایی استفاده میکنند.
به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان پلانتین برش خورده (۱۴۵ گرم) از ارزش غذایی زیر برخوردار است:
موز نام میوه و گیاه با همین نام است که بومی مناطق گرمسیری جنوب شرق آسیا، شبهجزیره مالزی، و استرالیا است.
امروزه این گیاه در همه مناطق گرمسیری با رطوبت مناسب کاشت میشود.
بیشتر بدانید: شرایط واردات موز در قبال صادرات سیب اعلام شد
درخت موز در کناره جنگل رشد میکند از این رو بیشتر در برابر خطر تغییر اقلیم، آتشسوزی و تخریب جنگل قرار دارد.
موز خام (بدون پوست) حاوی ۷۵٪ آب، ۲۳٪ کربوهیدرات، ۱٪ پروتئین، مقادیر متوسطی ویتامین ث، منگنز و فیبر غذایی و مقداری ناچیزی چربی است (جدول). ۱۰۰ گرم، موز ۸۹ کالری انرژی دارد و منبع ویتامین ب۶ است که ۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
گرچه براساس باور عمومی رایج، موز مقدار زیادی پتاسیم دارد. اما مقدار پتاسیم واقعی آنها نسبتاً کم و هر ۱۰۰ گرم موز تنها ٪۸ پتاسیم مورد نیاز روزانه است. (جدول) سبزیها از موز خام پتاسیم بیشتری دارند (۳۵۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم).
مانند اسفناج خام (۵۵۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، سیبزمینی پخته (۳۹۱ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، سویای پخته (۵۳۹ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، قارچ کبابی (۴۳۷ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) و سس گوجه فرنگی فرآوری شده (۴۱۳ تا ۴۳۹ میلیگرم در ۱۰۰ گرم).
موز سبز خام دارای ۴۹۹ میلیگرم پتاسیم در ۱۰۰ گرم است.
دسر موز خشک یا پودر موز دارای ۱۴۹۱ میلیگرم پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم است.
پلانتین در کشورهای گرمسیری در سراسر دنیا از آمریکای جنوبی و مرکزی تا کارائیب، افریقا و حنوب شرق آسیا پرورش داده میشود.
این میوه یک محصول غیر فصلی است و در کل طول سال در دسترس است.
در بسیاری از مناظق جهان، پلانتین به عنوان یک ماده غذایی ثابت در رژیم غذایی استفاده میشود و منبع خوبی برای تامین کالری مورد نیاز افراد ساکن در مناطق گرمسیری است.
همچنین پلانتین در سوپرمارکتها و فروشگاههای مواد غذایی ذر سراسر جهان هم به فروش میرسد.
این مطلب را از دست ندهید: درفصل پاییز از خوردن این میوه همه فن حریف دست نکشید
پلانتین در کشورهای گرمسیری سراسر جهان از آمریکای جنوبی و مرکزی تا کارائیب، آفریقا و جنوب شرق آسیا پرورش داده میشود.
به عنوان یک محصول غیر فصلی، پلانتین در تمام طول سال در دسترس است.
در بسیاری از مناطق جهان، پلانتین به عنوان یک ماده غذایی ثابت در رژیم غذایی استفاده میشود و منبع خوبی برای تامین کالری مورد نیاز افراد ساکن در مناطق گرمسیری است.
همچنین، پلانتین در سوپرمارکتها و فروشگاههای مواد غذایی در سراسر جهان به فروش میرسد.
فیبر یک ماده مغذی است، زیرا باعث گوارش بهتر و اجابت مزاج راحتتر میشود. فیبر مدفوع را نرم میکند و اندازه و وزن کلی آن را افزایش میدهد. مدفوع حجیم راحتتر از روده رد میشود، در نتیجه از یبوست پیشگیری میشود.
دنبال کردن رژیم غذایی سرشار از فیبر ممکن است خطر هموروئید و بیماری دیورتیکولی، بیرون زدگیهای کوچک کیسه مانند (دیورتیکول) از دیواره روده بزرگ، را کم کند.
این مطلب را از دست ندهید: 6 دلیل پزشکی برای مصرف پوست موز
فیبر احساس پری و سیری را تقویت میکند، سرعت گوارش را کند میکند و ممکن است به مدیریت کلسترول هم کمک کند.
بر خلاف تصور مردم، کربوهیدراتها لزوما مواد بدی برای مدیریت وزن نیستند. فیبر و نشاسته موجود در پلانتین کربوهیدراتهای پیچیده هستند.
فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده نسبت به کربوهیدراتهای موجود در غذاهای پردازش شده کمتر پردازش میشود و سرعت گوارش آرامتر میشود. آنها احساس پری و سیری را برای مدت زمان طولانیتری پس از وعده غذایی حفظ میکنند که میتواند به معنای پرهیز از پرخوری و مصرف مواد غذایی ناسالم باشد.
پلانتین تقریبا ۳۲ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین سی در هر فنجان را دارد. این ویتامین یک آنتی اکسیدان است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
ببینید: تصویری جالب از موز زیر میکروسکوپ
ویتامین سی به عنوان یک آنتی اکسیدان در مقابل آسیبهای رادیکالهای آزاد مرتبط با افزایش سن، بیماری قلبی و حتی برخی انواع سرطان محافظت کند. مطالعات رابطهای معکوس بین مصرف ویتامین C. و سرطانهای مختلف مانند ریه، پستان، روده بزرگ، معده، و مری را نشان داده اند.
همچنین، مشخص شده است که افراد مبتلا به سرطان دارای تراکم پایینتر ویتامین C. در پلاسمای خون خود هستند.
مقدار زیاد پتاسیم موجود در پلانتین برای حفظ مایعات سلولی و بدن که ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکنند، ضروری است.
پلانتین منبع خوبی برای ویتامین ب. ۶ است. یک فنجان پلانتین برش خود تقریبا ۳۴ دردصد از مقدار تصویه شده روزانه این ماده را برای بدن تامین میکند.
میزان بالای پتاسیم موجود در پلانتین برای حفظ مایعات سلولی و بدن که ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکنند، ضروری است.
این مطلب را از دست ندهید: فواید پوست موز را بشناسید
ویتامین B۶ به کاهش سطوح هموسیستئین که اغلب با بیماری عروق کرونر و سکته مغزی مرتبط است، کمک میکند.
فیبر موجود در پلانتین باعث کاهش کلسترول میشود که باعث حفظ عملکرد قلب در بهترین حالت ممکن خواهد شد.
پلانتین به صورت معمول سرخ شده و در کنار ظرف غذا در رستورانها یا بر روی بستنی قرار میگیرد. در شرایطی که از عظر و طعم خوبی برخوردار هستند، ولی پلانتین سرخ شده گزینه سالم غذایی ناست و اگر در روغن ناسالم آماده شود که اصلا سالم نیست و برای کاهش وزن هم مناسب نیست.
پلانتین را باید به عنوان یک سبزی نشاستهای یا جایگزینی برای سیب زمینی مد نظر قرار دهید. بافت و عطر و طعم ملایم پلانتین در حالت پخته و یا گریل شده بیشتر خودش را نشان میدهد. شما میتوانید پلانتین را به یک خورش حاوی گوشت و یا سبزیجات اضافه کنید یا آن را به همراه ماهی گریل کنید.
پلانتین گزینههای عالی برای دستورالعمل بدون گلوتن یا دوستدار رژیم غذایی پالئو، مانند پن کیکهای پالئو، است.
انتهای پیام/
حداقل روش تشخیص پلانتین رو میگفتید تا موقع خریدن اون رو بپزیم