معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان مطرح کرد؛

خطر فرو نشست در کمین راه آهن و جاده های استان سمنان/ احتمال از دست دادن منابع آب زیرزمینی استانی

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: برداشت های بی‌رویه از منابع آبی در استان سمنان زیرساخت‌های این استان را تهدید می‌کند .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،محمدرضا خاموشی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان در همایش فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج دستگاه‌های اجرایی استان در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی، گفت: علاوه بر اینکه ما آب با کیفیت را از دست می‌دهیم، زیرساخت‌های توسعه‌ای از جمله جاده، راه آهن و... را به دلیل فرونشست زمین که نتیجه برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است از دست می‌دهیم.

وی با بیان اینکه در پی برداشت بی رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی، چاه‌ها و قنوات، اضافه برداشت، حفر چاه‌های غیرمجاز و... سطح سفره‌های آب زیرزمینی افت پیدا کرده است و امروزه هیچ راهی جز کاهش و جلوگیری از اضافه برداشت از چاه‌های آب در استان نداریم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به اینکه وضعیت منابع آبی استان، وضعیت مناسب، خوب و قابل قبولی ندارد، افزود: با توجه به اینکه افت آب زیرزمینی در استان سمنان زیاد است، این احتمال وجود دارد که این منابع آب زیرزمینی مناسب را از دست بدهیم.

وی ادامه داد: منابع آب زیادی در کشور نداریم، در استان سمنان هم همینطور، اما با این تفاوت که در استان سمنان وابستگی شدیدی به منابع آب زیرزمینی وجود دارد و در صورتی که نتوانیم از منابع آب زیرمینی بهره برداری درستی انجام دهیم و آن را حفظ کنیم، قطعاً در آینده نزدیک با چالش‌های جدی مواجه می‌شویم.

خاموشی تصریح کرد: میانگین بارش در استان سمنان، سالانه ۱۱۰ میلی متر است، از این میزان بارش، حدود ۱۰۳ میلی متر سالانه تبخیر می‌شود، یعنی فقط ۷ میلی متر به صورت روان آب و آب‌های سطحی و زیرزمینی باقی می‌ماند؛ میانگین تبخیر در استان حدود ۲۲۰۰ میلی متر در سال و میانگین دما ۱۷ درجه سانتیگراد است.

وی با اشاره به اینکه در استان سمنان ۱۷۰۰ حلقه چاه کشاورزی با شرایط "سه فاز" وجود دارد که بیشترین مصرف آب توسط این تعداد چاه انجام می‌شود، ادامه داد: تعداد ۱۳۵۰ حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شده و تعداد ۲۰۰ کنتور دیگر هم توسط شرکت آب منطقه‌ای، خریداری و بر روی باقیمانده چاه‌ها نصب خواهند شد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان اذعان کرد: استان سمنان بیشترین مصرف آب را در بخش کشاورزی دارد، در این استان، ۸۶ درصد از برداشت آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی، ۹ درصد در بخش شرب و ۵ درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود.

خاموشی اضافه کرد: در استان چیزی نزدیک به ۱۵۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم، یعنی ما هر سال ۱۵۰ میلیون متر مکعب اضافه‌تر از آن چیزی که باید مصرف کنیم، برداشت میکنیم، ولی در عوض چیزی پس انداز و ذخیره نمی‌کنیم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ب

خطر فرونشست زمین زیرساخت های توسعهای استان سمنان را تهدید می کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.