معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری قم عنوان کرد؛

ساخت تصفیه خانه‌های فاضلاب قم نیازمند اعتبارات دولتی است

نظرزاده گفت: اعتبارات دولتی برای ساخت تصفیه خانه‌های فاضلاب استان کافی نیست و نیاز است که بخش خصوصی دراین زمینه ورود کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، مهدی نظرزاده معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری قم درعین حال به این نکته اشاره کرد که بخش خصوصی نیز حاضر به سرمایه گذاری در بخش فاضلاب شهری نیست و علت آن این است که مشتری برای استفاده از پساب فاضلاب دراین استان وجود ندارد.

وی اضافه کرد: اگر شهرداری بتواند در این بخش تامین اعتبار کند، پساب حاصل از تصفیه خانه شهری ظرفیت خوبی برای آبیاری فضای سبز به شمار می‌آید درحال حاضر ۵۴ درصد شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است، و تکمیل ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب عمده‌ترین دلیل عدم توسعه کامل این شبکه می‌باشد.

نظر زاده افزود: مناطقی از قم مانند بلوار انسجام، شهر قائم و خیابان‌های مدرس و قلعه کامکار به کلی فاقد شبکه فاضلاب است و خیابان امام (ره) و میدان سعیدی نیز هنوز بخشی محله‌ها به شبکه فاضلاب متصل نیستند.

وی علت این مساله را تکمیل گنجایش تصفیه خانه‌های موجود دانست و گفت: برای هر ۲۵۰ میلیون تن حداقل یک تصفیه خانه نیاز است، و در حال حاضر سه تصفیه در قم وجود دارد، و در افق ۱۰ ساله احداث ۲ تصفیه خانه دیگر نیز در دستور کار است.

معاون آبفای قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل فاضلاب شهرک پردیسان به دلیل تامین نشدن اعتبارات لازم بیان کرد: عملیات اجرایی توسعه شبکه فاضلاب محله‌های ۳ و ۴ پردیسان انجام نگرفته و به غیر از محلات ۷ و ۸ که به طور کامل به شبکه متصل شده، در سایر بخش‌ها فقط در سطح معابر اجرا شده و هنوز هیچ واحدی وصل نیست.

وی با بیان اینکه کل اعتبار لازم برای تکمیل شبکه مذکور ۳۰۰ میلیارد ریال است، که با تصویب شورای برنامه ریزی سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال و امسال نیز ۲۵ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شد و برغم اختصاص ۲۵ میلیارد ریال برای سال آینده، ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار آن باقی می‌ماند که به علت نامناسب بودن وضعیت فاضلاب پردیسان، شرکت آبفا این مبلغ را از بودجه داخلی خود تامین کرده است.

 نظرزاده با بیان اینکه معضل سرازیر شدن فاضلاب حاصل از آب حمام و آب خاکستری در منطقه قلعه کامکار و همچنین بلوار کارگر قم مشهود است، تصریح کرد: در برخی از بخش‌های پردیسان مانند بلوار امام علی (ع) نیز فاضلاب خام به معابر راه پیدا کرده که بخشی از آن وارد تصفیه خانه لوکال و محلی شده، ولی با تکمیل ظرفیت آن دیگر این امکان وجود ندارد و باید تصفیه خانه اصلی و جامع ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه محلی تنها ۱.۵ درصد جمعیت پردیسان را پوشش می‌دهد، گفت: برای ساخت تصفیه خانه بزرگ پردیسان زمینی به مساحت ۱۴ هکتار از طرف راه و شهرسازی به آبفا واگذار شده، ولی به خاطر نبود اعتبار اجرای آن عملی نشده است پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری قم همچنین عدم اتصال به شبکه فاضلاب را بزرگترین مشکل بیش از ۴۰ هزار واحد مسکن احداث شده در قم دانست، و گفت: برغم پیشرو بودن این استان در تامین آب مسکن مهر، ولی این واحد‌های مسکونی همچنان فاقد دسترسی به این شبکه می‌باشند.

این مقام آبفای قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش یک درصدی مصرف آب در فصل پاییز امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل گفت: غیر از سرشاخه‌های دز تقریبا بقیه منابع آبی استان خالی از آب است و اگر سرشاخه‌ها نیز به علت خشکسالی نباشد، با مشکلات عدیده‌ای رو به رو خواهیم شد.

وی همچنین تنها راهکار مدیریت کردن مصرف آب را فروش آن به نرخ واقعی عنوان کرد و افزود: در حالی که متوسط آب بها به ازای هر لیتر ۶ هزار ریال است، قیمت تمام شده آن بدون احتساب هزینه‌های تصفیه بیش از ۱۰ هزار ریال است، از این رو درآمد دولت از محل خدماتی که ارائه می‌دهد نصف هزینه‌های آن است.

انتهای پیام /الف

اعتبارات دولتی برای ساخت تصفیه خانه‌های فاضلاب قم کافی نیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار