معاون اول رئیس جمهور:

نباید بگذاریم در چرخ دنده‌های تغییر، قربانی تغییر شویم

جهانگیری، گفت: نباید اجازه دهیم که در چرخ دنده‌های تغییر، قربانی تغییر شویم، بلکه باید با اتکا به توانایی‌های نخبگان کشور از این مسئله سربلند بیرون آییم.

نباید بگذاریم در چرخ دنده‌های تغییر قربانی تغییر شویمبه گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در سومین دوره اهدای نشان کارآفرینی امین الضرب که در تالار وحدت برگزار شد، اظهار کرد: انتخاب کارآفرین برتر در بخش خصوصی از سوی بخش خصوصی به معنای ترغیب همه شرکت ها و موسسات و نیز شهروندان به این موضوع است که کارآفرینی یک نیاز مهم و ملی امروز ایران به شمار می رود و کارآفرین با کشف و خلق فرصت های جدید می تواند کشور را از موانع پیش رو عبور دهد.

وی ادامه داد: حتی اگر کشور با محدودیت‌های تحریم مواجه نبود باز هم نیازمند کارآفرینی بودیم، چرا که افق‌های گسترده‌ای برای توسعه اقتصاد ایران باید باز می شد، چه اینکه دشمنان ایران هم اکنون تلاش دارند که آینده تیره و تاری را پیش روی ملت ما به جای بگذارند.

معاون اول رئیس جمهور، تأکید کرد: کارآفرینی ایران باید به سمت فناوری‌های جدید، ارتباطات نو و بر اساس تغییرات جمعیتی و اقتصادی که در کشور اتفاق می‌افتد، حرکت کند.

جهانگیری تصریح کرد: جوانان و زنان می‌توانند کارآفرینان بزرگی شوند که تغییرات بزرگی را در اقتصاد ایران ایجاد کنند، به خصوص اینکه تغییرات جدیدی هم اکنون در دنیا در حوزه اقتصاد در حال انجام است، این در شرایطی است که اکنون با یک واقعیت بزرگ تاریخی روبه‌رو هستیم که هم در سطح فردی و هم در سطح عمومی و اجتماعی و تمدنی شکل گرفته اند به این معنا که عده‌ای افول و عده‌ای ظهور کرده و برخی بنگاه‌ها نیز هم اکنون وجود خارجی ندارند، اما در مقابل حتی این تصور نیز وجود نداشت که برخی کارآفرینان جدید روی کار بیایند.

جهانگیری تصریح کرد: در جایی که افراد موفق شده‌اند تا هماهنگ با تغییرات خودشان نیز تغییر کنند، صعود کرده‌اند، اما اگر در مقابل تغییرات مقاومت کنند، در میان چرخ دنده‌های آن نابود می‌شوند که این روند در بنگاه‌های اقتصادی نیز قابل رؤیت است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که در چرخ دنده‌های تغییر، قربانی تغییر شویم، بلکه باید با اتکا به توانایی‌های علمی و نخبگان کشور از این مسئله سربلند بیرون آییم، گفت: البته مسئولیت مشترکی در مقابل همه تک تک آحاد جامعه وجود دارد و آن اینکه با شناسایی و تقویت فرصت‌های کارآفرینی نگرانی و ابهام نسبت به آینده را از کشور کاهش داده و اعتماد و سرمایه مهم اجتماعی را در نسل جوان ارتقا بخشیم. این در شرایطی است که در مقطع فعلی کشور به شدت به این موضوع نیاز دارد که همه به یکدیگر کمک کرده تا با اعتماد به نفس جدی به خلق فرصت‌های جدید پرداخته و از این مرحله عبور کنیم.

وی افزود: دهه اخیر فعالان اقتصادی و تولیدی کشور به طور خاص شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشته‌اند، اما تحریم‌های سال ۹۰ به بعد که تا سال ۹۴ ادامه یافت و البته تحریم‌های مجددی که از امسال به کشور بازگشته است، فشار حداکثری را بر روی فعالان اقتصادی و صاحبان کارخانه‌ها وارد کرده و البته مردم مظلوم ایران را هم نشانه گرفته است.

جهانگیری گفت: ما مسئولیت داریم تا بتوانیم در شرایطی که با آن مواجه هستیم، افق‌های مهم و بزرگی را پیش روی کشور باز کنیم که این کار از عهده فعالان اقتصادی برخواهد آمد، اما در این شرایط پیچیده، رویکرد‌ها و ساز و کار‌های متعارف شناخته شده که به دلیل فرسایش، فساد و ناکارآمدی کارساز نیستند، قابلیت عملیاتی ندارند، این در حالی است که وقتی با موضوع جدیدی مواجه می‌شویم به سمت همان راهکار‌های گذشته می‌رویم، در حالی که نیازمند راهکار‌های جدیدی برای برون رفت از مشکلات هستیم.

وی افزود: اقتصاد ما قبل از این تحریم‌ها با مجموعه‌ای از بیماری‌های مزمن رنج می‌برده و خود این بیماری‌ها به دلیل اینکه در سال‌ها تکرار شده تبدیل به چالش و ابرچالش شده است.

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: اولویت بعدی احیای تولید است، البته امروز مهم‌ترین مسئله واحدهای تولیدی به دلیل تغییرات نرخ ارز، نقدینگی است. که تامین آن باید در دستور کار دولت و اتاق‌های بازرگانی و البته نظام بانکی باشد و اتاق هم باید بگوید که با توجه به محدودیت‌ها، چه روش‌هایی برای تامین نقدینگی وجود دارد. البته ما هم به همه محدودیت‌ها توجه داریم.

وی گفت: تصور من این است که شرایط فعلی، وضعیت بسیار دشوار و سختی است، اما با شناختی که از کشور و فعالان اقتصادی دارم، بر این باورم که این دوره یک دوره طولانی نخواهد بود چرا که بسیار بی منطق و بی پشتوانه است. پس این زمستان سخت گذر خواهد کرد و ما موفق بیرون خواهیم آمد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه باید درآمد‌های ارزی کشور را افزایش و صادرات را احیا کرد، تصریح کرد: ما به درآمد‌های ارزی ناشی از صادرات نیاز داریم و باید تمام تلاش خود را برای رونق صادرات به کار بریم. این در حالی است که ترامپ دست بر روی کاهش فروش نفت ایران گذاشته است، اما ما با صادرات محصولاتی مثل پوشاک و سایر کالا‌ها نیاز اصلی کشور را برآورده خواهیم کرد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه اگر در این مقطع صادرات کشور، تامین ارز مورد نیاز کشور و زندگی مردم را تامین کند، حتماً از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد، اذعان کرد: در این شرایط سخت مردان بزرگ باید به میدان بیایند و ما می‌توانیم به خوبی اقدام موثری را انجام دهیم و من هم از همه فعالان اقتصادی انتظار دارم تا بنگاه‌های خود را سرپا نگه‌داشته و اجازه آسیب به آنها را ندهند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: به خاطر شما کارآفرینان هم که شده قول می‌دهم که بمانم و آنچه در توان دولت است را به صحنه بیاورم تا با کمک و مشورت شما از این دوره عبور کنیم. من به خاطر شما می‌مانم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۱۳:۵۱ ۱۸ دی ۱۳۹۷
فقط حرف زده میشود عمل نیست .
آخرین اخبار