دانستنی‌های علمی؛

شاه کلیدی برای داشتن عمر طولانی/ کدام مواد غذایی را نباید فریز کرد؟/ در دوران بارداری از مصرف این غذای لذیذ غافل نشوید

سبزیجاتی مثل سیب زمینی به علت دارا بودن بافت نشاسته‌ای اگر درون یخچال فریزر نگهداری شود، طعم واقعی خود را از دست می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید در دسترس شما قرار می‌گیرد.

عملکرد اکسیژن در تقویت ماهیچه‌ها

ماهیچه‌ها در طول ورزش برای تولید انرژی کافی اکسیژن مصرف می‌کنند سپس این انرژی توسط فرآیند متابولیسم بی‌هوازی، که نیازی به اکسیژن ندارد تولید می‌شود؛ این فرآیند منجر به تولید اسید لاکتیک و در نهایت خستگی و گرفتگی عضلات می‌شود؛ در مطالعه جدید، محققان نشان داده‌اند که آنزیم FIH (فاکتور مهارکننده HIF) کلیدی برای چگونگی وقوع این تعویض فرآیند از متابولیسم هوازی به بی‌هوازی است، ماهیچه‌ها مصرف اکسیژن را از راه بسیار دقیقی و با استفاده از آنزیم حساس به اکسیژن FIH تنظیم می‌کنند، از این رو پزشکان توصیه می‌کنند هنگام انجام ورزش در محیط باز مانند پارک‌ باشید تا اکسیژن بهتر به ماهیچه‌ها منتقل شود.

////

کم بخورید، عمر طولانی داشته باشید

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد کم کردن اندکی از حجم وعده‌های غذایی ممکن است کلیدی برای دستیابی به زندگی طولانی‌تر باشد؛ طبق یک کارآزمایی بالینی کوچک، افرادی که بیش از ۲ سال، میزان مصرف کالری خود را فقط ۱۵ درصد کاهش داده بودند، کاهشی چشمگیر در میزان متابولیسم بدن آنها مشاهده شد، همچنین در این افراد بهبود برخی بیومارکر‌های مربوط به کاهش پیری و طول عمر بیشتر مشاهده شده است، طبق گزارش محققان، به طور خاص، پارامتر‌هایی از قبیل کاهش دمای هسته‌ مرکزی بدن، کاهش سطوح قند خون، کاهش سطوح انسولین و کاهش سطح هورمون‌های تخفیف دهنده‌ متابولیسم در این افراد مشاهده شد.

////

نکات تغذیه‌ای دوران بارداری

در بارداری‌های چندقلو مادر نیاز به افزایش بیشتر کالری مصرفی خواهد داشت؛ برخی نگرانی‌ها و نیاز‌های تغذیه‌ای برای بیمارانی که جراحی باریاتریک یا کاهش حجم معده انجام داده باشند باید بررسی و رفع شود، بسیاری از خانم‌های باردار نیاز حتمی به مکمل‌های تغذیه‌ای آهن خواهند داشت؛ حتما مادر از گوشت پخته شده و غذا‌های طبخ شده استفاده کند، علت اصلی توکسوپلاسموز در بارداری استفاده از گوشت نپخته است.

////

از فریز کردن این مواد پرهیز کنید

سبزیجاتی مثل سیب زمینی و گوجه فرنگی به علت دارا بودن بافت نشاسته‌ای اگر درون یخچال فریزر نگهداری شوند و این مدت کمی به طول بیانجامد طعم واقعی خود را از دست می‌دهند همچنین سبزیجات پخته مثل قورمه سبزی و اسفناج اگر اول تفت داده شوند ویتامین‌ها را بهتر در خود نگه می‌دارند، بهترین روش مصرف سبزیجات، استفاده آنها به شکل تازه است و توصیه می‌شود که حتی الامکان آنها را به شکل تازه مصرف کنید.

////

خواص بی‌شمار تره

تره سرشار از مواد معدنی، نظیر کلسیم است؛ کلسیم یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها برای تقویت سلامت استخوان‌ها محسوب می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف کلسیم کافی، با احتمال ابتلا به پوکی استخوان، رابطه معکوس دارد، کلسیم در ترمیم و ساخت استخوان‌ها با افزایش تولید استئوبلاست‌ها (سلول‌هایی که مسئول این فعالیت مفید هستند) نقش دارد؛ یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که افراد کهنسال تجربه می‌کنند، نرمی استخوان است، شما می‌توانید با اتخاذ رژیم‌های غذایی مفید مانند آب تره، از این بیماری‌ جلوگیری کنید.

////

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار