راهنماى غذایى خاص براى بیماران/ بخش هفتم

رژیم غذایی ویژه‌ برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + برنامه غذایى عفونت ادراری

باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این خبر شما را با تغذیه مناسب برای بیماران عفونت ادراری آشنا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ برای ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامین‌های مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.

اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آنها ﻧﻴﺰ ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.

رژیم ویژه‌ای برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + برنامه غذایى


بیشتر بخوانید: عفونت ادراری؛ عاملی برای رشد باکتری در بدن شما


باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این بخش تغذیه مناسب برای بیمارانی که مبتلا به عفونت ادراری هستند، را معرفی کند.

ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ عفونت‌های ‫ﺍﺩرﺍﺭی

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغذیه مناسب در افرادی که عفونت ادراری دارند، اظهار کرد:  برخی ﻋﻮﺍمل در ایجاد عفونت‌های ﺍﺩرﺍﺭی ﺩﺧﺎﻟﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ که ﻋﺒﺎﺭت است ﺍﺯ ﻗﻠﻴﺎیی ﺷﺪن PH ﺍﺩﺭﺍﺭ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺣﺮﻛﺎﺕ ‫ﭘﺮﻳﺴﺘﺎلتیک ﻣﺠﺎﺭی ﺍﺩﺭﺍﺭی. ﺗﻮﺻﻴﻪ می‌شود برای ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی ﺍﺯ عفونت‌های ﻣﺠﺎﺭی ﺍﺩﺭﺍﺭی ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ برخی ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی ﻣﺤﺮک ﺧﻮﺩﺩﺍﺭی ﺷﻮﺩ.

این متخصص داخلی بیان کرد: افرادی که مبتلا به عفونت ادراری هستند باید از مصرف  ﺍﺩﻭﻳﻪﻫﺎیی مانند ﻓﻠﻔﻞ ﺳﺒﺰ، ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ، ﺧﺮﺩﻝ ﻭ غیره خودداری کنند؛ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩه‌های گوشتی حاوی نمک سود مانند سوسیس و کالباس، همچنین سیرابی، گوشت‌های کنسرو شده و صنعتی، مواد غذایی گوگرددار مانند مارچوبه، تربچه، سیر و پیاز، نوشابه‌های الکلی و چای و قهوه در ایجاد عفونت ادراری نقشی اساسی دارند.

رژیم ویژه‌ای برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + برنامه غذایى


بیشتر بخوانید: آیا استخر رفتن موجب بروز عفونت ادراری در بانوان می‌شود؟


‫مواد اسیددار مانند یک اسید هستند برای مبتلایان به عفونت ادراری

وی ادامه داد: افراد مبتلا به عفونت ادراری باید از مصرف مواد غذایی اسیددار شامل انواع گوشت قرمز و ﺳﻔﻴﺪ، ماهی، ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ، ﭘﻨﻴﺮ ﻭ غیره ﻏﻼتی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺮﻧﺞ ﻭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ خودداری کنند، ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺳﺒﺰیﻫﺎ ﻭ میوهﻫﺎیی مانند ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ، ﻣﺎﺭﭼﻮﺑﻪ، ﭘﻴﺎﺯ، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮنگی، ﮔﻴﻼﺱ، ‫ ﺯﺭﺩﺁﻟو، ﺳﻴﺐ ﺑﺨﺼﻮﺹ ﺁﺏ ﺳﻴﺐ که ﺷﺪﻳﺪﺍ ﻣﻮﺟﺐ ﺭﺷﺪ کولی ﺑﺎﺳﻴﻞﻫﺎ می‌ﺷﻮﻧﺪ، ﺧﻮﺩﺩﺍﺭی ﻛﻨﻨﺪ.

رژیم ویژه‌ای برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + برنامه غذایى

مبتلایان به عفونت ادراری از مصرف مایعات غافل نشوند

ارغوانی یادآوری کرد: ﺑﺮﺍی ﺷﺴﺘﺸﻮ ﺩﺍﺩﻥ ﻣﺠﺎﺭی ﺍﺩﺭﺍﺭی ﺣﺪﺍﻗﻞ ۲ ﻟﻴﺘﺮ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺑﺎﻳﺪ ﻧﻮﺷﻴﺪه ﺷﻮﺩ؛ رایج‌ترین علائم عفونت کلیه شامل درد‌های شکمی، تکرر ادرار، تب و لرز، درد‌های پهلو، درد‌های پشت، درد‌های کشاله ران، نیاز سریع به دفع ادرار، احساس سوزش به هنگام دفع ادرار، داشتن حالت تهوع و استفراغ، چرک و خون در ادرار و داشتن ادرار‌های بد بو و کدر است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار