دباغ در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛

تغییر بیماری و الگوی زندگی دغدغه اصلی سلامت/ تأثیر بالای رشد IT بر سلامت

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: طی ۵۰ سال آینده ایران بر اساس الگوی اسلامی ایرانی باید جزء ۵ کشور برتر علمی باشد.

تغییر بیماری و الگوی زندگی دغدغه اصلی سلامت/ تبدیل تهدید به فرصت با آینده پژوهی/ تأثیر زیاد رشد IT بر سلامتبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی دباغ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس اندیشکده سلامت مولانا امروز در مراسم دریچه‌ای به سلامت فردای ایران که در هتل اسپیناس تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرعت بسیار بالای رشد علم در دنیا زندگی افراد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و این مسئله باعث می‌شود که ما پیش بینی‌های لازم را از آینده نداشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر به اصطلاح آینده پژوهشی مجهز باشیم می‌توانیم برداشتی درست از آینده در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت داشته باشیم و برای محقق شدن این امر باید از تکنولوژی علمی استفاده کنیم.

دباغ تأکید کرد: سلسله اقدامات ما باید مبتنی بر علم، مهارت، شناخت وضعیت فعلی کشور و شناخت وضعیت جهان و دنیا باشد تا بتوانیم پیش‌بینی‌هایی خوب از آینده داشته باشیم.

رئیس اندیشکده سلامت مولانا با اشاره به اینکه با شناخت نقاط قوت و ضعف می‌توان آینده را به درستی ترسیم کرد و به اهداف مورد نظر دست یافت، افزود: یکی از مسائلی که سلامت را تهدید می‌کند تغییرات شگرف وضعیت بیماری‌ها، نوع بیماری، تغییر سبک زندگی است و امروزه ما قادر نبوده‌ایم جلوی رشد و علم و فناوری را بگیریم و بلکه باید تلاش کنیم تا یک الگوی زندگی خوب برای خود و با توجه به رشد علم و فناوری ترسیم کنیم.

سرعت تکنولوژی، فرصتی برای پیشرفت

وی تصریح کرد: با سعی و تلاش خود می‌توانیم سرعت تکنولوژی که یک تهدید محسوب می‌شود را به فرصتی برای پیشرفت بیشتر تبدیل کنیم.

دباغ ادامه داد: امروزه جایگاه ایران از نظر رشد علمی در منطقه در زمینه‌های شاخص‌های مختلف سلامت بالاست و ما باید این فرآیند را ادامه دهیم.

رئیس اندیشکده سلامت مولانا بیان کرد: در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ابلاغیه مقام معظم رهبری یکی از اهداف مورد نظر این است که طی ۵۰ سال آینده ایران باید جزو ۵ کشور دنیا از نظر علمی باشد.

با آینده پژوهی تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم

وی بیان کرد: آینده قابل پیش بینی نیست، اما با تلاش و سعی مضاعف می‌توان از طریق آینده پژوهی تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم و من معتقدم که امیرکبیر یک آینده پژوه بوده و اقدام به ساخت مدرسه دارالفنون در تهران کرده است.

دباغ گفت: IT تأثیری بالا بر سلامت می‌گذارد و با پیشرفت IT ارتباط بین نیروی انسانی کمتر خواهد شد.

رئیس اندیشکده سلامت مولانا افزود: یکی از مهمترین اهداف گسترش فرهنگ آینده نگری و ترسیم آینده به وسیله نظام سلامت است که در این خصوص باید محتوا‌های علمی را تعریف کرد.

وی اضافه کرد: آینده نگری باعث شده که تهدید‌ها به فرصت تبدیل شوند و این کار در شرایطی محقق می‌شود که اصول علمی را با سعی و تلاش بیشتر رعایت کنیم.

دباغ یادآوری کرد: کشور چین با سعی و تلاش مضاعف تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده و کالا‌های خود را در آن سوی دنیا یعنی در کشور آمریکا وارد بازار کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار