مجری طرح الگوی کشت جهاد کشاورزی قم عنوان کرد؛

احداث ۲ کارخانه فرآوری گیاهان دارویی درقم/کینوا و چغندر علوفه ای سازگارترین محصول با اقلیم قم

احداث ۲ کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در قم/کینوا و چغندر علوفه ای سازگارترین محصول با اقلیم قم

احمدپور گفت:توسعه گیاهان دارویی از برنامه‌های تغییر الگوی کشت جهاد کشاورزی قم می‌باشد،و درصدد احداث۲ کارخانه فرآوری گیاهان دارویی هستیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،محمد حسین احمد پور مجری طرح الگوی کشت جهاد کشاورزی قم گفت:توسعه گیاهان دارویی از برنامه‌های تغییرالگوی کشت جهاد کشاورزی قم می‌باشد،و درصدد احداث ۲ کارخانه فرآوری گیاهان دارویی نیز هستیم.

وی تغییر الگوی کشت را از دشوارترین طرح‌های کشاورزی و مزرعه داری است و تاکنون فقط چهار استان به شکل محدود و آزمایشگاهی آن را اجرا کردند.

طرح تغییر الگوی کشت قم طبق دستورالعمل معاونت زراعت جهاد کشاورزی قم به صورت آزمون در دشت‌های ساوه و شریف آباد در حال اجرا است.

وی با اشاره به تکمیل بیش از پنج هزار فرم اظهارنامه و ۲۵۰ فرم پرسش نامه توسط بهره برداران و کارشناسان عنوان کرد: پس از انتخاب مجری طرح، پنج کمیته تخصصی ار جمله زراعت و باغبانی، دام، آب و خاک، ترویج، آموزش و تحقیقات تشکیل شد.

وی هدف از اجرای این طرح را کاهش مصرف آب به میزان ۴۰ درصد، ذخیره کردن آب‌های زیرزمینی، افزایش درآمد کشاورزان، تامین علوفه، رفع مشکلات زیست محیطی و تثبیت اشتغال دانست و افزود: پس از بررسی این موارد و کسب داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق مدل ریاضی، الگوی پیشنهادی متناسب با شرایطی اقلیمی قم بدست آمد.

احمدپور، کینوا و چغندر علوفه‌ای را سازگارترین محصول‌ها با اقلیم گرم و خشک قم عنوان کرد و گفت: کشت چغندر علوفه‌ای از تابستان به پاییز انتقال یافته و این مساله کاهش ۶۵ درصدی مصرف آب و افزایش تولید تا سطح ۲۰۰ تن را به دنبال دارد.

کینوا یا خاویار گیاهی کینوا یک گیاه خوراکی کم کالری و مغذی است که بذر آن در آمریکای جنوبی تولید و از نظر تجاری و اقتصادی نیز دارای ارزش فراوانی می‌باشد.

وی بیان کرد: تولید ۶۰۰ هکتار چغندر علوفه‌ای در دستورکار قرار دارد که تا به حال ۷۵ هکتار انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به وجود ۵۲۰ حلقه چاه آب در دو دشت مذکور تصریح کرد: مساحت اراضی کشاورزی دشت ساوه ۱۷ هزار و ۹۳۰ هکتار و دشت شریف آباد ۹ هزار و ۷۹۰ هکتار شامل جو، یونجه، کل زا، ذرت، گندم، پنبه، پسته و انار است.

احمدپور ادامه داد: درالگوی کشت جدید برخی محصول‌ها مانند کلزا، پنبه و انار جمع آوری، و علاوه بر کینوا چغندر علوفه‌ای نیز جایگزین می‌شود.

وی سطح زیر کشت دشت ساوه را نیز ۱۷ هزار و ۸۹۳ هکتار دانست و گفت: با اجرای الگوی کشت، کشت دراین دشت به ۱۳ هزار و ۴۶۲ هکتار کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: با تغییر الگوی کشت مصرف آب این دشت از ۲۲۵ میلیون مترمکعب به ۱۵۰ میلیون متر مکعب می‌رسد.

احمدپور، حجم مصرف آب در شریف آباد را نیز ۸۷ میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: این میزان با الگوی کشت تازه به ۶۳ میلیون مترمکعب کاهش و بهره وری اقتصادی آب نیز از ۶۲ ریال بر متر مکعب به ۱۴۵ ریال بر متر مکعب خواهد رسید.

وی یادآورشد: با روش جدید از سطح تولید گندم، جو، کل زا و پنبه کاسته و سطح کشت یونجه و پسته ثابت می‌ماند.

انتهای پیام /ح

سطح کشت گیاهان دارویی قم به ۱۵۰ هکتار رسید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
من فکر کردم احداث شده در حالی قرار است احداث بشود
آخرین اخبار