مشکلات ادراری در آقایان نشان از چند عارضه است که نباید به آن بی توجهی و در صورت بروز به پزشک مراجعه کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از آقایان گرفتار مشکلات ادراری می‌شوند و اغلب افراد فکر می‌کنند که فقط خانم ها به این عارضه مبتلا می‌شوند و به مشکلات ادراری خود بی توجهی می‌کنند در حالی که مشکلات ادراری در آقایان می‌تواند نشان از بیماری سرطان باشد و به همین دلیل توجه به این عارضه مهم بسیار حائز اهمیت است.
 
مشکلات ادراری که از چند بیماری خبر می‌دهند/ انواع عارضه‌هایی که پروستات به جانتان می‌اندازد

مهمترین علل مشکلات ادراری در مردان

مهری مهراد رئیس انجمن نورویورولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات ادراری در آقایان گفت:‌ اغلب افراد تصور می‌کنند که بیشتر خانم‌ها به مشکل ادراری مبتلا می‌شوند اما این در حالی است که مشکلات ادراری در آقایان بسیار متأثر کننده‌تر است.

رئیس انجمن نورویورولوژی با اشاره به علت مشکلات ادراری در آقایان ادامه داد: مشکلات ادراری در آقایان اغلب به دلیل عارضه در مثانه یا پروستات بروز می‌کند و موجب آزار و رنج مردان به ویژه در طول ساعات کاری می‌شود.

علل مشکلات پروستات در آقایان

مهراد به علت مشکلات پروستات در آقایان اشاره کرد و گفت: مشکلات پروستات به علت وجود غده پروستات در آقایان شایع‌تر است و بیشتر بروز می‌کنند.

رئیس انجمن نورویورولوژی اظهار کرد: پروستات غده‌ای است که در آقایان که اطراف مجرا و گردن مثانه دارد و مایعی ترشح می‌کند که در برخی واکنش‌های بدنی در مردان تشکیل می‌شود.

مردان در چه سنی گرفتار عارضه پروستات می‌شوند؟

رئیس انجمن نورویورولوژی ادامه داد: پروستات درست زیر مثانه قرار دارد و این غده قسمت فوقانی را در بر می‌گیرد و پیشاب راه مجرایی است که ادرار را از مثانه و از طریق اندام جنسی به بیرون هدایت می‌کند.

وی به سن بروز پروستات در مردان اشاره کرد و گفت:‌در سن 50 سالگی پروستات اغلب آقایان بزرگ می‌شود ولی این اختلال در غده پروستات می‌تواند در مردان جوان‌تر نیز بروز کند.

مشکلات ادراری که از چند بیماری خبر می‌دهند/ انواع عارضه‌هایی که پروستات به جانتان می‌اندازد

علائم پروستات در مردان که از آنها بی خبرید

رئیس انجمن نورویورولوژی با اشاره به علائم پروستات در مردان گفت: علائم پروستات ممکن است نشان دهنده یک عارضه ساده یا یک سرطان خطرناک باشد و به همین دلیل باید به علائم بزرگی پروستات در مردان توجه داشت.

مهراد با بیان اینکه سه نوع بیماری پروستات داریم، گفت: هیپر پلازی خوش خیم پروستات عفونت و التهاب پروستات یا پروستاتیت و سرطان پروستات سه نوع بیماری مرتبط با غده پروستات محسوب می‌شوند.

رئیس انجمن نورویورولوژی با اشاره به علائم هیپر پلازی خوش خیم پروستات گفت: هیپر پلازی خوش خیم پروستات بزرگی غیر سرطانی پروستات است و علائم و نشانه‌هایی چون نیاز مکرر به تخلیه ادرار به ویژه در شب ، نیاز مبرم اضطراری به ادرار کردن، دشواری در آغاز ادرار، جریان کم فشاری ادرار، چکیدن یا قطره قطره آمدن غیر طبیعی ادرار و احساس پر بودن مثانه و عدم ناتوانی در ادرار کردن دارد.

عفونت و التهاب پروستات در مردان

وی با بیان اینکه عفونت و التهاب پروستات یا پروستاتیک می‌تواند حاد یا مزمن باشد، اظهار کرد: ابتلا به عفونت و التهاب پروستات در آقایان ممکن است در هر سنی رخ دهد اما پروستات حاد وقتی رخ می‌دهد که غده پروستات ناگهان ملتهب شود.

رئیس انجمن نورویورولوژی بیان کرد: اگرچه این مورد به ندرت اتفاق می‌افتد ولی می‌تواند موجب عفونت چرکی، تب و بند آمدن ادرار در موارد وخیم التهاب پروستات شود.

مهراد ادامه داد: پروستات مزمن التهاب مکرر یا دراز مدت پروستات محسوب می‌شود و این التهاب از التهاب حاد پروستات شایع‌تر است و معمولاً مانند التهاب حاد پروستات وخیم نیست.

رئیس انجمن نورویورولوژی با بیان اینکه التهاب و عفونت حاد پروستات ممکن است به التهاب مزمن تبدیل شود، گفت:‌ علائم این نوع بیماری پروستات درد مزمن شکم، علائم تحریکی و انسدادی ادراری، کندی دفع ادرار، درد ناحیه نشیمن‌گاه و کمر و کاهش میل جنسی نام برده می‌شود.

همه آنچه درباره سرطان پروستات باید بدانید

وی سرطان پروستات را یکی از مهمترین بیماری‌های آقایان در سنین بالا دانست و گفت: سرطان پروستات جدی‌ترین بیماری است که آقایان بایستی بعد از چهل سالگی هر سال آزمایش PSA را انجام دهند تا در صورت ابتلا به سرطان پروستات آن بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود.

رئیس انجمن نورویورولوژی تاکید کرد: همه انواع مشکلات پروستات می‌توانند منجر به تکرر ادرار و جریان غیر طبیعی ادرار و احساس ناراحتی در مثانه و مجرای ادراری شود به همین دلیل باید آقایان مشکلات ادراری، تکرر روزانه و شبانه ادرار را جدی بگیرند.

مشکلات ادراری که از چند بیماری خبر می‌دهند/ انواع عارضه‌هایی که پروستات به جانتان می‌اندازد

علل بی اختیاری ادرار در آقایان

مهراد با بیان اینکه بعضی از آقایان مثل خانم‌ها از بی‌اختیاری ادراری رنج می‌برند، اظهار کرد: علل بی‌اختیاری ادرار در آقایان می‌تواند به علت مشکلات نوروژنیک مثانه (کوچک بودن حجم فانکشنال مثانه)، بزرگی پروستات یا عوارض پس از جراحی پروستات یا تنگی مثانه بروز کند که با روش‌های درمانی دارویی، روش‌های تقویت عضلات کف لگن با دستگاه‌های بیوفیت‌بک و EXMI و همینطور روش‌های جراحی در موارد شدید قابل درمان است.

رئیس انجمن اظهار کرد: بدیهی است به علت بیشتر بودن طول مجرای ادرار در آقایان نسبت به خانم‌ها احتمال تنگی مجرا و آسیب به آن بیشتر است.

آقایان این علائم را جدی بگیرند

مهراد ادامه داد: آقایانی که از دوران نوجوانی مدت زیادی دوچرخه سواری یا سوار کاری انجام داده‌اند و همینطور مردانی که دچار تروما یا تصادف و آسیب به لگن و شکستگی آن شده‌اند، اگر دچار مشکلات ادراری چون دفع سخت یا مشکل در دفع داشته باشند یا جریان ادرار آنها قطع و وصل می‌شود احتمال تنگی مجرا برای آنها وجود دارد.

رئیس انجمن نورویورولوژی تاکید کرد: آقایان اگر مشکلی در دفع ادرار دارند باید توجه داشته باشند که این عارضه می‌تواند یک خطر تهدید‌کننده جدی برای سلامت آنها باشد و به همین دلیل باید به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام/

هانیه جلیل نژاد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
با سلام وخسته نباشید.من در طول شب تا صبح سه الی چهار بار باید برم دستشویی اداره کنم.ایا این میتواند وجود یک بیماری باشد.البته بگم در طول روزچون دستفروشی میکنم وبیست تاسی تا چای میخورم.ادرارم با قطع و وصل انجام میشود.با کمی احساس درد و سوزش.لطفا راهنماییم کنید.ممنون از لطفتان.
Iran (Islamic Republic of)
عیسی رضاییان
۱۲:۵۴ ۱۹ فروردين ۱۴۰۱
باعرض سلام لطفا بفرمایید در ماه رمضان صبحها در دفع ادرار مشکل دارم علت چیست ضمنا من عمل باز پروستات کردم وpsa کنم مال است با تشکر لطفا با پیامک بفرمایید
Iran (Islamic Republic of)
اا
۰۴:۱۵ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
یعقوب بهمنی زاده
۰۴:۱۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سلام خسته نباشی خدمت دکتر عزیز من جوانی ۲۸ساله هستم که چهارسال با اختللات عصبی دچار شدم که کلن ادرارم قطع شده فقط با سند نلاتون ادرارم را دفع مکنم وخیلی عذاب میکشم باید چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۱:۲۰ ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
من اقای ۶۳ساله که مشکل پروستات وتکلم ادرارهستم قندخون هم دارم شیمیایی هستم چندسالپیش سنگ کلیه داشتم که واردمجاری ادرارم شده بودکه عمل جراحی انجام دادم پیش پزشک رفتم ولی هنوزسوزش وتکلم ادراردارم لطفاراهنمایی کنیدباتشکر
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۷:۴۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام.درود.
اگرمشکلات اداری داشته باشیم.پیش چه متخصصی مراجعه کنیم.
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۸ تير ۱۳۹۹
ممنونم از وقتی که گذاشتید
Iran (Islamic Republic of)
محمدحسین یاراحمدی
۰۴:۰۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
با سلام خدمت شما بسیار ممنون از راهنمایی های خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۶ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
مبحث بسیار جالبی بود . متاسفانه همسرم چند روز پیش در اثر ابتلا به پروستات و باحتمال قوی سرطان حاد و ملتهب شدن این غده و عدم توجه پزشک مربوطه از دنیا رفت .ایشون چندین سال تحت درمان دارویی بود اما پزشک این غده راجراحی نکرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
سپاس فراوان اگر توضیحاتی برای پیشگیری بود کمکه بیشتری میشد تشکر
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۷:۴۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی زحمت کشیدید با سپاس فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۲۳ دی ۱۳۹۸
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
قطبی از کاشان
۱۸:۲۵ ۲۳ دی ۱۳۹۸
از اطلاع رسانی تان ممنون
Iran (Islamic Republic of)
علی از تهران
۲۳:۱۴ ۰۹ تير ۱۳۹۸
مطالب خوبی بود ولی ایکاش روش های پیشگیری از مشکلات پروستات رو با علم طب سنتی و یا اجرای نوع ورزش خاصی رو یادآوری میکردین تا قبل از مبتلا شدن و گرفتار شدن بتونیم پیشگیری هم بکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۸
سپاس فراوان خیلی اطلاعات خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
حمید لاری
۰۹:۳۰ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷
سلام ممنون از باشگاه خبرنگاران از مطالب بسیار مفیدتان
آخرین اخبار