دقایقی در کنار جهادگران در مرز خراسان جنوبی؛

هفت سین متفاوت در کنار محرومان/ سین مثل «سیمان»!

تعداد ۱۳۰ نفر از دانشجویان و طلاب گروه جهادی رضوان با حضور در روستاهای محروم و کمتر توسعه یافته شهر شوسف نهبندان، ضمن ارائه خدمات مختلف آموزشی، فرهنگی و عمرانی، سال جدید را در کنار مردمان این مناطق آغاز کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ بیش از ۱۲ سال است که در منطقه حضور دارند و سال تحویل را مهمان مردمان این مناطق هستند و سفره هفت سینی جهادی با سین‌های متفاوت را پهن می‌کنند، هفت سینی که علی رغم تفاوت چشم گیر آن با دیگر سفره‌های عیدی، اما رنگ و بویی از اخلاص و تلاش بی ریا دارد.

اینجا به جای سیب و سرکه و سمنو، دانشجویان سیمان و سیمچین و سادگی دارند، جهادگرانی که بدون هیچ چشم داشتی همسر و فرزندان خود را نیز به همراه آورده اند تا در کنار آنها، آنچه در توان دارند در سبد اخلاص گذاشته و بر سفره معرفت محرومان بگذارند.

هفت سین متفاوت در کنار محرومان/ سین مثل «سیمان»!

«رضا تاتاری» یکی از طلاب جهادگر که قبلا از دانشجویان صنعتی شریف بوده است، با بیان اینکه من کارشناسی خود را در رشته اقتصاد نفت تمام کردم و، چون حوزه علوم انسانی در کشور مغفول است به حوزه علمیه رفتم، می‌گوید: این اردو‌ها انسان را می‌سازند و از طرفی صبر انسان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به اینکه منطقه شوسف نهبندان به دلیل حضور ۱۲ ساله گروه جهادی رضوان یک رشد قابل محسوسی داشته است، اظهارداشت: در حال حاضر اشتغال مردمی در این منطقه تکان خورده و سازندگی خوبی هم به همت گروه رضوان انجام شده است.

ماه عسل جهادی یک طلبه!

این طلبه جهادگر با بیان اینکه بیشتر مشکل مردم این منطقه اشتغال است، می‌افزاید: وقتی خانواده‌ای از منظر اقتصادی و اشتغال رشد کند، پویایی و امید به همراه می‌آورد، لذا گروه جهادی رضوان برای اشتغال مردم منطقه کار‌های خوبی شروع کرده که امسال هم ادامه دارد.

وی با بیان اینکه سال قبل تحویل سال حرم امام رضا (علیه السلام) بودم، می‌گوید: این اولین مسافرت ما بعد از ازدواج، از زمانی که سرخانه و زندگی خود رفته ایم، است که با همسرم می‌آییم و به نوعی یک ماه عسل جهادی است.

«اردنی»،  پیرمرد ۶۰ ساله، که در گوشه‌ای نشسته و نظاره گر اقدامات فرهنگی گروه جهادی است، می‌گوید: اهل حسین آباد است و از آنجا برای شرکت در جشن گروه جهادی به مزار بی بی مریم آمده است؛ حسین آباد قبلا ۲۰ خانوار جمعیت داشته که الان ۱۰ خانوار دارد و رفتند؛ چراکه مردم بدلیل خشکسالی از روستا به حاشیه شهر‌ها مهاجرت کردند.

او می‌گوید: مردم ما دامدارند، الان چون، جو و گندم گران شده دامداری هم سخت شده است؛ بالا رفتن قیمت گوشت به نفع ما نبود، چون همه چیز بالا رفته است و زندگی سخت‌تر شده است.

این کشاورز نهبندانی که از خدمات گروه جهادی رضوان رضایت دارد، تاکید دارد که گروه جهادی یک سال به روستای آن‌ها هم بروند و آنجا به خدمات رسانی برای محرومان بپردازند.

عمامه گذاری طلاب بومی در اردوی جهادی!

حجت الاسلام «محمد صلواتی»، از طلاب جهادگر گروه رضوان که سابقه‌ای بیش از ۱۲ سال حضور در منطقه را دارد، با بیان اینکه من از اردوی دوم رضوان در سال ۸۶ برای اولین بار به منطقه نهبندان آمدم و بعد از آن هر سال نوروز را اینجا هستم، می‌گوید: علاوه بر ایام نوروز، بعد از اینکه معمم شدم در ماه رمضان و محرم‌ها هم برای تبلیغ به این منطقه سفر می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه گروه جهادی رضوان با حضور خود جوانان و نوجوانان روستا‌ها را به تحصیل بیشتر تشویق می‌کنند، می‌افزاید: برخی از بچه‌هایی که در اردو‌های اولیه گروه به نهبندان در کلاس‌های آموزشی ما حضور داشتند، امروز در ادارات مختلف جذب شدند و یا به حوزه علمیه رفتند.

این طلبه جهادگر با بیان اینکه دو سال است که خروجی بچه‌های این منطقه که به همت گروه جهادی جذب حوزه علمیه شدند، در همین اردوی جهادی به دست امام جمعه نهبندان معمم می‌شوند، ادامه می‌دهد: تا دو سال دیگه یک جمعیت خوبی از طلبه‌های بومی را اینجا خواهیم داشت.

هفت سین متفاوت در کنار محرومان/ سین مثل «سیمان»!

صلواتی با بیان اینکه بنده هر سال، لحظه تحویل را در منطقه و در کنار محرومان هستم، می‌افزاید: از سال ۸۶ تاکنون هر سال از ۲۲ اسفند تا ۵ فروردین در روستا‌های محروم نهبندان حضور داریم، من از همان اول هر سال متاهلی آمدم و می‌آیم.

وی با بیان اینکه هفت سین ما در اردوی جهادی برای بچه‌ها متعدد است، می‌گوید: سیمان و سنگ و حتی یک سال سینی شکسته هم در سفره هفت سین داشته ایم، اینجا حال ما نسبت به تهران با وجود محرومیت و سختی که دارد، خیلی بهتر است وقتی انسان در تلاش است و احساس مفید بودن می‌کند خیلی آرامش و احساس خوبی دارد.

صلواتی تاکید می‌کند: کسی اگر می‌خواهد کاری انجام دهد، باید به عرصه بیاید و هر کسی کاری از دستش بر می‌آید انجام دهد، نه اینکه تنها انتقاد کند و نق بزند.

هفت سین گروه جهادی «سین» ندارد!

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران هم با بیان اینکه بیش از ۱۰ مرتبه سابقه حضور در اردوی جهادی رضوان را دارد، می‌گوید: من پنجمین بار است که به نهبندان می‌آییم، در این چند سال که گروه رضوان در منطقه بودند، منطقه خیلی رشد کرده است، اما هنوز جای توسعه دارد، چون روستا‌هایی داریم که مشکلات اقتصادی زیادی دارد و باید کار شود.

او می‌گوید: من شش سالی می‌شود که لحظه تحویل سال کنار خانواده نیستم، اما لذتی که گروه جهادی و خدمت به محرومان دارد انتظار را هر سال به این مناطق می‌کشد و از طرفی برکتی که به واسطه دعای محرومین نصیب زندگی انسان می‌شود، ارزش دارد که انسان زندگی خود را چند روزی به این مناطق اختصاص دهد.

این دانشجوی دانشگاه تهران با بیان اینکه هفت سین گروه جهادی معمولا سین ندارد، گفت: سیمان، بیل و کلنگ و هر چه که ابزار کار عمرانی است، هفت سین ما هستند.

هفت سین متفاوت در کنار محرومان/ سین مثل «سیمان»!

وی با بیان اینکه اردو‌های جهادی علاوه بر کار و تلاش، فضای شاد و با صفایی دارد، می‌افزاید: یک دفعه که اردوی جهادی آمده بودیم، موقع برگشت گروه به تهران، همه بچه‌ها خودشان را آماده کرده و لباس‌های تمیز را پوشیده و منتظر اتوبوس بودند، من دیدم صحنه قشنگی است رفتم یک کلمن برداشتم و در آن کلی آب کثیف و سیمانی ریختم و رفتم از بغل پاشیدم روی بچه ها، لباس‌های همه سیمانی شد؛ افتادند دنبال من و هر بلایی توانستند سر من آوردند، کلی آن روز خندیدیم.

«مهدی کوثری»، معاون گروه جهادی رضوان هم با بیان اینکه ۱۲ سال است که گروه رضوان در منطقه نهبندان حضور دارند و هر سال عید و تابستان به این شهرستان می‌آیند، می‌گوید: امسال مبنای پروژه‌ها، بیشتر بر مبنای اشتغالزایی بوده است، چون هر چه مسجد و مدرسه بسازیم، تاثیر چشم‌گیری نخواهد داشت، ابتدا باید کاری کنیم که مردم روی پای خود بایستند و بعد خودشان مسجد و مدرسه را خواهند ساخت.

توزیع یک تن گوشت بین محرومان!

وی با بیان اینکه گروه جهادی رضوان از ۲۲ اسفند راهی منطقه نهبندان شدند و تا ۴ فروردین حضور دارند، می‌افزاید: امسال تعداد ۱۳۰ نفر آقا و خانم در حوزه‌های فرهنگی، اشتغالزایی، عمرانی و آموزشی در روستا‌های افضل آباد، گرم تمام ده، چاه عباس، خواجه منجکو، شند معصومه، گله چاه و کوه لوله فعالیت دارند.

معاون گروه جهادی رضوان با بیان اینکه این گروه در تابستان هم اردوی تخصصی پزشکی در همین منطقه نهبندان دارد، می‌گوید: سال قبل ۳۰ پزشک متخصص در مدت هفت روز وارد منطقه شدند و فعالیت جهادی داشتند.

کوثری با اشاره به اینکه در زمینه اشتغالزایی دو پروژه چند منظوره در افضل آباد در حال ساخت داریم که این‌ها در محیطی به مساحت ۱۲۰ متر برای نگهداری دام و طیور در حال ساخت است، می‌گوید: این دو نمونه برای تست راه اندازی می‌کنیم تا خروجی را بگیریم و اگر خوب جواب داد انتشار بدهیم، همچنین ۱۴ مرغداری نیمه صنعتی با ظرفیت پرورش ۵۰ مرغ تخمی و ابتدا تولید روزانه ۳۰ تخم مرغ محلی، با اهدای مرغ و دان برای دو ماه در حال راه اندازی داریم.

وی با بیان اینکه علاوه بر این‌ها یک پروژه نهال کاری ۸۰۰ اصله زیتون در روستای «کوه لوله» در دست اقدام داریم، می‌افزاید: تست خاک انجام شده و کود لازم به منطقه آمده است، حصارکشی و کار‌های تخصصی هم انجام شده است و انتظار داریم نهال‌ها در کمتر از ۵ سال به بازدهی برسند و بعد از این پروژه برای ترویج آن استفاده کنیم.

معاون گروه جهادی رضوان ادامه می‌دهد: سال‌های قبل هم یک مرغداری در میغان راه اندازی کردیم که الان سر مجوز به یک سری مشکلات خورده است و همکاری مسئولان منطقه را می‌طلبد.

کوثری با اشاره به اینکه ساخت مدرسه راهنمایی چهار کلاسه روستای «خواجه منجیکو» از دیگر پروژه‌های عمرانی گروه است که امید می‌رود تا مهرماه آماده شود، می‌افزاید: تکمیل آشپزخانه روستای چاه عباس، ساخت یک مکان اقامتی برای مردم در گرم تمام ده و طرح‌های اشتغالزایی از دیگر پروژه‌های این گروه جهادی دانشجویی است.

وی با اشاره به بسته‌های ارزاق با همکاری کمیته امداد بین محرومان منطقه شوسف نهبندان، می‌گوید: با همکاری کمیته امداد استان، یک تن گوشت تهیه و ۵۰۰ کیلو بین مردم محرومان روستا‌های شوسف و ۵۰۰ کیلوی دیگر هم در غرب نهبندان توزیع شد و به هر خانواده بین یک و نیم تا دو کیلو گوشت رایگان دادیم.

انتهای پیام / ط ا

منبع شبستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار