در واکنش به تمدید نشدن معافیت‌هاى نفتى ایران؛

تركيه: وزير خارجه آمريكا بازارياب نفت شده است/ تغییر منبع خرید نفت کار ساده‌ای نیست

وزیر خارجه ترکیه گفت اینکه آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد به جاى نفت ایران نفت کشورهای دیگر را خریداری کنند به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست.

تركيه: وزير خارجه آمريكا بازارياب نفت شده است!؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه ان‌تی‌وی، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در گفتگوی مطبوعاتی مشترک با همتای تاجیکستانی خود در آنکارا ضمن انتقاد از تمدید نشدن معافیت‌هاى نفتى ایران گفت: «آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد که از تصمیم یکجانبه آن براى خرید نفت کشورهاى دیگر به جاى نفت ایران تبعیت کنند.»

وی افزود: «چنین تصمیمى به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست و مغایر با قواعد سازمان تجارت جهانی است. آیا وزیر خارجه آمریکا بازاریاب نفت کشورهاى دیگر شده است؟!»

وزیر خارجه ترکیه همچنین در ادامه با اشاره به هزینه‌بر بودن جایگزین کردن نفت یک کشور با کشور دیگر گفت: «تغییر منبع خرید نفت کار ساده‌اى نیست. این کار [به دلیل تفاوت نفت کشورها با یکدیگر] نیازمند تغییر فناورى پالایشگاه است که هزینه سنگینى در پى دارد.»

چاووش‌اوغلو در ادامه این نشست مطبوعاتی گفت: «ما مواضع خود را درباره تحریم‌ها علیه ایران و تدابیر یک جانبه در این زمینه اعلام کرده‌ایم، آقای اردوغان، رئیس جمهور، در این‌باره در تریبون‌های بین المللی دیدگاه ترکیه را بیان کرده‌اند، ما همواره درباره این نوع مجازات‌های آمریکا سخن گفته‌ایم، چنین تحریم‌هایی تهدید و خطری بزرگ برای مردم ایران و تمامی کشور‌های منطقه به شمار می‌آید.»

وی افزود: «آمریکا تصمیم گرفته بود برخی کشور‌ها را از تحریم نفتی ایران معاف کند تا این کشور‌ها بتوانند نفت ایران را وارد کنند. جمهوری ترکیه مخالف تصمیمات یک جانبه آمریکاست، ترکیه برای تامین نفت مورد نیاز خود در منطقه دشواری‌هایی دارد. می‌دانید که عراق با حملات گروه تروریستی داعش مواجه شده و این کشور به مدت زمان نیازمند است تا بتواند بار دیگر به شرایط گذشته باز گردد، برخی از پالایشگاه‌های این کشور خسارت دیده‌اند و بازگشت به شرایط گذشته تا حدودی برای این کشور دشوار است.»

وزیر خارجه ترکیه اضافه کرد: «در حال حاضر آمریکا در این زمینه تصمیمی یک جانبه اتخاذ کرد (تمدید نکردن معافیت از تحریم)، این کشور با چنین تصمیماتی همواره امنیت کشور‌ها را در حوزه انرژی هدف قرار می‌دهد، این تصمیمات مداخله در امور داخلی کشور‌ها تلقی می‌شود و در واقع اقدامی غیرقانونی است زیرا نباید در پی آن بود که دیدگاهی را بر کشور‌های دیگر تحمیل کرد. نباید کشور‌ها را وادار کرد انرژی مورد نیازشان را تنها از برخی کشور‌های خاص تامین کنند. چنانچه می‌دانید کشور‌هایی که مجبور به خرید انرژی از آنان هستید قیمت‌های انرژی آنان بسیار گران است، به همین دلیل ما با تصمیم آمریکا برای اجبار ترکیه جهت خرید نفت از برخی کشور‌های مشخص و همچنین با تلاش‌ها برای مقابله با تصمیم ترکیه جهت وارد کردن نفت از کشور‌های غیر، مخالفیم.»

چاووش‌اوغلو در ادامه این کنفرانس خبری گفت: «می‌دانیم آمریکا با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران موافق نیست بلکه با سیاست خارجی برخی کشور‌های دیگر همراه است و سعی می‌کند اراده‌اش را بر برخی کشور‌ها تحمیل کند. به طور کلی تصمیم آمریکا برای تمدید نکردن معافیت از تحریم ناقض تمامی قوانین و بند‌های بین‌المللی است. آمریکا به شیوه عجیبی از اسرائیل و چند کشور دیگر حمایت می‌کند، هم‌زمان در پی تحمیل خواسته‌هایش بر کشور‌های دیگر است و ترکیه با تمامی این موارد مخالف است.»

انتهای پیام/

اعلام مخالفت شدید ترکیه با لغو معافیت‌های مشتریان نفتی ایران از سوی آمریکا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار