با موافقت نمایندگان مجلس؛

تکلیف استانی شدن انتخابات مجلس مشخص شد

نمایندگان با کسب کرسی استانی و تناسبی توسط نامزد‌های انتخاباتی در پی اخذ حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح مأخوذه آن حوزه موافقت کردند.

نامزد‌های انتخاباتی با کسب حداقل ۱۵ درصد آرای مجاز به کسب کرسی استانی شدندبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۳ اردیبهشت) پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با ۱۳۱ رأی موافق، ۶۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از ۲۲۶ رأی با مفاد مندرج در ماده ۷ موافقت کردند.

متن ماده ۷ به شرح ذیل است:

ماده ۷- ماده (۸) قانون و تبصره (۲) آن به شرح زیر اصلاح و مابقی تبصره‌های آن ابقاء و دو تبصره به عنوان تبصره‌های (۷) و (۸) به آن الحاق می‌شود:

ماده ۸ - شمارش و تجمیع آراء نامزد‌های مجلس شورای اسلامی به صورت استانی و تناسبی و با شرایط زیر می‌باشد:

۸-۱- از هر حوزه انتخابیه فرعی صرفا نامزد یا نامزد‌هایی که حداقل پانزده درصد (۱۵٪) آرای صحیح مأخوذه آن حوزه را کسب کرده اند مجاز به کسب کرسی استانی و تناسبی می‌باشند.

۸-۲- درصد کسب آرای فهرست‌های احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل از کل آرای صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاک تخصیص کرسی در مجلس شورای اسلامی می‌باشد.

۸-۳- پس از تعیین سهم هر فهرست و نامزد‌های مستقل که کرسی به آن‌ها تعلق گرفته به ترتیب هر نامزدی که بالاترین آراء را در سطح حوزه انتخابیه اصلی به دست آورده است تا سقف سهم هر فهرست از کرسی‌ها به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابد.

تبصره ۲- چنانچه در حوزه انتخابیه فرعی هیچ یک از نامزد‌ها نصاب پانزده درصد (۱۵٪) آرای صحیح مأخوذه را کسب ننماید انتخابات فقط در همان حوزه به صورت دومرحله‌ای برگزار می‌شود. در این صورت به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین نامزد‌هایی که بیشترین آراء را در مرحله اول کسب کرده اند؛ برای حضور در انتخابات مرحله دوم معرفی می‌شوند و در صورتی که تعداد نامزد‌های باقیمانده کمتر از دو برابر مذکور باشد، تمام نامزد‌ها برای حضور در مرحله دوم انتخابات معرفی می‌گردند و نامزد یا نامزد‌هایی که بالاترین رأی در همان حوزه انتخابیه فرعی را کسب کنند تا سقف کرسی‌های باقی مانده به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابند. وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تایید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام می‌کند.

تبصره ۷ - در صورتی که سهم کرسی‌های اختصاص یافته به فهرست‌ها و نامزد‌های مستقل به صورت اعشاری درآید کرسی‌ها متناسب با ارقام صحیح توزیع می‌شود و کرسی‌های مازاد به ترتیب به بالاترین اعشار اختصاص می‌یابد.

تبصره ۸ - آرای هر نامزد شامل آرایی است که به صورت منفرد کسب کرده یا از طریق فهرست‌های انتخاباتی موضوع این قانون به وی ارائه شده است.

انتهای پیام/

نامزد‌های انتخاباتی با کسب حداقل ۱۵ درصد آرای مجاز به کسب کرسی استانی شدند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید به فکر ملت هم باشند
Iran (Islamic Republic of)
امراله مهماندوست
۲۲:۰۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اشتباه محض است چون با این طرح فقط مراکز استانها در مجلس شورای اسلامی نماینده خواهند داشت و بقیه شهرستان ها مانند شهرستان خنج در کشور نماینده نخواهند داشت البته در وضعیت فعلی نیز فقط شهرستان لار نماینده دارد و شهرستان های خنج و گراش فاقد نماینده هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
طرح خوبیه نماینده شهرستان نمایندقوم وخویششه بریدتحقیق کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب به نظر ميرسه؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۰۶ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اینجوری به نظرم خیلی بهتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگه قانون اینطوی بشه بنده دیگه رای نمیدم
15 درصد شهر یعنی هیچی
دیگه نمیشه بهش گفت نماینده ملت میشه نماینده حزب

بجا اين قانونها برن به درد مردم برسن
شک نکنید با این قانون مردم دیگه صداشون به هیج جایی نمی رسد و بنده قطعا با این روش رای نمیدم
Germany
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس به نماینده ای که با ده هزار رای میره مجلس میشه گفت نماینده ملت!!!!؟؟؟؟
آخرین اخبار