حلیم گندم یکی از انواع غذا‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که مانند غذا‌هایی مثل عدسی و کله پاچه به عنوان صبحانه سرو می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حلیم در میان مردم ایران از جایگاه خاصی برخوردار است و در مناسبت‌های مذهبی به عنوان نذری میان مردم پخش می‌شود.

حلیم گندم در شهر‌های مختلف کشورمان با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود مثلا در برخی شهر‌ها به آن حبوباتی مانند نخود و عدس اضافه می‌کنند. در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید می‌توانید حلیم گندم را بدون گوشت هم درست کنید.

حلیم سنتی درست کنید

مواد لازم جهت تهیه حلیم فوری برای ۵ نفر

گندم ۱.۵ لیوان یا بلغور گندم
گوشت گوسفندی به میزان لازم یا بوقلمون
دنبه و استخوان به میزان لازم استخوان دنده و یک تکه دنبه یا گوشت چربی دار
پیاز ۱ عدد برای پخت گوشت
سیر ۲ عدد حبه برای پخت گوشت
روغن حیوانی به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم کمی
دارچین به میزان لازم هم چوب و هم پودرش
کنجد به میزان لازم و شکر برای تزئین

طرز تهیه حلیم فوری:

یک دستور ساده و راحت و در عین حال خوشمزه برایتان گذاشتم. اگرچه حلیم باید تا صبح هم زده بشه و ترجیحا گوشت بوقلمون باشه و... ولی این دستوری که من گذاشتم برای زنان امروز و برای زندگی امروزی، ساده تر است.

شما با همین دستور میتوانید یه حلیم سنتی درست کنید: فقط کافیه گوشت بوقلمون بریزید (به جای گوشت گوسفند) و اینکه به جای کوبیدن گندم، بزارین رو شعله کم و تا صبح هم بزنید.

برخی دوستان گندم رو می‌پزن و هی به تناوب در میارن و شیره شو میگیرن (چند بار این کار رو میکنن تا فقط پوست گندم بمونه) و با اون شیره، حلیم درست میکنن.

من خودم حلیم رو دون دون و کمی آبکی دوست دارم. اصلااا از حلیم‌هایی که مثل خمیر میشن خوشم نمیاد. نوی عکس هم کمی دون دوناش مشخصه. شما اگه بیشتر بکوبیدش یا بیشتر بپزید، یکدست‌تر هم میشه.

میزان گوشت حلیم بستگی به خودتون داره. هر چی بیشتر خوشمزه تره. اگر گوسفندیه بهتره گوشت گردن باشه که ریش ریشه و کش میاد!

گندم رو خیس میکنیم. چند ساعت کافیه. (ولی بهتره از شب تا صبح باشه. مخصوصا اگه گندمتون کامله و بلغور نیست).گندم رو خیس میکنیم. چند ساعت کافیه

تو این فاصله‌ای که گندم داره خیس میخوره گوشت رو با پیاز و سیر و زردچوبه یه تفت کوچولو داده و میزاریم خوب بپزه. گوشت خیلی خوب باید بپزه. گوشت رو با پیاز و سیر و زردچوبه یه تفت کوچولو داده و میزاریم خوب بپزه

گوشت خیلی خوب باید بپزه.حالا گندم رو با کمی آب می‌پزیم تا به این روز در بیاد. در واقع نیم پزه:

گندم رو با کمی آب می‌پزیم تا به این روز در بیادگندم نیم پز شده رو با گوشت کوب برقی کوبیدم. میتونید تو میکسر بریزید. میزان کوبیدنش به خودتون بستگی داره.

گندم نیم پز شده رو با گوشت کوب برقی کوبیدم حالا گوشت رو که کاملا پخته شده از استخوان جدا کرده و ریش ریش کرده و به گندم اضافه میکنیم و دوباره با میکسر هم میزنیم.

گوشت را ریش ریش کرده به گندم اضافه میکنیم و خوب میکس می‌کنیم. حالا سیر و پیاز رو از آب گوشت در میاریم و آب گوشت رو میریزیم روی مایه‌ی گندم و گوشتمون که کوبیدیمش. چند لیوان آب جوش هم بهش اضافه میکنیم.

یه تیکه چوب دارچین هم میندازیم توش و میزاریم رو شعله کم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیره. اینجا تازه گذاشتم رو گاز:

چند لیوان آب جوش هم بهش اضافه میکنیم. روی شعله می‌گذاریم. پس از یک ساعت:

پس از دو و نیم ساعت: فقط حواستون باشه حلیم به محض اینکه از داغی بیفته، خودش سفت میشه. پس زمان پخت به اون موضوع توجه کنید و بیش از حد سفت برش ندارید. در ضمن اون یه دونه چوب دارچین رو هم بردارین.

برای سرو حلیم، کره حیوانی رو آب کرده و کمی زردچوبه بزنید و روی حلیم بریزید. از کنجد و گوشت و پودر دارچین برای تزیین استفاده کنید.

بنا به سلیقه‌ی خودتون میتونید حلیم را با شکر یا نمک سرو کنید.

منبع: زندگی آنلاین

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، حلیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار