مدیر عامل صندوق توسعه ملی:

نرخ صادرات صنعتی و معدنی ۱۱ درصد شد/ صادرات محصولات کشاورزی تحریم نیست

شهیدزاده نرخ صادرات محصولات صنعتی و معدنی را در تمام مناطق به طور یکسان ۱۱ درصد اعلام کرد.

نرخ محصولات صنعتی و معدنی 11 درصد شد/ صادرات محصولات کشاورزی در تحریم نیستبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از صدا و سیما؛ مرتضی شهیدزاده رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به نوسانات قیمت به دلیل تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا در حوزه‌هایی که از محل صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار شده بود، اظهار کرد: با بررسی انجام شده منابع پیشنهادی به وسیله بانک‌ها برای اتمام طرح‌ها کافی دانسته نشده است.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: کسانی که بتوانند در یک سال طرح خود را تکمیل کنند، اما با مشکلات نوسانات قیمت و کمبود اعتبار مواجه باشند، با همکاری بانک عامل حداکثر تا ۴۰ درصد بودجه اولیه را تأمین اعتبار می‌کنیم.

وی گفت: با کار کارشناسی و با همکاری بانک‌ها متوجه شدیم باید منابع تکمیلی در اختیار تسهیلات گیرندگان و مشترکان قرار دهیم تا طرح خود را به پایان برسانند به همین دلیل پیشنهادی در این زمینه به هیئت امنای صندوق توسعه ملی داده شد که این پیشنهاد سوم اردیبهشت  به تصویب رسید.


بیشتر بخوانید: برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین خسارت سیل، اجتناب ناپذیر است


وی گفت:  با توجه به این که یکی از منابع تأمین ارز بخش صادراتی  است و ابهاماتی که درباره نرخ سود صادرات در مناطق بود هیئت امناء در تمام مناطق نرخ صادرات محصولات صنعتی و معدنی را به طور یکسان ۱۱ درصد اعلام کرد. اعلام این نرخ باعث می‌شود بتوانیم حرکتی در توسعه صادرات تولیدات صنعتی، معدنی و کشاورزی داشته باشیم.

شهیدزاده گفت: صادرات محصولات کشاورزی در تحریم نیست و محصولات صنعتی هم در تحریم نبوده است و تحریم فلزات نیز به تازگی شروع شده که از حالا به بعد بی تأثیر نیست.

وی افزود: چون صادرکنندگان بخش خصوصی هستند و در کانال‌های مختلف قرارداد‌هایی با بخش خصوصی کشور‌های دیگر دارند تعهد خودشان را اجرا می‌کنند، به نظر می‌رسد در کار؛ بخش خصوصی کمتر مشکل پیدا می‌کند.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی درباره نقل و انتقالات وجوه در بخش صادرات نیز گفت: بانک مرکزی تمهیداتی اندیشیده و مدیر حساب صندوق توسعه ملی تلقی می‌شود که در چارچوب تدبیر بانک مرکزی همه عمل خواهیم کرد.

شهیدزاده ادامه داد: بخشی ار فعالان اقتصادی  اجازه دارند با صادرات، کالا‌های مورد نیاز کشور را وارد کنند تا اشکالاتی در بازار بوجود نیاید.

وی در زمینه اعطای تسهیلات به کشاورزان در پی سیل اخیر نیز گفت: کمک ما منوط به فرمان رهبری است و نامه‌ای که رئیس جمهور در این زمینه به رهبری نوشتند، مقام معظم رهبری در پاسخ به آن فرمودند اولویت اول این است که از ظرفیت بودجه در مناطق سیل زده استفاده کنند که دولت نیز وزارت کشور را مسئول آن قرار داده است.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در بودجه سال ۹۸ منابعی از صندوق برای آبیاری نوین و مبارزه با ریزگرد‌ها آمده است، به طور مثال در خوزستان با توجه به سیل اخیر و آب موجود امسال انتظار داریم اثری از ریزگرد‌ها نباشد، بر این اساس منابعی که برای ریزگرد‌ها در خوزستان پیش بینی شده احتمالاً برای مناطق سیل زده استفاده می‌شود. این یک جابجایی منابع در شرایط فعلی به دلیل تحریم‌ها و محدودیت منابع است که باید پرداخت تسهیلات را اولویت بندی و نظر رهبری را نیز اجرا و با برنامه ریزی مناسب مشکل مردم را کمتر کنیم.

انتهای پیام/

تامین ۴۰ درصد از  اعتبار طرح‌های در حال تکمیل از صندوق توسعه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار