عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد؛

درمان سرطان بیمار مبتلا به ایدز با سلول‌های بنیادی خونساز

صالحی گفت: بیماری مبتلا به اچ آی وی مثبت تحت عمل پیوند عضو قرار گرفت و بعد از ۲ هفته بستری شدن، مرخص شد.

درمان سرطان بیمار مبتلا به ایدز با سلول‌های بنیادی خون سازبه گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا صالحی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران  در ارتباط با اولین پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی بیان کرد: این تکنیک درمانی از ابتدای قرن ۲۱ در کشور‌های پیشرفته جهان همچون آمریکا، استرالیا و کانادا انجام شده و برای اولین بار، یک ماه قبل این نوع پیوند روی یک بیمار مبتلا به اچ آی وی، در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، با موفقیت انجام شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به موفقیت پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی، افزود: این بیمار بعد از دو هفته از بیمارستان مرخص شد.

مشاور تیم پیوند مغز استخوان بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: پس از انجام ویزیت این بیمار، متوجه شدیم که سرطان او درمان شده است.

صالحی با بیان اینکه احتمال عود بیماری وجود دارد، در پاسخ به این سوال که آیا امکان عفونت اچ آی وی بیمار پس از پیوند وجود دارد یا خیر، افزود: پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز، هیچ تأثیری در بهبود عفونت اچ آی وی، بیمار ندارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، با اشاره به اینکه بیمار مبتلا فرد ۴۴ ساله‌ای است که ۷ سال بوده اچ آی وی مثبت داشته است،  اظهار کرد: این بیمار تا زمانی که زنده است، باید تحت معاینه باشد به طوری که در سال اول، هر سه ماه یکبار و در سال‌های بعد، هر ۶ ماه یکبار ویزیت شود.

برنامه‌ریزی برای پیوند عضو بیماران اچ آی وی مثبت

صالحی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی  برای بیماران مبتلا به اچ آی وی نیازمند پیوند افزود: البته تعداد این بیماران که در لیست پیوند هستند، زیاد نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تا یک دهه قبل انجام عمل پیوند برای بیمار مبتلا به اچ آی وی ممنوع بود، گفت: چون سیستم ایمنی این افراد ضعیف بود، امکان پیوند برای آن‌ها وجود نداشت، اما  با پیشرفت علم و دانش پزشکی و درمان‌های جدید، موضوع پیوند برای این بیماران عملیاتی شد و توانستیم برای اولین بار در ایران و خاورمیانه، پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز را در بیمارستان امام خمینی (ره) با موفقیت انجام دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار