به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند انجام ورزش میتواند خطر ابتلای بانوان به بیماری آرتریت روماتوئید را به میزان فراوان کاهش دهد و همچنین دارای اثربخشی مناسب برای کاستن از درد در بانوان مبتلا به بیماری است.
انجام ورزش برای مبتلایان به بیماری آرتریت روماتوئید به ۲ حالت عمل میکند؛ برای برخی از آنها انجام ورزش اثربخش و سبب کاهش درد میشود، در حالی که عده دیگری از بیماران به دلیل درد شدید قادر به انجام ورزش نیستند و یا با انجام ورزش احساس درد بیشتری را تجربه میکنند.

اما جدیدترین مطالعه بر روی اثربخشی ورزش بربیماری آرتریت روماتوئید نشان داده است انجام ورزش منظم و روزانه میتواند سبب جلوگیری از ابتلا و یا کاهش درد مزمن در عضله و مفصلهای بدن شود.
در پژوهش انجام شده دانشمندان به مطالعه برروی ۱۱۶۴۳۰ پرستار داوطلب در بازه زمانی سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۵ پرداخته اند؛ این پرستاران در بازه دوره آزمایش بین ۲۵ تا ۴۲ سال داشته اند.
نتیجه مطالعه نشان داد آن دسته از بانوانی که میزان فعالیت فیزیکی آنها کم است، رژیم خوراکی ناسالم دارند، به استعمال مواد دخانی، چون سیگار میپردازند با درصد بیشتری به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا میشوند.
ابتلا به این بیماری به عاملهای مختلفی وابسته است؛ از جمله ویژگیهای ژنتیکی که از اقوام درجه یک به ارث میرسد و شیوه زندگی که میتواند سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری شود.
بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید هستند به تدریج و با پیشرفت بیماری دچار مشکلهای حرکتی و ناتوانی در راه رفتن یا حرکت دادن مفصلها میشوند. این سبب میشود آنها تمایل فراوان به نشستن در یک موقعیت داشته باشند و از حرکت کردن به دلیل تحمل درد فراوان وحشت دارند.

نتیجه مطالعه نشان داده است نشستن برای بازه زمانی طولانی مدت برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید میتواند سبب تشدید علامتهای بیماری و پیشرفت سریعتر آن شود.
کارشناسان به افراد مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید توصیه میکنند به انجام ورزش هایی، چون یوگا بپردازند؛ یوگا میتواند سبب بهبود وضعیت حرکت مفصلها و جلوگیری از خشک شدن آنها شود.
کارشناسان به بانوان مبتلا به این بیماری خود ایمنی توصیه میکنند از انجام ورزشهای بسیارشدید خودداری کنند و در عوض ورزشهای سبک و ملایم، چون پیاده روی، یوگا، شنا و دوچرخه سواری را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
از جمله دیگر اثرهای ورزش بر سلامت افراد مبتلا به آرتریت، بهبود خلق و خو و جلوگیری از ابتلای آنها به افسردگی است. افراد مبتلا به بیماریهای سخت درمان بهطورمعمول در اثر آگاهی از بیماری خود دچار افسردگی و بی انگیزگی میشوند که میتواند روند درمان آنها را به تاخیر اندازد، اما انجام ورزش منظم سبب ایجاد روحیه و مثبت اندیشی در بیماران میشود.
انجام ورزش همچنین سبب دریافت میزان بیشتر اکسیژن و بهبود جریان خون در بدن میشود و به این ترتیب به حفظ سلامت مفصل و عضلهها کمک میکند.
این مطالعه همچنین نشان داده است زنانی که فعالیت فیزیکی بالایی دارند با احتمال کمتری به انواع سرطان مبتلا میشوند.
بیماری آرتریت روماتوئید از دسته بیماریهای خود ایمنی است که به مفصلهای بدن انسان حمله میکند و سبب ناتوانی در حرکت اندامهای بدن میشود، به طور معمول افراد مبتلا پس از چند سال درگیری با این بیماری به دلیل ابتلا به بیماریهای مختلف و عارضههای جانبی آن جان خود را از دست میدهند.
نتیجههای این مطالعه درمجله پزشکی آرتروز و روماتولوژی the medical journal Arthritis & Rheumatology منتشرشده است.
منبع:Healthline
انتهای پیام/
ورزشهای مناسب برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید