معاون میراث فرهنگی؛

بیش از ۲ هزار پروژه تاریخی در دست مرمت است

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ پروژه مرمتی آثار تاریخی خارج از میراث فرهنگی در حال انجام است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی در مراسم افتتاحیه دومین فستیوال معمار شیراز با گرامیداشت هفته میراث فرهنگی به موضوع فستیوال امسال که هویت گمشده در معماری است، اشاره کرد و گفت: این موضوع در معماری بسیار مهم است و شعار امسال روز جهانی موزه نیز «موزه‌ها در جایگاه کانون‌های فرهنگی، آینده سنت» انتخاب شده است.

وی با اشاره به اینکه باید از سنت‌های فرهنگی در خلاقیت‌های جدید بهره برد، افزود: سنت‌ها آینده پایدار را می‌سازد منوط به اینکه به فرهنگ‌ها و سنت‌ها متصل باشیم.

طالبیان با اشاره به استفاده برخی از معماران و شهرسازان از تاریخ در بنا‌های جدید بیان کرد: این موضوع سبب می‌شود که احساس کنیم این بنا یک بنای ماندگار است و باید توجه داشت که موضوع اصلی بحث خلاقیت در بستر تاریخ است نه کپی صرف از تاریخ.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ پروژه مرمتی خارج از میراث فرهنگی از سوی بخش خصوصی و نهاد‌ها در حال انجام است، ادامه داد: نگاهی به شهر یزد و جهانی شدن آن به ما ثابت کرد که اگر در شیراز و مشهد نیز زودتر اقدام شده بود امروز سرنوشت این ۲ شهر در زمینه بافت تاریخی بهتر بود.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه در ۲ -۳ سال اخیر در شهر یزد تخریب بنا‌های تاریخی وجود نداشته است، تصریح کرد: اگر دست به دست دهیم در شیراز نیز این اتفاق می‌افتد و می‌توان برای جهانی شدن آن نیز اقدام کرد.

وی به ارزش اقتصادی بنا‌های تاریخی نیز اشاره و بیان کرد: این بنا‌های تاریخی ثروت بی‌بدیل برای جامعه است که اگر حفظ نشود دچار خسران می‌شویم.

طالبیان با اشاره به اینکه محتوای این بنا‌ها که تبدیل به سنت شدند از کالبد مهم‌تر است، گفت: این سنت‌ها باید ادامه یابد و از زوایای گوناگون توسط جوانان و دانشجویان کشف و حفظ شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳ اثر از ایران در فهرست جهانی ثبت شده است، افزود: در حال حاضر رتبه ایران در این زمینه در سطح جهانی ۱۱ است و اگر جنگ تحمیلی و شرایط پس از آن نبود تعداد آثار ثبت شده ایران کمتر از ایتالیا و چین نبود.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه ثبت محور ساسانی در استان فارس از منظر باستان‌شناسی برای نخستین بار اتفاق افتاد و ابداع ایران بود، گفت: پرونده هنوز باز است و به شرط کاوش درست می‌توانیم به این مجموعه اضافه کنیم.
انتهای پیام/م

مراسم افتتاحیه دومین فستیوال معمار شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار