رئیس انجمن خرما در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پیش‌بینی افزایش ۳۵ درصدی خرما/ ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار خرما نیست

رشید فرخی گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیش‌بینی می‌شود که تولید خرما با افزایش ۳۵ درصدی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.

پیش‌بینی افزایش ۳۵ درصدی خرما/ ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار خرما نیستمحسن رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرما در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار خرما نیست، اظهار کرد: با وجود آنکه ممنوعیت صادرات خرما به طور رسمی اجرا نشده است، اما بیان تصمیمات خلق الساعه مسئولان دولتی از لحاظ روانی بر کارنامه صادراتی تاثیر می‌گذارد و ضرر‌های جبران ناپذیری به بخش وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد خرمای تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود، افزود: با توجه به آنکه در ۲ ماه آینده برداشت خرما در سال زراعی جدید آغاز می‌شود، ممنوعیت صادرات در چنین شرایطی علاوه بر خراب کردن کارنامه صادراتی ما در بازار‌های هدف موجب شده تا رقبا جدید مثل عربستان صعودی جایگزین ما شوند که این امر به زیان تولید تمام می‌شود.

رشید فرخی ادامه داد: طبق روال همه ساله، قیمت خرما از نیمه دوم ماه رمضان به سبب کاهش تقاضا با روند نزولی در بازار روبرو می‌شود.

این مقام مسئول از افزایش حداقل ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید خرما در سال زراعی جدید خبر داد و گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و برآورد نخلستان‌ها پیش بینی می‌شود تولید خرما به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که با این وجود صادرات خرما امری ضروری است.


بیشتر بخوانید: ممنوعیت صادرات، راهکار تنظیم بازار خرما نیست/ قیمت هر بسته خرما در مبدأ ۱۵ هزار تومان


وی با بیان اینکه قیمت خرما در مغازه‌ها سنخیتی با نرخ محصول در مبدا ندارد، افزود: علی رغم کاهش قیمت خرما در مبدا، اما قیمت خرما در فروشگاه‌ها به سبب خرید قبلی تغییری نداشته است. از این رو دستگاه‌های نظارتی باید با اعمال نظارت‌های بیشتر قیمت‌ها را در سطح بازار کنترل کنند تا خرما با نرخ‌های غیر واقعی به مصرف کنندگان عرضه نشود.

وی با اشاره به اینکه افزایش ۳ برابری قیمت سم، کود شیمیایی و سایر عوامل تولید بر قیمت نهایی محصول تاثیر گذار است، بیان کرد: با توجه به رشد چشمگیر قیمت کاغذ نگران جمع اوری خرما در ماه‌های آتی هستیم چرا که قیمت کنونی کاغذ چند برابر قیمت خرما تمام می‌شود.

رئیس انجمن خرما در پایان موجودی فعلی خرما در انبار‌ها را بیش از ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهش تقاضا برای خرید خرما پس از ماه رمضان و نزدیک شدن به فصل برداشت پیش بینی می‌شود که قیمت خرما به نرخ واقعی خود در بازار برسد.

انتهای پیام/

قیمت خرما بعد از ماه رمضان در بازار کاهش می‌یابد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۷:۱۷ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
اینکه میفرمایید // ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار نیست // سخن دلالان و صادرکننده گان میباشد نه سخن مصرف کننده گان
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم سلیمانی
۱۸:۲۷ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
با سلام متأسفانه امروزه باغدار ها نیستند که سود قیمت خرما را می برند بلکه واسطه ها هستند که از باغدار به قیمتی(بین 1500 تا 4000 تومان) خریداری می کنند و در بازار به قیمت نجومی عرضه میکنند. صنعت خرمای خشت با دارا بودن بهترین خرما و رطب جهان ولی متأسفانه به دلیل سوء مدیریت در حال انقراض است و عده قلیلی از منفعت آن سود می برند
آخرین اخبار