مشاور عالی وزیر بهداشت:

ایرانی‌ها ۳۰ درصد کمتر از نیاز بدنشان میوه مصرف می‌کنند/ سال گذشته فشارخون بالا جان ۹۷ هزار نفر را گرفت

اکبری گفت: مردم ایران در حدود ۳۰ درصد کمتر از نیاز بدنشان میوه و سبزی‌ها مصرف می‌کنند در حالی که این مواد مانع سرطان می‌شوند.

سال گذشته فشارخون بالا جان ۹۷ هزار نفر را گرفت/ ایرانی‌ها ۳۰ درصد کمتر از نیاز بدنشان میوه مصرف می‌کنندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت صبح امروز در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشار خون که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: نظام ارائه خدمات به شکل‌های مختلفی اداره می‌شود و تعداد افراد تحت پوشش در طرح‌های حوزه سلامت مهم است.

وی افزود: اگر در طرح‌های حوزه سلامت افراد بیشتری مسارکت داشته باشند دقت نتایج این طرح‌ها افزایش پیدا می‌کند.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: ۲۰ درصد از جامعه بالغ و ۶۵ درصد از افراد بالای ۶۰ سال به بیماری فشار خون مبتلا هستند.

اکبری افزود: ابتلا به بیماری‌های قلبی و مغزی از عوارض بیماری فشار خون است و ۲۰ درصد از مرگ و میر‌ها مربوط به عارضه فشار خون است به‌طوری که سال گذشته ۹۷ هزار نفر به دلیل فشار خون فوت کردند.

اکبری اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰۰ مورد سرخک در آمریکا و ۸۸۰ مورد سرخک در اروپا پیدا شده است و متاسفانه مردم این مناطق تمایلی به تزریق واکسن ندارند.

وی با اشاره به اینکه خانم‌ها بیشتر در معرض بیماری فشارخون قرار می‌گیرند، افزود: به دلیل مسائل هورمونی و وزن بالا،  زنان بیشتر در معرض عارضه فشارخون بالا هستند، اما خوشبختانه بیشتر از مردان از خود مراقبت می‌کنند.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ۲۱ درصد از مردم ایران دچار عارضه فشارخون هستند و هشت درصد از فشارخون شناسایی شده جدید و در این کمپین مشخص شده است که ۵۰ درصد از افرادی که سابقه بیماری فشارخون داشتند، عارضه‌شان را کنترل نکرده‌اند.

اکبری با اشاره به اینکه ارتقا آگاهی مردم نسبت به فشارخون بالا باعث افزایش سلامت مردم و پیشگیری از بیماری‌های مختلف غیرواگیر می‌شود، تاکید کرد: راه اندازی کمپین فشارخون تا سال ۲۰۱۵ در هیچ کشوری مثل ایران موفقیت آمیز نبوده است و خوشبختانه وزارت بهداشت نتایج خوبی را در کمپین فشارخون به دست می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه فشارخون مسئله‌ای ژنتیکی است، ادامه داد: اگر افراد سبک زندگی سالم را دنبال کنند، در سن ۷۰ سالگی ممکن است مبتلا به عارضه فشارخون بالا شوند که در این راه نمک با عنوان عامل اصلی بروز بیماری فشارخون در دنیا محسوب می‌شود و متاسفانه دنیا نتوانسته است اقداماتی موثر در زمینه کنترل نمک مصرفی داشته باشد به طوری که اروپایی‌ها ۲ برابر و مردم ایران سه برابر میزان استاندارد نمک مصرف می‌کنند.

جوش شیرین به نوعی نمک محسوب می‌شود

مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سدیم فقط نمک طعام نیست بلکه جوش شیرین نیز به نوعی نمک محسوب می‌شود، بیان کرد: در حدود هزار سال پیش نمک به عنوان یک ماده محافظت کننده استفاده می‌شد و خوشبختانه باید بگویم امروزه با انجام اقدامات موثر، جوش شیرین از نان‌های مصرفی مردم حذف شده است.

اکبری با اشاره به اینکه تغییر ذائقه کودکان یک ظلم بزرگی محسوب می‌شود، افزود: مردم ایران در حدود ۳۰ درصد کمتر از نیاز بدنشان میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند و تحقیقات نشان می‌دهد که میوه و سبزی در بروز انواع سرطان بسیار موثر است.

وی اضافه کرد: شیوع سرطان مری در استان گلستان در چند سال قبل به دلیل نبود مغازه‌های سبزی فروشی زیاد بود اما بعد از سال ۷۳ میزان شیوع سرطان مری بسیار پایین آمد.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: با همکاری معاونت بهداشت وزارت بهداشت و کمیته امداد، مواد مورد نیاز در سبد غذایی مردم و افراد تحت پوشش قرار گرفته است و خوشبختانه نتایج خوبی در زمینه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در این خصوص به دست آمده است.

اکبری با اشاره به اینکه مردم ایران ۳۳۰ گرم نان در روز مصرف می‌کنند، ادامه داد: متاسفانه جدیدا باب شده که سبوس را از نان جدا می‌کنند و در هنگام پخت خمیر بر روی پاشیده می‌شود که این کار برای سلامتی مردم ضرر دارد.

وی اضافه کرد: در حوزه سلامت، تجارت بسیاری از مسائل را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و ما باید نسبت به ارتقا آگاهی مردم تلاش بیشتری را انجام دهیم.

قانونی برای منع مصرف بسیاری از مواد مانند پفک نمکی نداریم

مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر یک سوم از گندم‌های مصرف شده برای نان در سیلو نگه داری نمی‌شود و سه ماه در فضای باز می‌ماند، ادامه داد: وزارت بهداشت جلسات متعددی با اتحادیه نانوایان کشور در زمینه حذف جوش شیرین انجام می‌دهد و من در اینجا باید بگویم که ما برای منع مصرف بسیاری از مواد مانند پفک نمکی قانونی در کشور نداریم.

اکبری با اشاره به اینکه کمبود حبوبات باعث ایجاد فشارخون و بیماری‌های قلبی می‌شود، افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد از موضوعات مواد حوزه سلامت در درون وزارت بهداشت و ۷۵ درصد از مسائل مربوط به سازمان‌ها و نهاد‌های بیرون وزارت بهداشت است.

کنترل فشارخون ۴۰ میلیون نفر

وی ادامه داد: فشارخون ۴۰ میلیون نفر از مردم کشور کنترل شده است که ما پیش بینی می‌کنیم که ۲ میلیون بیمار مبتلا به فشارخون بالا شناسایی و تشخیص داده شوند و هشت میلیون نفر از افرادی که بیماری‌شان شناسایی شده، تحت درمان قرار بگیرند.

مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه از روز شنبه تا به امروز فشارخون پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اندازه‌گیری شده است، ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ درصد افرادی که مبتلا به بیماری فشارخون بالا هستند، از بیماری خودشان مطلع نبوده و اقدامی موثر برای کنترل عارضه‌شان نداشته‌اند و من امیدوارم پس از پایان کمپین فشارخون، این آمار به زیر ۱۰ درصد برسد.

استرس زمینه ایجاد انواع سرطان است

اکبری ادامه داد: استرس باعث ایجاد فشارخون می‌شود و من به مردم توصیه می‌کنم که به صورت مستمر برای مسائل مختلف غصه نخورند و من معتقدم که استرس زمینه ایجاد انواع سرطان است و در حال حاضر مردم ایران زیاد شادمان نیستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد از مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و این مسئله ترس زیادی در بروز افسردگی، اضطراب و انواع سرطان‌ها دارد، ادامه داد: بهترین روش‌های تهیه نمک به صورت شست و شو یا الکترونیک است که متاسفانه برخی از کارخانه‌های تولید کننده از این روش برای تهیه این ماده استفاده نمی‌کنند و در حال حاضر برخی از کارخانه‌ها از سنگ نمک برای تهیه نمک استفاده می‌کنند.

مشاور عالی وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر سلامت نمک‌های دریایی که امروزه مصرف آن در بین مردم رایج شده است، افزود: نمک دریایی حاوی انواع ترکیبات مضر است و برای سلامتی مردم به هیچ عنوان موثر و مفید نیست.

اکبری با اشاره به اینکه اسید چرب اشباع شده قدرت متابولیسم ضیعیفی دارد و در دیواره عروق باقی می‌ماند، ادامه داد: اسید چرب ترانس به داخل سلول نفوذ پیدا می‌کند و کاملا سرطان‌زاست و بر اساس استاندارد‌های دنیا میزان اسید چرب ترانس باید صفر و اسید چرب اشباع شده نباید بیشتر از ۱۰ درصد باشد.

وی ادامه داد: پالم در روغن وجود دارد و دارای درجات مختلفی است به طوری که از پالم برای ساختن لاستیک و تهیه انواع روغن خوراکی استفاده می‌شود و حتی ماده پالم در تهیه گریس نیز کاربرد دارد.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه برخی از زوجین که با هم اختلاف دارند به نزد روانشناس می‌روند که به‌سرعت این کارشناس در راستای جلوگیری از ناراحتی زوجین پیشنهاد طلاق را ممکن است بدهد و من معتقدم که ۶۵ درصد از روانشناسان توصیه‌شان این است که برای جلوگیری از غصه خوردن در صورت پیدا نکردن راهکاری پیشنهاد طلاق را به زوجین می‌دهند.

اکبری ادامه داد: سند امنیت غذایی فقط جنبه حقوقی دارد و این سند مطلوب غذایی دارای استاندارد‌های لازم است، اما متاسفانه به دلیل برخی از مسائل، این سند هیچگاه ابلاغ نشده است.

وی گفت: برخی از کارشناسان برای شادمانی یک سری شاخص را مدنظر قرار می‌دهند که من معتقدم این شاخص‌ها درست نیست، زیرا برخی از افراد ثروتمند اصلا شاد نبوده و برعکس افراد فقیر که دارای مشکلات مالی زیادی هستند از شادمانی بالایی برخوردارند.

۵ درصد مردم از راهنمای تغذیه محصولات غذایی مطلع نیستند

در ادامه مراسم کیانوش جهانپور مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سابق سازمان غذا و دارو، گفت: از چند سال گذشته برچسب تغذیه بر روی انواع خوراکی زده شده است و این نشانگر‌های رنگی تغذیه شامل چهار ماده نمک، چربی، چربی ترانس و قند است که ایمنی غذایی محصول مورد نظر را نشان می‌دهد.

وی گفت: در حال حاضر ۵ درصد مردم از راهنمای تغذیه درج شده بر روی محصولات خبر ندارند.

همچنین ساره محمدی مشاور وزیر در امور زنان در ادامه مراسم گفت: توصیه پزشکان به افراد این است که به طور مستمر فشارخون خود را کنترل و پیگیری کنند تا دچار بیماری‌های غیرواگیری مانند سکته‌های مغزی و مشکلات قلبی نشوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار