پرتو‌های کیهانی قاتل فضانوردان است؟

ابتلا به برخی بیماری‌ها در فضا چالشی جدی برای سفرفضانوردان راهی سیاره مریخ است و به همین دلیل دانشمندان به دنبال کاهش این خطر‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از خطر‌های بسیار جدید در طول سفر‌های طولانی مدت فضایی به ویژه سفر به مریخ، قرار گرفتن فضانوردان در معرض حجمی بالا از اشعه‌های کیهانی است که ریسک ابتلای آن‌ها به انواع بیماری‌ها به ویژه سرطان را افزایش خواهد داد.
 
کارشناسان هشدار می‌دهند با وجود ساخت سفینه‌های فضایی فوق پیشرفته با سرعت بالا، این امکان وجود دارد که تا پیش از رسیدن انسان به سیاره سرخ، تمامی فضانوردان در اثر اشعه‌های کیهانی و بیماری‌های سخت درمان جان خود را از دست بدهند.
 

به تازگی محققان مرکز تحقیقاتی Mortality Research & Consulting به پژوهشی درباره اثرگذاری اشعه‌های کیهانی بر فضانوردان و نوع مرگ و میر آن‌ها پرداخته اند.
 
در مطالعه بر روی ۴۱۸ فضانورد که ۳۰۱ نفر متعلق به ناسا و ۱۱۷ نفر متعلق به آژانس فضایی روس کاسموس کشور روسیه بودند این نتیجه به دست آمد که نرخ مرگ و میر فضانوردان در اثر اشعه‌های کیهانی ناچیز است.
 
در این پژوهش وضعیت سلامت جسمانی فضانوردان ناسا از سال ۱۹۵۹ و وضعیت جسمانی فضانوردان روس کاسموس از سال ۱۹۶۱ مورد بررسی قرار گرفته است.
 
محققان با بررسی دوره ۲۵ ساله سفر‌های فضایی این فضانوردان به ایستگاه‌های فضایی دریافتند اثر اشعه‌های کیهانی بر فضانوردان قابل توجه نیست.
 
از مجموع این فضانوردان حدود ۸۹ نفر در طول سال‌ها بنا به دلایل و بیماری‌های مختلف فوت کرده اند؛ تیم پژوهشگران به طور ویژه روی ۲ بیماری سرطان و بیماری‌های قلبی تمرکز کرده اند و دریافته‌اند حدود ۲۸ درصد از فضانوردان در اثر سرطان و کمتر از ۱۵ درصد در اثر بیماری‌های قلبی جان خود را از دست داده اند.
 
از کل مرگ و میر‌های روی داده تا کنون تنها سه چهارم در اثر سرطان یا بیماری‌های قلبی بوده درصورتی که تنها نیمی از مرگ و میر‌ها در اثر انفجار سفینه‌های فضایی مانند چلنجر روی داده است.
 
با وجود اثر‌های کم اشعه‌های خورشیدی و کیهانی بر مرگ و میرفضانوردان، وجود آن‌ها عاملی خطرناک برای سلامت فضانوردان است و به گفته محققان با قرار گرفتن برای بازه زمانی طولانی سه ساله تا رسیدن به سیاره مریخ امکان ابتلای فضانوردان به بیماری‌های مختلف وجود دارد.
 

تاکنون مطالعه‌های انجام شده روی فضانوردانی بوده است که در مدار LEO کره زمین در ایستگاه‌های فضایی به ماموریت پرداخته اند و امکان مطالعاتی برای بررسی نحوه واکنش بدن انسان به اشعه‌های کیهانی در فضای عمیق وجود نداشته است.
 

پیشرفت‌های علمی در زمینه ساخت نسل جدید لباس‌های فضانوردی، دانش پزشکی و تولید پوشش‌های محافظتی جدید در بدنه سفینه‌های فضایی در آینده می‌تواند سبب حفظ ایمنی و سلامت فضانوردان و موفقیت دانشمندان در رساندن نخستین انسان‌ها به سیاره سرخ شود.
 
منبع: gizmodo
 
انتهای پیام/

خطر اشعه‌های کیهانی بر سلامت فضانوردان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار