شغل پردرآمد شاه‌مهره‌های کلاهبرداری در زندان/ وقتی با تماسی کوتاه کل دارایی‌تان بر باد می‌رود

یکی از روش‌های جدید کلاهبرداری که در سال‌های اخیر به عده زیادی از مردم ضرر و زیان میلیونی وارد کرده است پدیده «کلاه زنی» است.

شغل پردرآمد شاه‌مهره‌های کلاهبرداری در زندان/ وقتی با تماسی کوتاه کل دارایی‌تان به باد می‌رودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این شگرد مجرمانه کلاهبرداران به بهانه برنده شدن در مسابقه‌های رادیویی و تلویزیونی یا اهدای جوایز اپراتور‌های تلفن همراه، با افراد تماس گرفته و خبر از برنده شدن جوایز میلیونی به آن‌ها می‌دهند. سپس آن‌ها را پای دستگاه عابربانک کشانده و با ترفندی خاص نه تنها پولی برایشان واریز نمی‌شود بلکه تمام موجودی حساب‌شان را نیز خالی می‌کنند.

یک طرف ماجرای کلاه زنی، مالباختگان ساده لوح، زود باور یا طماعی هستند که به‌خاطر به‌دست آوردن مبلغی بادآورده تمام یا بخش زیادی از سرمایه خود را از دست می‌دهند و یک سوی دیگر نیز کلاهبرداران خوشفکری هستند که با ابتکار روش‌های جالب هربار به شیوه‌ای نوین جیب افراد را خالی می‌کنند. جالب‌تر آنکه بیش از ۹۰ درصد این کلاهبرداران زندانیان محکوم به مرگی هستند که به سبب ارتکاب جرایم مختلفی از جمله قتل و تجاوز در زندان به سر می‌برند.

یکی از این زندانیان درباره شگرد کلاه زنی در زندان می‌گوید: با استفاده از سیم کارت‌های فعالی که اغلب متعلق به معتادان و اتباع بیگانه است و براحتی می‌توان آن‌ها را در سطح شهر از دکه‌های روزنامه فروشی یا اماکن دیگر به مبلغ ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان خرید در زندان کلاه زنی می‌کنند. این سیم‌کارت‌ها به سادگی وارد زندان می‌شود و بین ۱۰ تا ۶۰ میلیون تومان به زندانیان متقاضی فروخته می‌شود. خریداران هم با این سیم‌کارت‌ها با طعمه‌هایشان تماس گرفته و با این شگرد که شما برنده شده اید، روزی ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان حساب مردم را خالی می‌کنند. البته کلاه زنان بعد از چند تماس، سیم‌کارت را دور می‌اندازند.

هرکدام از این زندانی‌ها نیز یک نفر را در بیرون از زندان دارند که به «پولشو» معروف هستند و پول‌هایی که از حساب طعمه‌ها خالی می‌شود را به حساب دیگری که متعلق به فرد زندانی است منتقل می‌کنند. البته در اغلب مواقع این کار با خرید سکه، طلا، دلار یا اجناس دیگر صورت می‌گیرد و بعد از آن هم با فروش اجناس خریداری شده، سهم خود را برداشته و بقیه را به حساب زندانی یا خانواده وی واریز می‌کنند.

نکته جالب‌تر اینکه زندانی‌هایی که کلاه زنی می‌کنند، افراد قدرتمندی در زندان هستند. آن‌ها گاهی خرج زندانی‌های بی‌پول را می‌دهند، برای سلول‌هایشان وسایل رفاهی و تفریحی می‌خرند و حتی از این پول گاه برای آزاد کردن زندانیان محکوم به دیه استفاده می‌کنند.

این زندانی به بیان خاطره‌ای از هم سلولی‌هایش می‌پردازد و ادعا می‌کند: یکی از زندانی‌ها حساب زن میانسالی را با همین روش کلاه زنی خالی کرد و ۱۴ میلیون تومان از موجودی‌اش را برداشت کرد. زن درمانده که یک ساعت بعد متوجه ماجرا شده بود به همان شماره تلفنی که با او تماس گرفته بودند زنگ زد و در حالی که اشک می‌ریخت گفت که این پول را برای جهیزیه دخترم کنار گذاشته بودم. آنقدر گریه و التماس کرد که دلمان برایش سوخت و ۶ میلیون تومان هم روی پول خودش گذاشتیم و ۲۰ میلیون تومان به حسابش واریز کردیم.

وی در ادامه خاطره دیگری از کلاهبرداری داخل زندان را بیان کرد و گفت: یکی از این «کلاه زن»‌ها با یک رستوران معروف در تهران تماس گرفت و در حالی که خودش را سرهنگ... از پلیس تهران بزرگ معرفی می‌کرد به صاحب رستوران گفت می‌خواهد برای دو ماه با آن رستوران قرارداد ببندد تا ناهار هر روز کارکنان مجموعه را تأمین کند.

سپس از وی خواست پای دستگاه عابربانک برود تا او برایش ۴۰ میلیون تومان به‌عنوان پیش پرداخت واریز کند، اما با این شیوه کل موجودی حساب صاحب رستوران را خالی کرد. مرد میانسال نیز وقتی متوجه ماجرا شد شکایت کرد و جالب‌تر اینکه سرهنگ مورد نظر که از همه جا بی‌خبر بود وقتی با شکایت صاحب رستوران رو به رو شد به پیگیری ماجرا پرداخت، اما بعد مشخص شد از داخل زندان این کلاهبرداری رخ داده و پرونده بی‌نتیجه رها شد.

نگاهی به پرونده کلاهبرداری‌های مشابه نشان می‌دهد بیشتر این جرایم از داخل زندان‌های کشور هدایت می‌شود و اغلب افراد سالمند طعمه‌های اصلی این افراد هستند. هرچند هم شگرد‌ها شناسایی شده و هم عاملان این جرم مشخص هستند، اما با وجود هشدار‌های هرروزه پلیس همچنان شاهد گرفتار شدن مردم در دام این افراد و ادامه دادن مجرمان به حرفه پر درآمد خود در زندان هستیم.

منبع:ایران

انتهای پیام/

برچسب ها: حوادث ، کلاهبرداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
به همین راحتی گوشی وسیمکارت میبرن داخل بلانسبت زندان وزندانیاهم که اونجابیکارن دیگه.سرکیف میشنن ونقشه سرقت اموال مردمو طراحی میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
اسد
۱۵:۳۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
الان هر هفته یک یا دو بار افرادی با شماره ای جعلی با مبایل افراد تماس میگیرند و میگویند از فلان شرکت تماس میگیریم شماره شما برنده شده بعد از طرف میخوان که مبلغ یک میلیون تومان به فلان شماره واریز کنند تا تلویزیون گاز یخچال و... برایشان ارسال شود بعد میگن یکی از شبکه ها شب قرعه کشی میکنه و ماشین به شما میده برای من دهها بار اتفاق افتاده مواظب باشید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۴۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
من خودم برام اتفاق افتاد ولی مشکوک بودم و شنیده بودم پس اقدامی نکردم
جالب این بود تمام اطلاعات من رو داشتن شماره رو کی خریدی،شماره های کارت و تقریبا 40 دقیقه مداوم حرف می زد.
از همه بدتر این بود که گفت سفر کربلا و نجف برنده شدی ،وقتی به مرکز تماس اون اپراتور ماجرا رو گفتم زیر بار نرفت که این سیم کارت داره کلاه برداری می کنه و اطلاعاتی هم نمی داد
Netherlands
ناشناس
۱۱:۱۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
به همين روش ولي به سبك همكار از واحد حسابداري هستم و مبلغي را اشتباً به حساب شما واريز نموده ام ولي هنوز به حساب شما ننشسته است وبايد به عابر بانك مراجعه كنيد تا به حساب شما بنشيند تابتوانيد به حساب ما برگردانيد مبلغ يك ميليون تومان از من كلاه برداري شد پس از شكايت و تحقيق اداره آگاهي مشخص شد تماس گيرنده از زندان بوده وصاحب حساب در تهران و صاحب سيم كارت در زاهدان بوده است . ولي بدليل اينكه صاحب حساب شخصي سابقه دار بوده قبلا حساب وي مسدود بوده است وامكان جابجايي پول نبوده است ولي متاسفانه قاضي صاحب حساب را حتي دعوت هم نكرد تابپرسد دليل واريز اين مبلغ به حسابش را و دادخواست مرا رد كردند و گفتند تا بحال ما از اين مورد زياد داشتيم و اكثرا محكوم به اعدام هستند .
به ياد يكي از قضاوتهاي حضرت علي افتادم كه در مورد شخصي كه بدليل شرب خمر ودزدي و قتل به زندان افتاده بود عمر گفته بود بايد اعدام شود ولي حضرت علي فرموده بودند كه اول بدليل شرب خمر بايد تازيانه زده شود و بدليل دزدي دستش قطع گردد و در انتها بدليل قتل اعدام گردد. تا درس عبرتي براي ديگران گردد بدليل جرم سنگين و اعدام مرتكب جرمهاي سبكتر نگردد و بدانيد مجازات آنهارا قبل اعدام خواهد چشيد . و عدل عدالت در هرمرحله اجرا خواهد شد و مجرمان جريحتر نخواهند شد.
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۰:۵۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
سلام . بررسی شود ایا امکان نصب دستگاهی در محوطه زندان وجود دارد که سینال موبایل را کور کند و ارتباط از طریق موبایل با خارج از زندان امکان پذیرد نباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
خدا خیرشان بده این زندانی های جوانمرد را....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
مگر اینجا زندان نیست؟؟!! مگرزندانیان تحت نظارت وشنود نیستند؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
عجب موجوداتي پيداميشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
چطور موبايل ميبرن تو زندان؟
Iran (Islamic Republic of)
علی الهایی
۰۸:۴۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
جل الخالق