رونمایی از ارقام جدید برنج آنام و تیسا در رشت

به مناسبت روز ملی مزرعه برنج و با حضور سرپرست استانداری گیلان از ارقام جدید برنج با نام‌های آنام و تیسا در رشت رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع سرپرست استانداری گیلان در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی مزرعه برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور رشت با اشاره به اینکه بعد از گندم، برنج بیشترین مصرف در سفره غذایی مردم ایران برنج می‌باشد، گفت: ۹۰ درصد تولید این محصول پرمصرف توسط کشور‌های آسیایی از جمله ایران صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بیشترین تولید محصول برنج ایران در استان‌های گیلان و مازندران صورت می‌گیرد، تصریح کرد: باید از تکنولوژی، علم و فناوری استفاده بیشتری شود تا ضمن افزایش بهره‌وری از چالش‌های سال‌های اخیر تولید این محصول از جمله آب و هزینه تمام شده عبور کرده و اشتغال در این بخش کشاورزی را مقرون به صرفه گرداند.

سرپرست استانداری گیلان افزود: در این مسیر شاهد اقدامات ارزشمندی توسط پژوهشگران و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در گیلان، پارک علم و فناوری و دانشکده کشاورزی بوده‌ایم که رونمایی از ۲ رقم آنام و تیسا نیز در همین راستاست.

وی کوتاه‌تر شدن زمان کاشت تا برداشت، کاهش میزان مصرف آب و افزایش کمیت و کیفیت در تولید محصول را از مزیت‌های این ارقام برنج عنوان کرد و گفت: میانگین تولید ارقام گذشته در هر هکتار بین ۴ تا ۵ تن بوده است که در تولید ارقام جدید به بیش از ۷ تن در هکتار می‌رسد.

دکتر زارع با اشاره به اینکه طعم مطلوب و کیفیت بالای ارقام جدید منجر به استقبال مردم می‌شود، اظهار داشت: این ارقام نه تنها در چند شهرستان استان گیلان بلکه در بخش‌هایی از مازندران نیز در سال جاری کشت شده و به خوبی جواب داده است.

وی به استفاده از سامانه پایش هوشمند مزرعه و سمپاشی توسط پهپاد تولید شده پارک علم و فناوری گیلان که به صورت پایلوت در برخی از مزارع استان استفاده شده است اشاره کرد و گفت: امیدواریم به مرور شاهد افزایش استفاده از تکنولوژی‌های موجود به ویژه این نوع پهپاد برای بهره‌وری بیشتر توسط کشاورزان باشیم.

لازم به ذکر است رقم جدید برنج آنام دارای خصوصیات ویژه از جمله کیفیت پخت بسیار خوب، معطر، پاکوتاه، مقاوم به ورس، زودرس و عملکرد بالاتر از ارقام محلی است.

میزان آب مصرفی این رقم در مقایسه با ارقام محلی کمتر بوده و با توجه به کیفیت پخت بسیار خوب این رقم انتظار می‌رود جایگزین مناسبی برای ارقام محلی باشد.

رقم جدید برنج تیسا نیز از طریق تلاقی یک رقم محلی و یک لاین پرمحصول است که در فرایند رگه گیری از آن‌ها تلاش شده تا عطر، طعم و کیفیت پخت ارقام کیفی را با خود داشته باشد.

این رقم مقاوم به آفات، کم آب بر، دارای عملکرد حدود ۷ تن در هکتار، پاکوتاه و مقاوم در مقابل کرم ساقه خوار، شیت بلایت و لکه قهوه‌ای است.

انتهای پیام/آ

رونمایی از ۲رقم جدید برنج در رشت

برچسب ها: برنج ، مزرعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
منظور برنج تراریخته هست. یعنی یه ایرانی با افتخار نسل خودشو نابود میکنه،خدا لعنت کنه وارد کنندگان تراریخته ها در ایران رو
Iran (Islamic Republic of)
مهرزاد اله قلی پور
۲۲:۵۸ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
رقم انام و تیسا که به تازگی معرفی شده است حاصل تلاقی بین ارقام محلی هاشمی و صالح است که طی 15 سال از بین جمعیت های مختلف اصلاحی انتخاب، خالص و پس از گذراندن آزمون تمایز و تحقیقی ترویجی به جامعه کشاورزی معرفی شد. ارقام مذکور جز ارقام تراریخته نبوده و اصلا به آفت ساقه خوار مقاوم نمی باشند و برای جلوگیری از خسارت آفت مذکور نیاز به سمپاشی می باشد. برنج تراریخته در شرایط فعلی در هیچ منطقه گیلان و مازندران کشت نمی شود و در شرایط حاضر محققین در زمینه سالم بودن برنج مذکور در حال مطالعه و بررسی هستند. دوستانی که نگران تراریخته بودن برنج هستند نیم نگاهی هم به روغن های موجود در بازار داشته باشند که سالهای سال است که در بازار به وفور وجود دارد و کسی هم به آن توجه ای نمیکند. روغن های مذکور از گیاهان روغنی تراریخته بدست آمده که توسط بعضی از افراد وارد بازار ایران شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
به گفته همه دانشمندان ، برنجی که مقاوم در برابر آفات و پرمحصول باشد درحقیقت همان برنج تراریخته است که متاسفانه به اسامی دیگر قصد کاشت آن در زمینهای پاک و مرغوب گیلان را دارند..

و به طبع آن به تدریج سایر زمین های استان نیز آلوده به کشت تراریخته خواهند شد.

کشاورز محترم خواهشا عامل سرطان را خودمان با دست خودمان نکاریم و به خورد هموطنان خود ندهیم که شما نیز سرانجام باید اون دنیا جواب همه مردم را بدهید