رفتیم سفر، کجا اقامت کنیم؟

در این مطلب قصد داریم شما را با انواع اقامتگاه‌های موجود در ایران و نوع خدماتی که ارائه می‌دهند آشنا کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همیشه سفر کردن با این فکر شروع می‌شود که شب را کجا صبح کنیم. البته من خودم جزو مسافرانی هستم که کوله‌به‌دوش راهی مقصد می‌شوند و هرجا بتوانند اطراق می‌کنند، بنابراین شخصا نگرانی بابت این موضوع ندارم. اما بار‌ها شده افرادی با من تماس گرفته‌اند و پیام داده‌اند و درباره این بخش از دغدغه‌شان برایم گفته‌اند؛ این‌که نمی‌دانند کجا اقامت داشته باشند و از همه مهم‌تر فرق بین اقامتگاه‌ها را نمی‌دانند.

خب حق هم دارند، چون این موضوع مهمی است که بدانیم بابت چه نوع اقامتگاهی هزینه می‌کنیم. اولین نکته این است که بدانیم همه اقامتگاه‌ها نامشان هتل نیست. ما انواع اقامتگاه داریم که بسیاری از آن‌ها هتل نیستند. دوم این‌که همه هتل‌ها لزوما اقامتگاه لوکسی محسوب نمی‌شوند و فقط هتل‌های ۴ ستاره به بالا را می‌توان جزو هتل‌های لوکس محسوب کرد که البته این مورد هم در بسیاری از کشور‌ها متفاوت است. برای مثال تمامی هتل‌های ۴ ستاره استانبول جزو هتل‌های لوکس محسوب نمی‌شوند. اما برویم سراغ اصل مطلب و انواع اقامتگاه‌هایی که در ایران داریم:

رفتیم سفر، کجا اقامت کنیم؟

از هتل‌ها چه می‌دانیم؟
اگر دیده باشید بیشتر کسانی که می‌خواهند سفر خود را برنامه‌ریزی کنند، اولین موردی که در گوگل جست‌و‌جو می‌کنند هتل‌های مقصد است. هتل یکی از رایج‌ترین اقامتگاه‌های گردشگری است. درمورد تاریخچه هتل هم فعلا همین‌قدر کافی است بدانید که اولین هتل‌ها به سبک هتل‌های امروزی در آمریکا احداث و راه‌اندازی شدند.

ماهیت هتل، اجاره تخت است. اتاق‌ها در هتل‌ها براساس درجه، امکانات متفاوتی دارند، اما تمامی اتاق‌های هتل‌ها با هر رتبه و درجه‌ای دارای سرویس بهداشتی و حمام مجزاست. باقی تجهیزات و امکانات هتل براساس درجه متفاوت است. مثلا در هتل‌های یک و دو ستاره اهمیتی ندارد که داخل حمام و دستشویی، صابون یا مسواک باشد، اما شما در سرویس بهداشتی هتل ۵ ستاره نه‌تن‌ها این موارد را باید داشته باشید، بلکه بهترین کیفیت را باید به شما ارائه کنند و گاهی برخی از هتل‌های ۵ ستاره ریش‌تراش و حتی افترشیو هم برای مهمان می‌گذارند.

هتل‌های ایران براساس ستاره درجه‌بندی می‌شوند. در نظر داشته باشید هیچ استانداردی در جهان وجود ندارد که بخواهیم براساس آن هتل‌ها را درجه‌بندی کنیم و اصولا درجه‌بندی هتل‌ها با توجه به استاندارد هتل‌های زنجیره‌ای (که اغلب در آمریکا هستند) مشخص و بومی‌سازی می‌شوند. ایران هم از این قاعده مستثنا نیست و استاندارد‌ها را بومی‌سازی کرده است.

هتل‌های یک و ۲ ستاره در ایران دارای اتاق‌هایی با سرویس بهداشتی مجزا و تخت‌های استاندارد تجهیز شده‌اند. در واقع اندازه تخت یک‌نفره در اتاق یک هتلِ یک ستاره با تخت یک‌نفره در اتاق یک هتلِ ۵ ستاره تفاوتی نباید داشته باشد. در هتل‌های ۳ ستاره به بالا دیگر خدمات و امکانات بیشتر می‌شود و تقریبا در اتاق علاوه‌بر امکاناتی که گفته شد، میز تحریر، کمد لباس، جاکفشی، میز توالت، آباژور، لیوان، پتوی اضافه و دیگر موارد اضافه می‌شود که براساس رتبه هتل این امکانات کیفیت بهتری دارند. همچنین در هتل‌های ۳ ستاره به بالا تعداد رستوران‌ها بیشتر می‌شود. بخش تفریحی و سرگرمی، خشکشویی، آشپزخانه و سلامت هم به هتل اضافه می‌شود و (البته استثنا هم وجود دارد).

ریزورت؛ لوکس‌تر از همه
هتل‌ها دارای دسته‌بندی متفاوتی است. هتل‌های ریزورت، لوکس‌ترین هتل‌های ایران محسوب می‌شود که این هتل‌ها در واقع نوعی اقامتگاه تفریحی است. هتل‌هایی را که در سواحل جنوبی یا شمالی ایران یا در میان جنگل ساخته شده باشد ریزورت می‌گویند. در ریزورت‌ها تمام امکانات تفریحی و سرگرمی باید برای مهمان فراهم باشد.

یکی از بهترین نمونه این ریزورت‌ها در شمال ایران است؛ هتلی ۳ ستاره که جزو هتل‌های ریزورت محسوب می‌شود. این هتل در میان جنگل ساخته شده و دارای زمین بازی بسکتبال، ماز، زمین گلف، سالن ماساژ واستخر است که در مدت اقامت به مسافران خدمات ارائه می‌دهد. ریزورت‌ها نسبت به درجه خود قیمت بالاتری دارند. برای مثال همین هتل با این‌که ۳ ستاره محسوب می‌شود، اما قیمت اقامت در آن در حد اقامت در هتل ۴ یا ۵ ستاره آن منطقه قیمت‌گذاری شده است.

در همین زمینه یک هتل لوکس و ۵ ستاره هم در میان آب‌های خلیج فارس است. این هتل یکی از بهترین نمونه‌های ریزورت در جنوب ایران است. اتاق‌های هتل رو به دریاست و امکان شنا برای مهمان‌ها فراهم است. در این ریزورت علاوه‌بر ورزش‌های آبی، تفریحات دیگر مانند والیبال ساحلی نیز وجود دارد که مهمان می‌توان در مدت اقامت خود لذت ببرد. اما این اقامت بسیار گران هست و تقریبا با جیب امثال من همخوانی ندارد.... و، اما هتل آپارتمان نوع دیگر از هتل‌ها در ایران، هتل آپارتمان‌ها هستند که در ایران تعداد زیادی از آن‌ها وجود دارد.

اتاق این هتل‌ها یک آپارتمان است و براساس کیفیت خدمات و امکانات آپارتمان قیمت متفاوتی دارند. با توجه به این‌که در داخل آپارتمان‌ها آشپزخانه وجود دارد، اصولا این هتل‌ها رستوران ندارند، مگر برای درآمد اضافه. هزینه اقامت در هتل آپارتمان‌ها خیلی زیاد نیست و تقریبا می‌توان جزو هتل‌های اقتصادی محسوب‌شان کرد.

هتل آپارتمان‌ها در شهر‌های مذهبی مثل مشهد و قم بسیار زیاد است، زیرا زائران این شهر‌ها ترجیح می‌دهند با خانواده و با دوستان سفر کنند و رزرو آپارتمان برای آن‌ها به لحاظ قیمت مناسب‌تر است.

هتل‌های تجاری
هتل‌های تجاری نوع دیگری از هتل‌ها هستند که اصولا در شهر‌هایی که تاجر‌های زیاد دارد، ساخته می‌شود. برای مثال برخی از هتل‌های پایتخت و کلان‌شهر‌ها جزو هتل‌های تجاری محسوب می‌شوند.

تفاوت این هتل‌ها با دیگر هتل‌ها در این است که اتاق‌های هتل‌های تجاری خدماتی برای ویدئوکال یا کنفرانس به افراد می‌دهد تا بتوانند در اتاق هتل، جلسات خود را داشته باشند. حتی برخی هتل‌های تجاری خدماتی مانند اینترنت نامحدود و میز کار به مهمانان ارائه می‌دهند. این هتل‌ها در مرکز شهر ساخته می‌شوند.

برویم سراغ اقامتگاه‌های بومگردی
اقامتگاه‌های بومگردی در دنیا با نام‌های مختلف وجود دارد. اقامتگاه‌های بومی چند سالی است در ایران رایج شده‌اند. این اقامتگاه‌ها در کشور‌های دیگر به شکل اقامتگاه‌های کوچکی هستند که توسط مردم محلی ایجاد و به صورت بسیار بومی هدایت می‌شوند. تمامی تجهیزات و امکانات داخل این اقامتگاه‌ها، بومی است و کمتر به سمت واردات روی می‌آورند.

امروزه این سبک اقامتگاه‌ها در ایران بسیار زیاد وجود دارد، اما در گذشته تنها در شمال ایران موجود بودند. اغلب این اقامتگاه‌ها در مناطق روستایی قرار دارند. اولین اقامتگاه‌های بومگردی ایران که به صورت رسمی شروع به کار کردند در استان اصفهان بود، اما امروزه تعداد این اقامتگاه‌ها بسیار زیاد شده است.

در مرکز: اقامتگاه‌های بومگردی بیشترین سازگاری را با محیط زیست منطقه دارند. در این اقامتگاه‌ها از غذا‌های بومی استفاده شده و اصولا میزبان‌ها با این اقامت، فرهنگ محلی را به گردشگران و مهمانان خود نشان می‌دهند. اقامتگاهی در تفت یزد وجود دارد که توسط یک زوج زرتشتی مدیریت می‌شود. این اقامتگاه سال گذشته به عنوان یکی از برترین اقامتگاه‌های بومگردی ایران معرفی شد. با اقامت در این خانه بومی می‌توان با فرهنگ منطقه تفت و مردمان آن هم آشنا شد.

در شمال: با توجه به این‌که برای راه‌اندازی این اقامتگاه‌ها نیاز به سرمایه زیادی نیست، تعداد آن‌ها رو به رشد است و با اقامت در این اقامتگاه‌ها می‌توان به اقتصاد روستا نیز کمک کرد. یکی دیگر از اقامتگاه‌های بومگردی که در استان گلستان واقع شده، اقامتگاهی در میان جنگل‌های استان گلستان و در روستای ده چناشک است.

مهم‌ترین ویژگی این اقامتگاه، بومی بودن تمام تجهیزات و امکانات آن است که من بعد از اقامت در آن حس یک فردی که در روستا زندگی می‌کند را داشتم.... و در جنوب: در ایران اقامتگاه‌های بومگردی ساحلی نیز وجود دارد که یکی از بهترین نمونه‌های آن در سواحل خلیج فارس در جزیره قشم است که نمونه بسیار زیبای یک اقامتگاه بومگردی ساحلی است. این اقامتگاه هم به مانند اقامتگاه‌های بومگردی دیگر توسط یکی از مردم محلی در روستای رو‌به‌روی جزیره هنگام احداث شده است. نوع غذا و تجهیزات اقامتگاه کاملا با فرهنگ منطقه سازگار است و با اقامت در آن حس یک فردی را که در جزیره زندگی می‌کند دریافت خواهید کرد.

هاستل یا همان خوابگاه خودمان
یکی از کم‌هزینه‌ترین نوع اقامتگاه‌ها در ایران خوابگاه یا هاستل‌ها هستند. تعداد این اقامتگاه‌ها در ایران بسیار کم است، با این حال یکی از اقتصادی‌ترین نوع اقامتگاه‌ها محسوب می‌شود. در این نوع اقامتگاه‌ها که به هاستل مشهور هستند، شما یک تخت در یک اتاق چند تخته دریافت می‌کنید. برخی هاستل‌ها صبحانه و وعده‌های دیگر غذایی را نیز به فروش می‌رسانند، اما اغلب‌شان رستوران ندارند و باید خودتان با مواد اولیه خریداری شده در آشپزخانه هاستل غذا بپزید.

بابلسر یکی از شهر‌هایی است که هاستل دارد. در یکی از این هاستل‌ها رستوران وجود دارد و در کنار آن آشپزخانه نیز هست که گردشگر می‌تواند غذای را خود آماده کند. نکته جالب اقامت در هاستل آشنایی با افراد دیگر است. اخیرا یک هاستل هم در اصفهان افتتاح شده، که می‌توانید با یک جست‌وجو در اینترنت نام و نشانی آن را بیابید. هاستل‌ها مانند باقی اقامتگاه‌ها دارای درجه و رتبه‌بندی هستند، اما گران‌ترین هاستل‌ها هم جزو اقامتگاه‌های اقتصادی محسوب می‌شوند. تنها نکته مهم اقامت در هاستل توجه به امنیت است که اصولا در هاستل‌ها کمدی با یک قفل به مهمان داده می‌شود تا وسایل خود را داخل آن قرار دهد.

مهمانسراها؛ اقتصادی‌ترین
مهمانسرا‌ها تقریبا شبیه هتل هستند با این تفاوت که الزام به داشتن سرویس بهداشتی مجزا در هر اتاق وجود ندارد. مهمانسرای نقش جهان در مرکز اصفهان یکی از این اقامتگاه‌هاست. اتاق‌های این مهمانسرا چند نوع است که برخی آن‌ها سرویس بهداشتی مشترک دارند و مهمان برای حمام یا دستشویی باید از اتاق خارج شود. اقامت در مهمانسرا‌ها جزو اقتصادی‌ترین نوع اقامت‌ها هستند. اغلب شهر‌های ایران مهمانسرا دارند و بسیاری از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی و همچنین دانشگاه‌ها برای اقامت کارکنان یا مهمان‌های خود در شهر‌های مختلف مهمانسرا دارند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

آشنایی با انواع اقامتگاه‌های موجود در ایران و نوع خدماتی که ارائه می‌دهند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار