ربیعی در نشست خبری:

استراتژی ما تعهد در برابر تعهد است/ اگر تعهدات اروپا اجرایی نشود، گام سوم برجامی را آغاز می‌کنیم

سخنگوی دولت گفت: کماکان استراتژی ما تعهد در برابر تعهد است؛ ما تعهدات خود را کم نکردیم که برجام را حذف کنیم.

استراتژی ما تعهد در برابر تعهد است/ اگر تعهدات اروپا اجرایی نشود، گام سوم برجامی را آغاز می‌کنیمبه گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: در هفته گذشته بحث سفر‌ها و تلفن‌ها و ملاقات‌هایی که در این شرایط حساس کشور صورت گرفت از مسائل مهم بود. یکی از مباحث جدی در حوزه سیاست خارجی مذاکرات با مکرون و اتحادیه اروپا برای اجرای تعهدات آنها در برجام بوده است.

او با بیان اینکه این اقدامات تماما در قالب نامه رئیس جمهوری و بیانیه شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته است، تصریح کرد: در صورت اجرای تعهدات اروپا جمهوری اسلامی بر اجرای کامل برجام باز خواهد گشت. تعهد در مقابل تعهد استراتژی است که امروز ما اتخاذ کرده ایم.

سخنگوی دولت ادامه داد: در چند هفته گذشته مذاکرات جدی بین دو رئیس جمهور صورت گرفت و هم‌چنین در دیدار وزیر خارجه نحوه اجرای تعهدات پیگیری شد. خوشبختانه در بسیاری از موارد دیدگاه‌های ما با فرانسه نزدیک شده است.


بیشتر بخوانید: سفر ظریف به پاریس ارتباطی به گروه ۷ نداشت/ هیچ تمایلی از طرف ایران برای دیدار با آمریکایی‌ها نبود


باید بتوانیم نفت بفروشیم و‌پول آن به ایران بازگردد

آقای ربیعی با بیان این که مباحث فنی برای اجرای تعهدات اروپا در دست بررسی است، اظهار کرد: سفر آقای عراقچی به همراه نمایندگان وزارت نفت و بانک مرکزی به پاریس در ادامه شیوه اجرایی کردن تعهدات طرف اروپایی است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: همان‌طور که قبلا گفته شد باید نفت ایران خریداری شود و تمهیدی اتخاذ شود که پول آن در دسترس قرار گیرد و به ایران بازگردد که این موضوع مذاکره ما است.

او در ادامه سفر محمد جواد ظریف و رضا اردکانیان (وزیر نیرو) به مسکو را بخشی از دیپلماسی فعال ایران بیان کرد و گفت: با روسیه در زمینه تبادلات تجاری، اجرای تعهدات قبلی و مذاکرات اخیر در قالب برجام گفت‌وگو خواهیم کرد. هم‌چنین درباره ظرفیت‌های جدیدی که باید بین دو کشور افزون بر حوزه‌های اقتصادی به وجود بیاید، گفت‌وگو خواهد شد.

آقای ربیعی افزود: در این مدت با مقامات مالزی هم ملاقات‌هایی صورت گرفت که منجر به این شده که ماهاتیر محمد (نخست وزیر مالزی) در آینده به ایران بیاید که بخشی از مناسبات ما با آسیای جنوب شرقی هم سامان خواهد یافت.

سخنگوی دولت با بیان این که خوشبختانه ژاپنی‌ها در مذاکرات و گفت‌وگو‌هایی که با آنها داشته ایم برای تداوم روابط در سطح بهتر علاقه‌مند بودند، گفت: با توجه به سفر‌ها و ملاقات‌هایی که چه قبلا و چه الان صورت گرفته نه تنها منزوی نشدیم خوشبختانه وضعیت رو به جلویی هم داشته ایم و رو به جلو حرکت می‌کنیم.

آقای ربیعی بار دیگر با تکرار استراتژی تعهد در برابر تعهد از سوی ایران گفت: در صورتی که تعهدات به طور کامل اجرا شود ما هم گام سوم را متوقف خواهیم کرد و هرچه به اجرای تعهدات برجام نزدیک شوند ما هم به تعهدات خود نزدیک خواهیم شد.

سخنگوی دولت در خصوص گام سوم ایران در کاهش تعهدات برجام به استناد مواد ۲۶ و ۳۶ برجام گفت: ما با استناد به مواد ۲۶ و ۳۶ برجام در درون توافق هسته‌ای کاهش تعهد هسته‌ای خود را اعلام کردیم. از همان ابتدا هم اعلام کردیم هدف نهایی ما اجرای کامل تعهدات طرفین برجام است. ما تعهدات را کم نکردیم که برجام را از بین ببریم. بلکه برای این که طرف مقابل هم به تعهدات برجامی برگردد ما سیاست تعهد در قبال تعهد را دنبال کردیم.

آقای ربیعی ادامه داد: به هر حال اروپا اگر قادر یا مایل به ایفای تعهداتش در مقابل تعهدات کشور ما نباشد منطقی نیست که ما هم نوع دیگری رفتار کنیم. باید توازنی میان مسئولیت‌های طرفین برقرار شود. حرف کلیدی ما توازن مسئولیت‌های طرفین است.

او گفت: تا روز جمعه فرصت برای برداشتن گام سوم است و این که ما به سمت گام سوم حرکت نکنیم کاملا بستگی به واکنش طرف اروپایی و مذاکرات فشرده‌ای است که نمایندگان ما در حال انجام آن هستند. اگر تعهدات برجامی اجرا شود ایران از گام سوم کاهش تعهدات صرفنظر خواهد کرد البته مشروط به میزان رضایت تهران از اقدامات اروپا است وحتی امکان بازنگری در سایر اقدامات هم وجود دارد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما در قبال آنچه بیان شده برای کاهش تعهداتمان محکم ایستاده ایم، اگر تا فرصت تعیین شده رضایت تهران در زمینه اجرای تعهدات جلب نشود ما گام محکمی برای اجرای مرحله جدید کاهش تعهدات برخواهیم داشت.

کاهش هشت درصدی تورم نقطه به نقطه

آقای ربیعی اظهار کرد: روز گذشته در جلسه هیئت وزیران آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی گزارشی درباره روند شاخص اقتصادی تولیدکنندگان در مردادماه ارائه کرد. اهمیت این شاخص از این جهت است که امروز هر گونه بالا و پایین شدن شاخص برای تولید کنندگان در کوتاه مدت بر مصرف کنندگان اثر خواهد داشت.

او گفت: میزان تورم بهای تولیدکنندگان در مرداد ماه رشدی معادل ۷ دهم درصد داشته است که این رشد نسبت به رشد ۵ تا ۶ درصدی به ۷ دهم درصد کاهش پیدا کرده است. خوشبختانه تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان در مردادماه نسبت به تیرماه ۸ واحد درصد کاهش پیدا کرده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: براساس این گزارش به علت پیشران بودن شاخص‌های بهای تولیدکنندگان قطعا این روند در کاهش تورم مصرف کنندگان موثر خواهد بود. همچنین براساس این گزارش تولیدات واحد‌های بزرگ صنعتی در بورس در تیرماه نسبت به خردادماه رشدی معادل ۵/۶درصد داشته است که نشانگر بهبود تولیدات صنعتی است.

سهم داروی قاچاق زیر پنج درصد است

آقای ربیعی در پاسخ به سوالی درباره قاچاق دارو در برخی مناطق و کمبود دارو‌های خاص و ویژه در داروخانه‌ها و راهکار دولت برای نظارت بر این مساله گفت: طبق آخرین و دقیق‌ترین اطلاعات حجم قاچاق دارو چه از خارج به ایران و چه از داخل به خارج حجم بالایی نیست. به اعتقاد من حتی زیر پنج درصد مجموعه دارو‌های ما را تشکیل می‌دهد. بنابر این نمی‌توان گفت که ما الان چیزی به نام پدیده قاچاق داریم.

سخنگوی دولت بیان کرد: منتها در برخی از موارد ما داشته‌ایم که برخی از کد محصولات دارویی IRC استفاده و به جای مواد غذایی هورمون‌های بدنسازی وارد کرده‌اند.

او اضافه کرد: این متخلفان شناسایی شده و به قوه قضاییه معرفی شده‌اند و اقدامات‌ آنها به دستگاه‌های اطلاعاتی هم گزارش شده و این دستگاه‌ها در حال تکمیل پرونده آنها هستند.

آقای ربیعی با بیان اینکه شناسه ملی دارو و تجهیزات پزشکی به خوبی عمل می‌کند، گفت: بخشی از کمبود‌های دارو، تجویز‌هایی است که پزشکان برای دارو‌های خارجی که مشابه داخلی دارد به بیمار تجویز می‌کنند. تمام متخصصان استاندارد‌های لازم را برای جایگزینی دارند منتها هنوز این‌ها ویزیت می‌شود؛ بنابراین کمبود‌های ما در این قسمت است. خوشبختانه در زمینه تولید دارو در داخل نسبت به گذشته وضعیت خوبی داریم.

برای گام سوم کاهش تعهدات تصمیم گیری شده است

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات ایران در گام سوم کاهش تعهدات برجامی هم اظهار کرد: درست نیست که ایران بخواهد اکنون اقداماتش را اعلام کند. با این وجود، تصمیم این اقدامات اتخاذ شده است که اقدام قابل توجهی هم است.

آقای ربیعی بیان کرد: تا روز آخر منتظر خواهیم ماند و متناسب با اقدامات طرف مقابل تصمیم خود را خواهیم گرفت.

حاجی میرزایی برای آموزش و پرورش هم نظریه دارد و هم برنامه

آقای ربیعی درباره ارزیابی دولت از رای نمایندگان مجلس به دو گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور برای تصدی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فکر می‌کنم هر دو وزیر پیشنهادی در مجلس رای لازم را خواهند آورد. البته احتمالا آقای مونسان راه آسانتری را برای کسب رای اعتماد خواهد داشت. او سابقه اجرایی مشخص و ارتباطات شناخته شده‌ای با نمایندگان داشته و برنامه‌هایشان مشخص است.

او با اشاره به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان کرد: حاجی میرزایی مشکل‌شان، عدم شناخته شدن است، ولی به نوبه خود با دوستان و نمایندگانی که از مجلس تماس می‌گرفتند، گفتم آقای حاجی میرزایی نسبت به مسائل آموزش و پرورش هم نظریه دارد، هم برنامه کوتاه‌مدت برای حل مسائل دارد و هم برنامه‌ای برای نهادسازی بعد از ۱۴۰۰ دارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه حاجی میرزایی شناخت خوبی از مسائل آموزش و پرورش دارد، یادآور شد: ایشان تجربه بسیار خوبی در نهضت سوادآموزی داشته‌اند. پایه دبستان با نهضت تفاوت چندانی ندارد. درخشان‌ترین دوران در دریافت جوایز داخلی و بین‌المللی در حوزه سوادآموزی مربوط به دوره‌ای است که حاجی میرزایی در این نهاد مسئولیت داشته است.

آقای ربیعی اضافه کرد: ما آرزو می‌کنیم که هر دو گزینه پیشنهادی رأی لازم را از مجلس کسب کنند. از مجلس هم انتظار کمک به دولت را داریم تا دولت تکمیل شود چرا که وزیر با سرپرست متفاوت است.

سیاست ما با برجام و بدون برجام همکاری با همسایگان است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار عراقی درباره سیاست‌های منهای برجام ایران و انعقاد قرارداد با عراق، رروسیه و مالزی و اینکه آیا این اقدامات به منزله پایان برجام است، گفت: برجام زمینه مناسبی بود که بتوانیم با همه دنیا کار کنیم. سیاست ما در قبال اقتصاد قطعا در هرحالتی- بدون برجام یا با برجام- همکاری با کشور‌های منطقه است.

اوافزود: حضور و تبادل تجاری ما با کشور‌های منطقه به نفع مردم آنها و افزایش توانایی فنی و اقتصادی کشور‌های منطقه است و می‌تواند به بهبود زندگی مردم منطقه و ارزان بودن تبادل تجاری و ثبات سیاسی کمک کند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: همکاری ما با کشور‌های منطقه، عراق، افغانستان، ترکیه و ترکمنستان که در سطح معاون اول به آن کشور‌ها سفر کردیم و بعد از تاخیر دوباره احیا شد. همچنین می‌خواهیم با همسایگان آبی کار کنیم و علایق خوبی از سوی همسایگان برای همکاری اقتصادی داریم.

او گفت: معتقد هستیم پیمان‌های امنیتی با آنها داشته باشیم و معتقدیم امنیت آبراه‌ها توسط کشور‌های منطقه باید برقرار شود و ایران هم نقش دینی و سنتی خودش را در منطقه برای حفظ امنیت ایفا کند.

درباره نشست خبری رئیس جمهور به جمع بندی برسیم اطلاع رسانی می‌کنیم

آقای ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که نشست خبری رئیس جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟ گفت: حتما این نشست برگزار می‌شود، ما از قبل برنامه‌ریزی‌ها را انجام دادیم، ولی به دلیل تداخل با چند ملاقات برگزار نشد، اجازه بدهید ما به جمع‌بندی در مورد مسائل سیاست خارجی جدید به جمع بندی برسیم، در فرصتی بهتر اطلاعات بیشتری در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

ماجرای ذرت‌های آلوده

آقای ربیعی گفت: آنچه من اطلاع دارم و طبق گزارش‌های واصله، ۱۲۰ هزار تن ذرت آلوده بوه است که دستور رسیدگی به آن صادر شده است. سال ۹۵ توسط بخش خصوصی ۱۰۰ هزار تن ذرت وارد شد.

او اضافه کرد: موضوع میزان سم افلاتوکسین است که سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد هر کدام استاندارد مشخصی داشته اند و استاندارد سازمان استاندارد سخت‌گیرانه‌تر بوده و میان این دو استاندارد ۱۶ یا ۱۴ واحد اختلاف وجود داشت. واحد سازمان دامپزشکی ۲۰ پی پی ام بوده که این اختلاف قابل توجه بوده است.

سخنگوی دولت گفت: نظر سازمان استاندارد برای ما ملاک قرار گرفته شد. این سازمان معتقد بود که آنها باید مرجوع یا امحا شوند؛ بنابراین اجازه ورود و ترخیص به کشور داده نشده است. الان نظر دیگری هم پیدا شده است که باید آنها را به الکل سازی مرجوع کنند؛ بنابراین اجازه ورود ذرت، گندم یا غیره هرچیز وارداتی (آلوده) به کشور داده نشده است و ملاک و استاندارد ما در این زمینه سخت‌گیرانه است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
اصلا عاقلانه نیست . یعنی چی تعهد در برابر تعهد. چرا باید بی جهت تعهد بدیم وقتی حق داریم از دستاوردی که خودمون بهش رسیدیم استفاده کنیم . اگه به شما بود اجازه نمی دادید دانشمندانمون به این دستاورد برسند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
سلام.خدا.قوت.داوران. ایران.زمین.یاعلیمدد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
علت دو ماه زمان دادن به اروپا و امریکا چیه
چرا به یک باره از برجام خارج نمیشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
همین الان اجرایی کنین که مطمن باشید اروپا به تعهداتش عمل نمیکند.
France
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
اروپاییها و امریکا هیچ تعهدی عمل نکردن .
آخرین اخبار