محمدمهدی دارا دوشنبه ۱۸ / ۰۶ / ۱۳۹۸ | ۱۸:۵۳ https://www.yjc.ir/00Te21
هر ساله از شب تاسوعا اهالی خانواده‌ای در منطقه فدائیان اسلام شهر مشهدمقدس، با آداب و مراسم خاصی حلیم سنتی خراسانی را طبخ و برای توزیع در روز تاسوعا آماده می‌کنند. پخت حلیمی سنتی با کمک تمام اعضای خانواده به شیوه و لوازم کاملا سنتی، از دیگ‌های مسی گرفته تا آتش و دود چوب که در عصر جدید و تکنولوژی به سنت‌ها پایبند هستند. همزمان با شروع پخت حلیم مراسم دعا و روضه و عزاداری خانگی برای کسانی که مشغول به کار‌های طبخ حلیم هستند شروع می‌شود و در حین دعا و روضه مواد پخت حلیم یکی یکی اضافه شده و ساعت‌ها دیگ‌ها را هم می‌زنند تا زمان دم کشیدن حلیم فرا برسد؛ آتش زیر دیگ‌ها را خاموش و از خاکستر ذغال‌ها روی درب دیگ ریخته تا چند ساعتی بگذرد و حلیم جا بیافتد. وقت سحر قبل از اذان صبح دیگ‌ها باز شده و زمانی که اذان تمام می‌شود تمام دیگ‌های حلیم پخته شده با حضور اهالی محل و فامیل و کسانی که با ظروف کوچک و بزرگ خود به در این خانه می‌آیند توزیع می‌شود تا صبحانه روز تاسوعای خود را با حلیم نذری آغاز کنند. حاج حسین اشرفی بزرگ خانواده و بانی این مراسم که بیش از ۶۰ سال این مراسم را برگزار می‌کند، معتقد است با وجود شرایط سخت اقتصادی خانواده این سال‌ها، هنوز هم حضرت اباالفضل العباس (ع) هرسال هزینه این مراسم را می‌رساند و اینکه هر سال به لطف قمر منیر بنی هاشم باشکوه‌تر از قبل برگزار می‌شود.
عضویت در کانال سروش عکس
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
کارگر ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
بهترین حلیم ایران در نیشابور پخته میشه، لطفا از اون هم گزارشی تهیه کنید.
محمد مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۸
خیلی زیبا بود اجرتان با حضرت زهرا (س)
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
عضویت در کانال سروش عکس