
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل فرزانگان مدیر شبکه ملی شتاب نگاری زلزله در نشست خبری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اصحاب رسانه، با بیان اینکه پایهریزی ما برای ایجاد شبکه شتاب نگاری سال ۵۲ صورت گرفته است، گفت: بعد از وقوع زلزلههایی از جمله رودبار و طبس توانستیم با رایزنیهای صورت گرفته ۲۷۰ شبکه شتاب نگار زلزله را در مناطق زلزله خیز نصب کنیم.
او گفت: بعد از وقوع زلزله رودبار هزار و ۲۳۸ دستگاه شتاب نگار دیجیتال را جایگزین دستگاههای شتاب نگار قبلی کردیم.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ بعد از ۲۵ سال که ۸ سال از عمر دستگاههای شتاب نگار زلزله میگذشت زلزله سهمگین سر پل ذهاب رخ داد، این در حالی بود که ما پیش از این بر نوسازی واحدهای مسکونی و همچنین دستگاههای شتاب نگار هشدار داده بودیم.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت ساخت و ساز در اطراف گسلهای تهران /خریداری یک هزار و ۵۰۰ دستگاه شتاب نگار زلزله در کشور
فرزانگان افزود: با همت مسئولان در تأمین اعتبار توانستیم با سازندگان درجه اول در ۲ مرحله اقدام به خریداری دستگاههای شتاب نگار کنیم به طوری که بیش از ۵۰۰ دستگاه شتاب نگار را تهیه و وارد کشور کردهایم. همچنین ۱۶۱ دستگاه شتاب نگار آنلاین هم از طریق سیستمهای کلی وبه صورت برخط میزان شدت زلزله را اعلام میکنند.
مدیر شبکه ملی شتاب نگاری زلزله با بیان اینکه از طریق این دستگاهها بعد از وقوع زلزله میتوانیم نقشههای پاسخ زلزله و ارزیابی آنها را تهیه کنیم، گفت: تمامی این نقشهها در اختیار مدیریت بحران قرار میگیرد و آنها بلافاصله بیشترین مناطقی که زلزله در آنها رخ داده است را مشخص میکند.کمتر از ۱۰ دقیقه میتوانیم با استفاده از این دستگاهها نقشههای مراکز وقوع زلزله و میزان ریشتر آنها را مشخص کنیم.
فرزانگان تأکید کرد: متأسفانه در چند سال گذشته توجه چندانی به ایجاد این مراکز نمیشد، اما هماکنون با تأمین اعتبار و منابع مالی اقدام به خریداری دستگاههای جدید شتاب نگار زلزله کردهایم.
مدیر شبکه ملی شتاب نگاری زلزله در پایان گفت: امیدواریم با تأمین اعتبار به موقع بتوانیم با تأمین اعتبار و رایزنیها از طریق کشورهای مختلف دستگاههای شتاب نگار جدیدتری را وارد کشور کنیم.
انتهای پیام/