هکتار‌ها باغ در محله طرشت و درست پشت دانشگاه شریف در کمتر از ۱۴ سال نابود شدند تا ساختمان‌های این دانشگاه جای درختان را بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اقدام‌هایی که مدیریت شهری به سرانجام رساندن آن را جزء دستاورد های خود می داند لغو مصوبه برج باغ ها و جایگزینی آن با لایحه خانه باغ است تا از این راه مانع  نابودی و تغییر کاربری تعداد باغ‌های باقیمانده پایتخت شود.

به گفته برخی از مدیران شهری مساحت باغ های از بین رفته در پایتخت در دهه های اخیر نزدیک به ۴هزار هکتار بوده است که با لغو مصوبه برج باغ ها و جایگزینی آن با لایحه خانه باغ تلاش به حفظ آن شده است.

حال اگر از این اقدام مؤثر مدیریت شهری برای حفظ باغ های پایتخت بگذریم ( تبدیل مصوبه برج باغ به لایحه خانه باغ) باید با تاملی در این اقدام به دنبال نهادی هایی گشت که در کنار اشخاص حقیقی و حقوقی چندین هکتار از باغ های پایتخت را با تغییر کاربری از بین برده اند و یا در نابودی آن‌ها نقش داشته اند.

یکی از نهادهایی که در دهه اخیر موجب از بین رفتن تعدادی از باغ‌های منطقه ۲ تهران در محدوده محله طرشت شده دانشگاه صنعتی شریف است که در طرح توسعه خود پس از تغییر کاربری تعدادی از باغ‌ها امروز مدیریت این دانشگاه به دنبال تملک معابر وخیابان‌های اطراف جهاد دانشگاهی است تا بتواند از طریق تملک آن‌ها طرح توسعه ای دانشگاه شریف را با سرعت بیشتر به سرانجام برسانند.

دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تأمین بخشی از نیرو‌های متخصص مورد نیاز کشور در سطوح بالای علمی تأسیس شد و این دانشگاه توانست در طول دوران فعالیت خود به صورت یک مؤسسه علمی پیش‌رو در صنعت فناوری‌های روز و علوم کاربردی در عرصه منطقه‌ای و جهانی مطرح وجایگاهی ارزشمند پیدا کند.

دانشگاه صنعتی شریف در مسیر طرح توسعه خود  بسیاری از دانشکده‌ها، مراکز پژوهشی، ساختمان اسکان دانشجویان و اساتید دانشگاه و مراکز تفریحی خود را در محدوده میدان تیموری (ناحیه ۵ شهرداری منطقه ۲) و محله طرشت احداث کرده و تکمیل بسیاری از پروژه‌های دیگر این دانشگاه به سرعت در حال انجام است.

زمانی که به نقشه‌های دهه اخیر محدوده بلوار صالحی و میدان تیموری در محدوده محله طرشت نگاه می‌کنیم چند پارسل (قطعه زمین) با کاربری باغ وجود دارد که تمام آن‌ها در طرح توسعه دانشگاه شریف از بین رفته و درختان باغ ها جای خود را به آجر و سیمان و بلوک داده است تا آن محدوده به "کارخانه نوآوری دانشگاه شریف" تبدیل شود.

در حال تکمیل////دانشگاه شریف/////

در حال تکمیل////دانشگاه شریف/////

همانگونه که در نقشه‌های هوایی مشخص است باغ‌های بالای محدوده دانشگاه شریف در بازه زمانی سال‌های ۸۰ تا ۸۵ از بین رفته و ساختمان‌های دانشگاه شریف در آنجا بارگذاری شده است، اما طرح توسعه دانشگاه صنعتی شریف امروز گام را فراتر گذاشته و به دنبال تصاحب خیابان محدوده "کارخانه نوآوری دانشگاه شریف" (جهاد دانشگاهی) است به طوری که شنیده‌ها حاکی از آن است که این نهاد در حال رایزنی با مالکان چند ملک در محدوده جهاد دانشگاهی است تا با تملک آن‌ها ضمن به کارگیری آن چند قطعه زمین در طرح توسعه دسترسی معابر محدوده جهاد دانشگاهی را را قطع کند.

در حال تکمیل////دانشگاه شریف/////

این قطع دسترسی و تملک خیابان در حالی است که تنها راه دسترسی از خیابان حبیب الله به سمت غرب محدوده طرشت و بلوار شهید اکبری تنها از همین خیابان انجام می شود که با مسدود سازی آن ساکنان محلی دسترسی خود را به محدوده و معابر مجاور "کارخانه نوآوری دانشگاه شریف" ( جهاد دانشگاهی) از دست می دهند.

طرح توسعه دانشگاه شریف (کارخانه نوآوری دانشگاه شریف) به گونه‌ای در حال پیشرفت است که زندگی بسیاری از ساکنان محدوده با پارک وسایل نقلیه دانشجویان، بستن و زنجیرکشی ماشین‌ها مختل شده است.

حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا مدیریت شهری می‌تواند خیابان‌های اطراف را خریداری و در اختیار یک نهاد علمی مانند دانشگاه صنعتی شریف قرار دهد یا خیر؟

زهر نژاد بهرام رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره این اقدام دانشگاه صنعتی شریف (مسدود سازی معابر اطراف کارخانه نوآوری دانشگاه شریف) گفت: درباره ممنوعیت تردد در خیابان های مجاور جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با آقای کشت پور صحبت کردم و قرار شد بررسی موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.

در حال تکمیل////دانشگاه شریف/////

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران افزود: در صحبت ابتدایی با شهردار منطقه 2 ( کشت پور) مشخص شد توافقات انجام شده برای توسعه دانشگاه صنعتی شریف در دوره قبل مدیریت منطقه انجام شده و شهردار منطقه به دنبال طرحی است که اگر شهردار تهران آن را تایید کند آن طرح جایگزین و اجرایی می شود.

نژاد بهرام در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت شهری می تواند شارع عام را در اختیار افراد حقیقی، حقوقی و نهاد ها قرار دهد یا خیر، تصریح کرد: آن‌چه که در قانون به طور مشخص آمده این است که مدیریت شهری نمی تواند شارع عام را دراختیار نهادها قرار دهد اما این موضوع در بافت فرسوده به گونه دیگر است.

او درباره ضوابط ساخت و ساز در بافت فرسوده گفت: درباره نوسازی بافت فرسوده مدیریت شهری می تواند به عنوان مثال خیابانی 10 متری که در بین 2 ملک فرسوده قرار دارد را در صورت تجمیع 2 ملک در اختیار مالک قرار دهد اما باید توجه کنیم که این امر تنها در بافت فرسوده امکان پذیر است و با محدوده دانشگاه صنعتی شریف در منطقه 2 متفاوت است.

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران تاکید کرد: منتظر هستم تا آقای کشت پور شهردار منطقه 2 تهران گزارشی جامع از عملکرد مدیریت شهری منطقه 2 در طرح توسعه ای دانشگاه  صنعتی شریف ارائه کند.

رسول کشت پور  شهردار منطقه 2 تهران در گفت‌و‌گویی کوتاه با خبرنگار حوزه شهری باشگاه خبرنگاران جوان درباره طرح توسعه دانشگاه صنعتی شریف و اقدام مدیریت شهری در محدوده گفت: شهرداری منطقه در محدوده جهاد دانشگاهی صنعتی شریف بخشی از معبر را به شکل پیاده و بخشی دیگر را برای تردد عابران پیاده بهسازی کردیم.

شهردار منطقه 2 تهران در پاسخ به این سوال که آیا یک نهاد می تواند خیابان و کوچه عمومی را زنجیر کشی و به معبر شخصی بدل کند، تصریح کرد: تصاویر کوچه مربوطه را ارسال کنید تا آن را پیگیری کنیم.

حال در کنار طرح توسعه دانشگاه صنعتی شریف زمزمه هایی نیز به گوش می رسد که طرح توسعه دانشگاه تهران در دست بررسی و اقدام است که منبع آگاهی در شورای شهر تهران از مخالفت شورای شهر تهران در طرح توسعه دانشگاه تهران خبر داد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
هرچه بگندد نمکش میزنند وای از آن روز که بگندد نمک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
به جای نابودی باغهای شهری بفکر گسترش و توسعه شهرهای کمکی و اقماری در حاشیه شهر باشید که سریز جمعیت و امکانات و همچنین جلوگیری از خطرات احتمالی همچون زلزله و سیل و طوفان پالودگی هوا و صوتی و ترافیک ،کنترل شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
زمین گرونه باس بسازن حق دارن
Iran (Islamic Republic of)
هستی
۱۱:۵۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
خجالت آره واقعامایه تاسفه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
خوابگاه دختران همین دانشگاه نیز در منطقه طرشت میباشد که بی نهایت همسایه ها رو اذیت میکند
ساعت 12 شب مسابقات برگزار میکنند با سر و صدای فراوان
درختان اونجا داخل خونه همسایه های مجاور رفته که در هنگام باد به شیشه ها خورده وخطرناک است ؛ حالا با کلی پشه و حیوانات کاری ندارم
و هر چقدر اعتراض میکنی هیچ کس جوابگو نیست
جای خوابگاه دانشجوها با این مدیریت ضعیف همون وسط بیابونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
نمی دونم چی باید گفت؟ واقعاً علم می آموزیم؟؟!! علم آموختن و تخریب جنگل با هم مناسبتی دارند؟؟!!
خدایا بعضی از ما خیلی ظلم می کنیم. ما رو به راه راست هدایت کن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
واقعا كه
دانشگاه اول مملكت رو گذاشتن تو يه محل پر دود و دم و پر ترافيك و جرم خيز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
خیلی شلوغ کردن هی دانشگاه شریف.
اگه تو هر استان یه دانشگاه برتر درست کنند یعنی با حمایت و عدم جو سازی، هم جلوی مهاجرت گرفته میشه و هم تهران به نفع منافع افراد از بین نمیره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
اشتباهي مثبت دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
گردنه حیران که فاجعه شده است ، سرزمین زیبای آرزوها و خیال ، تبدیل به ساختمانهای افراد با نفوذ در سیستم اداری و مملکتی است .
Iran (Islamic Republic of)
علی رضا
۰۹:۴۱ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
زندگی مدرن دور باطله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
اشتباهی مثبت شد.
زندگی عقب ماندگی هم دور باطله باطله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
غیب شدن هکتارها باغ با شعبده بازی دانشگاه شریف/ ساختمان دانشکده ها جای درخت رشد کردند.
همه ي اينها درست .حالا شما بفرماييد شمال تهران با اين همه باغ رو كي ساختمان ساخته ؟آيا انجا هم دانشگاه شريف ساخته ؟شهرك شهيد باقري كه كوه رو تراشيدند كه نفس تهران رو گرفته كي ساخته؟مشكل فقط دانشگاه شريف نيست اين يك مشكل اساسي است كه ايجور كارها براي شهرداري نفعي داره.
گردنه حيران رو كي اين همه ساختمان درست كرده؟
خانه از پابست ويران است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
در مقابل اينايي كه ذكر شد دانشگاه شريف يه نوك سوزن هم نيست
غرض ورزي ميشه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۵۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
غیب شدن حقوق معلم هم بررسی بشه لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۱ آبان ۱۳۹۸
ربطش به خبر !!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
سلام
برای ارگانهای دولتی و دانشگاهها باید اجبار بر تخصیص پارکینک عمومی باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
اگر اشتباه بوده که نبوده چرا همان موقع معترض نشدید الان دیگه چکار دارید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
اینکه باغ ها رو نابود کردن مشکلی نداره؟
عجب طرز تفکر جالبی داری
آخرین اخبار