
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،حمیدرضا حسینی مدیر کل دامپزشکی استان سمنان در آیین تقدیر از دامپزشکان شهرستان شاهرود به مناسبت روز گرامیداشت دامپزشک گفت: استان سمنان با تولید ۱۶۰ قلم داروی دامی، قطب تولید این داروها پس از استان البرز است.
او افزود: از ۲۰۰ داروی دامی توزیعی ۴۰ قلم وارد شده و ۱۶۰ قلم آن در کشور و استان سمنان تولید میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ میلیون دلار از فروش فرآوردههای دارویی ارزآوری شد، تصریح کرد: فرآوردههای دارویی و دامی استان به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر میشود که این روند امسال نیز ادامه دارد.
حسینی با اشاره به اینکه ۲۴ واحد داروخانه دامپزشکی و ۶ واحد آزمایشگاهی در استان فعال هستند، ادامه داد:۱۳ شرکت پخش دارویی در استان و سراسر کشور داروهای تولیدی را پخش میکنند.
او بیان کرد: ۱۵۰ تن در بخش دولتی و ۶۰۰ تن در بخش خصوصی مربوط به اموردام استان فعالیت میکنند.
حسینی از فعالیت ۳۶ مرکز درمان دامی در استان خبر داد و ابراز داشت: ۵۶۰ روستا در استان وجود دارد که روستاییان در طول سال دستکم ۲ مرحله به این مراکز درمانی برای گرفتن خدمت مراجعه میکنند.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان نیاز کشور در سال ۹۰۰ هزار تن گوشت است که سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن وارد شده و چنانچه حمایتها از تولید کنندگان بیشتر شود از خروج ارز جلوگیری شده و اشتغال بیشتری برای جوانان ایجاد خواهد شد.
او با بیان اینکه دامپزشکی به عنوان یک دستگاه سلامت محور تلقی میشود، اظهار داشت: دامپزشکی محور توسعه پایدار سلامت و امنیت غذایی است چنانچه تضمین امنیت غذایی وجود نداشته باشد توسعه پایدار در جامعه شکل نخواهد گرفت.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان تاکید کرد: مجموعه دامپزشکی در سه محور مبارزه با بیماریهای واگیر دامی، مبارزه با بیماریهای مشترک دام و انسان و پایش، نظارت و کنترل بر فرآوردههای خام دام خدمت میکند.
سید حسن حسینی شاهرودی نماینده شهرستان شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی هم در این آیین گفت: جهاد کشاورزی با زیر مجموعه هایش درگیر حوزه اقتصادی و رزق مردم بوده و یکی از محورهای کلان توسعه در کشوراست.
او با بیان اینکه در جهان حساسیت خاصی بر سلامت جامعه وجود دارد، افزود: مسئولان برای حل مشکلات به دنبال کوتاه کردن راهها و مدیریت جهادی بوده تا آزار و اذیتی متوجه تولید کننده نباشد، اما وقتی موضوع سلامت جامعه پیش میآید باید سخت گیرانه عمل شود.
حسینی با بیان اینکه دامپزشکان برای گسترش سلامت در جامعه فعالیت میکنند، تصریح کرد: ۴۹ درصد بیماریهای موجود در دنیا بین انسان و دام مشترک است که این امر نقش یک دامپزشک را برجستهتر از یک پزشک نشان میدهد.
نماینده شهرستان شاهرود و میامی با اشاره به اینکه دامپزشک نقش پیشگیرانه از انتقال بیماری دام به انسان را بر عهده داشته، اما پزشک نقش درمان را دارد، تاکید کرد: اگر یارانه به دامدار، کشاورز و مرغدار داده شود میزان تولید بالا رفته و نیاز به واردات از بین میرود.
او با اشاره به بازار خوب عراق برای تولدات دامی کشور، افزود: ایران زمانی ۹۰ درصد لبنیات کشور عراق را تامین میکرد، اما در چند سال اخیر این بازار به ۵۰ درصد کاهش یافته است.
در این آیین از پیشکسوتان عرصه دامپزشکی شهرستان شاهرود تجلیل به عمل آمد.
اپیام / م