کارشناسان و محققان امنیتی به کاربران هشدار داده‌اند که تنها از پیام‌رسان‌های مجهز به قابلیت رمزنگاری پیشرفته برای ارسال پیام و سایر اطلاعات شخصی خود استفاده کنند.

به هر پیام‌رسانی اعتماد نکنید!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های اخیر که حفاظت از حریم شخصی کاربران و امنیت سایبری در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است، بسیاری از کارشناسان و متخصصان فعال در شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی به کاربران توصیه کرده‌اند که برای ارسال پیام‌های خصوصی، تصاویر و ویدیو‌های شخصی به هر اپلیکیشنی که کار پیام‌رسان را انجام می‌دهد، اعتماد نکرده و تنها از پیام‌رسان‌های با قابلیت رمزنگاری پیشرفته (End-To-End Encryption) استفاده کنند.

بر اساس این گزارش، با اینکه تقریبا تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مدرن و امروزی که از محبوبیت بالایی در میان کاربران جهان برخوردار شده‌اند، از قابلیت رمزنگاری پیشرفته (End-To-End Encryption) بهره می‌برند، اما هنوز هم تعداد قابل توجهی از پیام‌رسان‌ها به دلایل مختلف از این قابلیت امنیتی بی‌بهره مانده‌اند.

بهره‌مندی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان از این قابلیت بدان معناست که هیچ نهادی قادر به ردگیری و مشاهده اطلاعات رد و بدل شده توسط کاربران و دسترسی به سرور‌ها نخواهد بود و تقریبا این کار غیرممکن به نظر می‌رسد. اما سایر اپلیکیشن‌ها در صورت عدم بهره مندی از این قابلیت، این امکان را برای اشخاص ثالث فراهم می‌کنند تا به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کرده و پیام، تصاویر و ویدیو‌های رد و بدل شده توسط افراد را پیگیری کنند.

از جمله اپلیکیشن‌های معروفی که از قابلیت امنیتی رمزنگاری پیشرفته برخوردار است، می‌توان به واتس‌اپ و سیگنال اشاره کرد.

این در حالیست که برخی دیگر از اپلیکیشن‌های معروف همچون فیس بوک مسنجر، تلگرام و گوگل الو از این قابلیت بی بهره‌اند. البته کاربران به منظور عدم ثبت مکالمات خود در سرور‌های پیام رسان‌های مذکور، قادر خواهند بود چت محرمانه (secret chat) را با دوستان خود آغاز کنند.

اپلیکیشن پیام‌رسان واتس اپ که یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های جهان است، نیز از قابلیت رمزنگاری پیشرفته پشتیبانی می‌کند و از پروتکل‌های پیشرفته‌ای برای حفظ حریم شخصی کاربرانش برخوردار است.

این اپلیکیشن که برای تمامی سیستم‌های عامل اندروید، iOS و ویندوز قابل استفاده است، در سال ۲۰۱۶ میلادی لقب پرکاربردترین پیام رسان جهان را گرفت. واتس اپ از آن جهت ضریب امنیت سایبری بالایی دارد که مکالمات و اطلاعات مبادله شده میان کاربران و مخاطبان به صورت کامل محافظت شده بوده و مکالمات و اطلاعات شخصی و خصوصی آن‌ها از سوی نهاد‌های دیگر قابل رصد و ردگیری نخواهد بود.

شرکت فیس‌بوک با در اختیار گرفتن و تصاحب شرکت واتس‌اپ در سال ۲۰۱۴، ۱۹ میلیارد دلار کسب کرد و از آن زمان تاکنون نیز با معرفی و افزودن قابلیت‌های جدید بدنبال جذب و حفظ طرفداران این پیام‌رسان محبوب بوده است. طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸، پیام‌رسان واتس اپ هم اکنون میزبان بالغ بر ۱ میلیارد کاربر در جهان است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
به پیامرسان داخلی اعتماد کنید علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
بله حق باشماست ما به هیچ کدوم از پیام رسانها اعتماد نداریم و برا همین منتظریم نت وصل برشه و بریم سراغ تلگرام و اینستا و واتساپ و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
دوستان یه نکته وجود داره، تلگرام چرا فیلتر شد؟
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۳:۴۴ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
خواهشا هیچ وقت نت رو وصل نکنید.چون بعضی از مردم ایران جنبه ی استفاده از گوشی رو ندارن...میریم مهمونی یارو سرش تو گوشیه...میریم تو اداره ها به جای کار کردن تو گروه های تلگرام و...هستند .به خدا بعضی ها مسخرشو در آوردن
Iran (Islamic Republic of)
شاگرد
۱۳:۵۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
چه ربطی داره بابا. یکدفعه بریم توی غار زندگی کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
خب ماهاکه کارامون هست وخوابیده چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
شما استفاده نکن.
Iran (Islamic Republic of)
mohammad
۱۴:۲۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
دنیا همه چیز اینترنت میخواد اگر بخوای یک تحقیق سرچ کنی حتمأ اینترنت میخواد.
Iran (Islamic Republic of)
صابر عبدالهی تورک سلماسی
۱۳:۴۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
دوستان انگار از امروز نت های همراه رو فعال میکنن
Iran (Islamic Republic of)
رویا
۱۳:۴۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
یاشاسین
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۳:۳۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
بابا این اینترنت رو وصل کنین هیچ جای دنیا اینترنت قطع نیست. مگه میشه یه کشور با دنیا قطع ارتباط باشه خیلی ها اموراتشون از طریق اینترنت میگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
باشه بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
اینها نمیخوان اینترنت رو وصل کنند.
میخوان ما رو مجبور کنند وارد پیام رسان های داخلی بشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
هبچکدوم از پیام رسان ها امن نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
سروش؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
لابد بهترین پیام رسانای داخلی بهترین پیام رسان های دنیاهستن
Iran (Islamic Republic of)
شاگرد
۱۳:۲۴ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
هر پیامرسانی که نصب کنی از شما اجازه دسترسی به مخاطب و پیام ها رو میخواد چون اساس کارشه.
در ضمن مگه من توی گوشیم چی دارم؟
Iran (Islamic Republic of)
Kamran
۱۳:۱۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
بله دارن کم کم مردمو اماده میکنن ملی کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
مشکل اینجاست نمیشه یک بستر جهانی رو ملی کرد و خودشان هم اعتراف کردند بدون نت جهانی نمی شود کاری کرد
Iran (Islamic Republic of)
Sahar
۱۴:۳۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
آخه چطوری میتونن ملی کنن وقتی بروزرسانی گوشیا و حتی یه تم زمینه گوشی هم ب اینترنت جهانی بستگی داره؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
پیمان
۱۳:۱۳ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
باشه همه پیام رسانا مخصوصا تلگرام بد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۳:۱۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
چرا با احساسات واتساپ بازی میکنید؟
مگه چشه فیلترش نمیکنید؟
هم امکانات داره هم منحصر بفرده هم امنیت داره
اصولیش این بود که فیلتر بشه
نکنه فکر کردین دل نداره؟
فیلترش کنید بره وردست رفقاش دیگه