کشف سیاهچاله‌ای ۴۰ میلیارد بار بزرگتر از خورشید

ستاره شناسان انستیتو مکس پلانک در رصدخانه دانشگاه مونیخ بزرگترین سیاهچاله در کهکشان همسایه را به وسیله اندازه گیری مستقیم حجم آن رصد کرده اند.

کشف سیاهچاله‌ای ۴۰ میلیارد بار بزرگتر از خورشید///گلیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان سیاهچاله‌ای در یک کهکشان همسایه کشف کرده‌اند که در فاصله ۷۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و حجم آن ۴۰ میلیارد بار بزرگتر از خورشید است.

 ستاره شناسان انستیتو مکس پلانک در رصدخانه دانشگاه مونیخ بزرگترین سیاهچاله در کهکشان همسایه را به وسیله اندازه گیری مستقیم حجم آن رصد کرده اند.

این سیاهچاله در فاصله ۷۰۰ میلیون سال نوری از زمین و در خوشه کهکشان‌های Abell ۸۵ در صورت فلکی Cetus قرار دارد. سیاهچاله مذکور ۴۰ میلیارد بار بزرگتر از خورشید است.

در فرضیه کوچکترین سیاهچاله ۲۲ میکروگرم است. این در حالی است که محققان انستیتو مکس پلانک به رهبری رالف بندر سیاهچاله‌ای کشف کرده اند که بزرگتر از کل خوشه‌های ستاره‌ای ابر‌های کوچک و بزرگ ماژلانیک است.

محققان با استفاده از اطلاعات فوتومتری و طیف سنجی ثبت شده توسط Very Large Telescope این سیاهچاله را کشف کرده اند. ابرسیاهچاله مذکور در مرکز کهکشانی به نام Holm ۱۵ A در خوشه Abell ۸۵ قرار دارد که متشکل از ۵۰۰ کهکشان جداگانه است. Holm ۱۵ A نیز خود کهکشان سنگینی است و حجم آن ۲ هزار میلیارد بار بیشتر از خورشید است.

با وجود منطقه مرکزی آن بسیار متراکم و محو است و عرض آن ۱۵ هزار سال نوری است. به همین دلیل دانشمندان به وجود سیاهچاله در این منطقه مشکوک شدند. آن‌ها توانستند به وسیله حرکت ستارگان و گاز‌ها به طور مستقیم حجم سیاهچاله را از فاصله ۷۰۰ میلیون سال نوری اندازه گیری کنند.

محققان در مرکز Holm ۱۵ A نوری خمیده کشف کردند که نشان می‌داد ستارگان این منطقه به دلیل رویدادی از آنجا بیرون رانده شده اند. یکی از دلایل احتمالی این امر ادغام ۲ کهکشان با سیاهچاله‌هایی در مرکز آن‌ها است. همزمان با نزدیک شدن سیاهچاله‌های مرکزی به یکدیگر، ستارگانی که در اطراف آن‌ها قرار دارند، بیرون رانده می‌شوند و در عوض مقدار اندکی گاز به جای آن‌ها باقی می‌ماند تا ستارگان جدید را به وجود بیاورند.

جنز توماس که مدل‌های رایانشی دینامیکی را در این پژوهش فراهم کرده می‌گوید: نسل جدید شبیه سازی‌های رایانشی از ادغام کهکشان‌ها به ما کمک می‌کند ویژگی‌های این رویداد را نیز پیش بینی کنیم.

محققان امیدوارند با مطالعه ساختار Holm ۱۵ A حجم سیاهچاله در مرکز دوردسترین کهکشان‌ها را اندازه گیری کنند.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار