فعالیت یک‌هزار و ۲۵ واحد صنعتی در استان کرمانشاه

معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به فعالیت یک‌هزار و ۲۵ واحد صنعتی در استان اشاره کرد و گفت : ۱.۴ درصد از سهم کشور را از لحاظ تعداد واحد‌های صنعتی، سرمایه‌گذاری و اشتغال داریم.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،احسان صلاحی معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت صنایع استان، گفت : کرمانشاه در حال حاضر یک‌هزار و ۲۵ پروانه بهره‌برداری صنعتی دارد که در استان در حال فعالیت هستند.

او گفت : این تعداد واحد صنعتی استان با سرمایه‌گذاری اسمی ۴ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان و اشتغال اسمی ۳۲ هزار و ۲۶ نفر، فعال هستند.

معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اشاره‌ای به جایگاه استان در کشور از لحاظ تعداد واحد‌های صنعتی، سرمایه‌گذاری و اشتغال داشت و افزود: استان کرمانشاه از لحاظ تعداد واحد صنعتی در جایگاه بیست و دوم، از نظر میزان سرمایه‌گذاری در جایگاه بیست و یکم و از لحاظ اشتغال اسمی پروانه‌های بهره‌برداری، جایگاه هیجدهم کشوری را به خود اختصاص داده است.

او گفت: استان کرمانشاه از نظر درصدی در هر سه مورد (تعداد واحد‌های صنعتی، سرمایه‌گذاری و اشتغال)، ۱.۴ درصد از سهم کشور را دارد.

صلاحی به محصولات عمده تولیدی استان اشاره و گفت: پتروشیمی، خودرو و قطعات خودرو، تیرآهن و نبشی، نخ تایر، کابل فشار قوی، رب گوجه فرنگی، فرش ماشینی، انواع لبنیات، کاشی و سرامیک، سیمان، انواع چینی‌آلات بهداشتی، روغن خوراکی و قند از چغندر قند از جمله محصولات عمده‌ای هستند که از صنایع استان تولید می‌شود.

او گریزی هم به وضعیت صنایع تبدیلی استان داشت و گفت: در تلاشیم تا بیش از این در این زمینه فعالیت داشته باشیم.

این مسؤول در خصوص صنایع تبدیلی به فعالیت استان در زمینه تولید رب گوجه فرنگی، روغن خوراکی و واحد‌های لبنیاتی اشاره کرد و افزود: استان کرمانشاه یکی از قطب‌های تولید رب گوجه فرنگی است که در این راستا یکی از شرکت‌های مطرح در خاورمیانه را داریم و کارخانه‌ای دیگر نیز در زمینه رب گوجه فرنگی در دست اقدام داریم که ان‌شاءالله سال آینده گوجه را از کشاورزان خریداری می‌کند و یک کارخانه دیگر نیز با پیشرفت فیریکی ۲۰ تا ۳۰ درصد نیز در دست اجرا داریم.

او کرمانشاه را به عنوان یکی از عمده‌ترین استان‌های تولیدکنندگان روغن خوراکی در سطح کشور معرفی کرد و گفت: علاوه بر این واحد‌های لبنیاتی بسیار خوبی نیز داریم که در زمینه صادرات به کشور‌های همسایه نیز فعالیت می‌کنند.

صلاحی، ۳۵۹ مورد از صنایع تبدیلی را در حوزه کشاورزی تعریف کرد و افزود: در حال حاضر عمده صنایع تبدیلی به وزارت جهاد کشاورزی انتقال داده شده است تا با توجه به برنامه‌هایی که در زمینه کشت دارند، بهترین برنامه‌ریزی را در زمینه صنایع تبدیلی داشته باشند.

معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه درخصوص چگونگی پیگیری مشکلات واحد‌های صنعتی، گفت: اکثر واحد‌های صنعتی استان با مشکلاتی مواجه هستند در این راستا مشکلات آن‌ها را دسته‌بندی کرده‌ایم، عمده‌ترین مشکلات در حوزه‌های بانک‌ها، تامین اجتماعی، مالیات و مطالباتی که از برخی از دستگاه‌های دولتی دارند، گریبانگیر صنایع استان است.

او افزود: در این راستا کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار و گا‌ها معاون امور اقتصادی استاندار برگزار می‌شود که سازمان صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان دبیر این کارگروه بحث اجرای شدن مصوبات کارگروه را بررسی می‌کند.

صلاحی در خصوص فعالیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از ابتدای سال تاکنون، گفت: امسال ۹۲ جلسه برگزار شده که یک‌هزار و ۱۵۰ مصوبه برای واحد‌های تولیدی استان صادر شده که خوشبختانه ۶۸ درصد مصوبات نیز اجرایی شده است.

او در توضیح فعالیت این کارگروه، افزود: واحد‌های که مشکل دارند به سازمان صمت معرفی می‌شوند یک بررسی کارشناسی انجام می‌شود برای اینکه تشخیص داده شود که آیا این درخواست لازم است در کارگروه مطرح شود یا نه؛ پس از آن دستگاه اجرایی مربوطه که واحد صنعتی با آن مشکل دارد برای شرکت در کارگروه دعوت و مشکل بررسی و راه‌حل ارائه می‌شود.

این مسؤول در رابطه با کمک‌های فنی و اعتباری یا همان تسهیلات یارانه‌ای به واحد‌های صنعتی استان گفت: دولت مبلغی در حدود ۴۵ میلیارد تومان در این راستا به استان اختصاص داده که در قالب آن بانک‌ها تسهیلاتی را از منابع همین اعتبار به واحد‌های صنعتی با درصد سود کمتر پرداخت می‌کنند.

او این کاهش سود تسهیلات را برای سرمایه در گردش تا پنج درصد و برای سرمایه‌های ثابت تا ۹ درصد اعلام کرد.

صلاحی افزود: بابت همین کمک‌های فنی و اعتباری تاکنون ۱۰۰ مورد با رقم ۲۸۸ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات به واحد‌های صنعتی داشته‌ایم و در حال حاضر نیز ۱۹۰ مورد با رقم ۴۸۸ میلیارد تومان در سیستم بانکی در دست بررسی است.

او گفت: علاوه بر تسهیلات یارانه‌ای، طبق بند الف تبصره ۱۸ سهمی برای صنایع استان در نظر گرفته شده که در حال پرداخت است همچنین بحث رونق تولید را داریم که از محل منابع داخلی، بانک‌ها تسهیلاتی به واحد‌های صنعتی پرداخت می‌کنند.

معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در خصوص مزیت وام رونق تولید، افزود: سود آن ۱۸ درصدی است، با این مزیت که اگر واحد صنعتی چک برگشتی داشته باشد در قالب طرح رونق تولید این تسهیلات را دریافت می‌کند.

او در توضیح اقدامات صورت گرفته برای جذب سرمایه‌گذار، گفت: بهترین کار برای جذب سرمایه‌گذار «تسهیل در فضای کسب و کار» است که در این راستا بحث واگذاری زمین به سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در زمینه تولید فعالیت کنند در شهرک‌های صنعتی استان به صورت اقساطی را داریم، بحث معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاران شهرستان‌های محروم و مرزی را داریم و همچنین تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری، طرح یارانه دستمزد و... را داریم، خلاصه در تلاشیم تا سرمایه‌گذار را به هر نحوی شده برای سرمایه‌گذاری در استان، جذب کنیم .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار