رئیس سازمان نهضت سواد آموزی مطرح کرد؛

بیش از ۸۹ درصد جمعیت کشور با سواد هستند/ احتمال تغییر نام سازمان نهضت سوادآموزی

محمدزاده گفت: تصمیم داریم سازمان نهضت سواد آموزی را به سازمان نهضت و آموزش بزرگسالان تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شاپور محمدزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در نشست خبری به مناسبت گرامی‌داشت چهلمین سالروز هفته سوادآموزی بیان کرد: طبق سرشماری سال ۹۵، در بین جمعیت ۶ سال و بالاتر بیش از ۸ میلیون نفر فاقد سواد بودند و این در حالی است که در سال ۵۵ این رقم ۴۷/۵ درصد بوده است.

او ادامه داد: براساس اطلاعات حاصله در سال ۹۸، درصد با سوادی به ۸۹ درصد رسیده است. همچنین کاهش فاصله درصدی با سوادی میان زنان و مردان را شاهد بودیم.

کاهش تعداد بی سوادان در کشور

محمدزاده با اشاره به درصد بی‌سوادی در کشور اظهار کرد: تعداد بی‌سوادان در سرشماری سال ۷۵ حدود ۱۰/۷ میلیون نفر بود که تا سال ۹۵ این رقم به ۸/۸ میلیون نفر کاهش یافت و تعداد بی‌سوادان در گروه سنی ۱۰-۴۹ سال ۲/۷ میلیون نفر با احتساب اتباع خارجی و حدود ۲/۳ میلیون نفر بدون اتباع خارجی است، اکنون هم به استناد آمار‌های موجود بی‌سوادی مطلق کمتر از ۲ میلیون نفر برآورد می‌شود.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به کاهش فاصله درصد با سوادی بین مناطق شهری و روستایی گفت: حدود ۵۵ درصد از فعالیت‌های سوادآموزی در طول چهار دهه گذشته به مناطق روستایی سوق پیدا کرده است.

محمدزاده با اشاره به سواد آموزی اتباع خارجی، گفت: از کمک‌های بین المللی فقط چهار درصد اختصاص پیدا می‌کند و سایر هزینه‌ها بر عهده ایران است و از سال ۶۳ تا ۹۸، ۸۱۱ هزار و ۹۸۹ نفر تحت آموزش قرار گرفتند.

۴۵۰ مرکز یادگیری محلی داریم

او درباره فعالیت مراکز یادگیری محلی بیان کرد: برای آن دسته از سوادآموزانی که تمایلی به حضور در کلاس درس نداشتند، این مراکز شکل گرفتند تا علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارت‌های زندگی، اجتماعی و حقوق شهروندی و شغلی به افراد سوادآموز ارائه شود.

او بیان کرد: ۳۵۱۲مرکز یادگیری محلی از سال ۷۹ تا سال ۸۶ داشتیم، اما وقفه‌ای در کار پیش آمد و از سال ۹۴ مجددا این مراکز را راه اندازی کردیم و اکنون ۴۵۰ مرکز یادگیری محلی داریم و باید در سال ۹۹ تعداد آن‌ها افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی درباره طرح سوادآموزی نیرو‌های مسلح بیان کرد: در این طرح ۵۴۶ هزار و ۷۱ نفر در چهار دهه گذشته آموزش دیدند و این فعالیت در دهه ۹۰ با ۵۴۲ هزار و ۵۷۴ نفر آغاز شد.

بازگشت از بی سوادی با طرح خواندن با خانواده

محمدزاده با اشاره به طرح حلقه‌های کتابخوانی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه بیان کرد: این کار در تعمیق با سوادی افراد تاثیر بسزایی دارد علاوه بر آن طرح خواندن با خانواده را داریم که این چنین طرح‌ها از بازگشت به بی‌سوادی جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: تصمیم داریم سازمان نهضت سواد آموزی را با تصویب شورای عالی اداری به سازمان نهضت و آموزش بزرگسالان تبدیل کنیم و کلاس‌ها برای سوادآموزی به تناسب شرایط بزرگسالان تدوین شود.

محمدزاده همچنین از رونمایی سامانه پیشخوان محتوا و رسانه‌های آموزشی خبر داد و گفت: این سامانه آرشیوی از کار‌هایی است که تاکنون داشته ایم، ارائه می‌دهد به عنوان مثال کتاب‌های دوره مقدماتی، انتقال و تحکیم جز از طریق سازمان نهضت قائل دسترسی نیست، اما از طریق این سامانه که به منزله دایره المعارف است، اطلاعات در اختیار همگان قرار می‌گیرد.

بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ آموزش دهنده  جذب شدند

محمدزاده درباره جذب آموزشیاران در آموزش و پرورش بیان کرد: امسال براساس قولی که دادیم بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ آموزش دهنده به عنوان معلم ابتدایی وارد کلاس درس شدند، این افراد حداقل ۱۰ سال سابقه کار داشتند.

محمد زاده اکنون ۹۹ درصد اعتبارات ما از بند واو بودجه است، گفت: بخشی از دستمزد آموزش دهندگان باقی‌مانده است که در صدد پرداخت آن هستیم.

او ادامه داد: بر اساس مصوبه سال ۹۷ مجلس، آموزش‌دهنده‌هایی که قبل از سال ۹۲ که به صورت تجمیعی از سال ۷۹ تا ۹۲ در نهضت فعالیت داشته اند با شرکت در آزمون استخدامی جذب آموزش و پرورش می‌شوند اکنون هم شرایط ۳۳ هزار آموزش دهنده بررسی شده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره جذب آموزش دهنده جدید گفت: اگر نیاز به نیروی جدید باشد از میان افرادی که سال ۹۶ در دوره‌های آموزشی جهاددانشگاهی شرکت کردند به صورت موردی مجوز می‌دهیم.


بیشتر بخوانید: از استانبول تا تهران؛ حکایت تفاوت وضعیت معیشتی معلمان ایرانی و خارجی


او با اشاره به بودجه سال ۹۹ سازمان نهضت اظهار کرد: پیش بینی‌ها حاکی از کاهش ۳۷ درصدی بودجه است که البته با توجه به شرایط خاص کشور این موضوع قابل توجیه بست هرچند با کسری مواجه می‌شویم.

محمدزاده به اجرای طرح شتاب‌بخشی اشاره و اظهار کرد: استان‌هایی که از پوشش بی سوادی آن‌ها از میانگین کشوری پایین‌تر است، دنبال می‌کنیم هرچند که بالغ بر نیمی از استان‌های بالاتر از نرخ میانگین هستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: سیستان و بلوچستان آخرین استان در پوشش خبری بوده و نرخ باسوادی این استان حدود ۸۱ درصد است البته با استاندار سیستان و بلوچستان به توافق رسیدیم در هشت منطقه این استان طرح شتاب بخشی را اجرا کنیم.

محمدزاده درباره ماجرای اختلاس در بخش سواد‌آموزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: تشکلی مستقلی به نام نهضت سواد آموزی در استان‌ها نداریم و آموزش دهندگان زیر نظر ادارات کل آموزش و پرورش کار می‌کنند.

او ادامه داد: درباره این ماجرا با دادستان صحبت کردم و‌لی کاش تا روشن شدن ماجرا صحبتی از سوادآموزی نمی‌شد، اما ماجرا از این قرار است که تعدادی آموزش دهنده تخلف کرده‌اند و آموزش دهنده صوری وارد سیستم کرده اند که نباید این کار را به پای نهضت بنویسیم و در این مورد مدیرکل آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه سیاست‌های تشویقی برای سوادآموزی در نظر داریم، اما سیاست تنبیهی تا کنون در نظر گرفته نشده است، بیان کرد: به هر آموزش دهنده هم بابت قبولی سوادآموران به ازای هر فرد ۷۵۰ تا ۹۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام /

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۱ دی ۱۳۹۸
باید برای باسوادی 11 درصد بیسواد باقی مانده به سرعت اقدام کرد. با این توضیح که توانایی خواندن و نوشتن به تنهایی سواد محسوب نمی شود وباید به دنبال کسب این توانایی عادت به مطالعه نیز ایجاد شود.
آخرین اخبار