در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

وقتی بیمه، بیماران هموفیلی را تشویق به دارو‌فروشی می‌کند/تاکنون ۳۴۴ بیمار هموفیلی یارانه معیشتی نگرفته‌اند

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران گفت: بیمه سلامت به نوعی بیماران را وسوسه می‌کند که داروی خود را بفروشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری هموفیلی از بیماری های با اختلالات خونریزی دهنده و وابسته به جنس است که در مردان شیوع بیشتری دارد؛ اگر چه بیماری هموفیلی ارثی است، اما در یک سوم موارد، ارث هم موثر است و با جهش جدید ژنتیکی اتفاق می افتد که این امر پیشگیری از آن را بسیار مشکل می سازد.

 واژه «هِمو» به معنی خون و «فیلی» به معنی دوستدار خون است و به دلیل همراه بودن این بیماری با اختلالات خونریزی دهنده، «هموفیلی» نام گرفته است.

در بدن انسان ۱۳ نوع فاکتور انعقادی، از جنس پروتئین وجود دارد و بیماری هموفیلی بر اساس نوع کمبود هر فاکتور به چند نوع تقسیم شده است که شایع ترین نوع آن بیماری «ون ویلبراند» و سپس کمبود فاکتور هشت یا هموفیلی A و بعد از آن کمبود فاکتور ۹ یا بیماری هموفیلی B است؛ همچنین بیماری هموفیلی برحسب شدت به انواع شدید، متوسط و خفیف تقسیم می شود.

همچنین ۲ نوع بیماری پلاکتی در زمره بیماری‌های خونریزی دهنده ارثی داریم که به نام کاشفانشان «برنارد سولیر» و «گلانزمن» نامگذاری شده اند.

بیماران هموفیلی این روزها با چالش های بسیاری دست و پنجه نرم می کنند و در تامین دارو و تایید نسخ دچار مشکلاتی شده اند.


بیشر بخوانید: هموفیلی؛ اختلال خونریزی دهنده ارثی که با جانتان بازی می‌کند


بیمه سلامت به دو بیماری خونریزی دهنده دفترچه خاص نمی دهد

قویدل مدیر عامل و سخنگوی کانون هموفیلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان بیان کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که بیمه سلامت به بیمارانی که کمبود فاکتور ۱۰ و ۱۳ دارند دفترچه بیمه خاص نمی دهد، ما در گذشته این مشکل را با بیمه تامین اجتماعی هم داشتیم اما اکنون این مشکل مرتفع شده است.

قویدل اظهار کرد: این در حالی است که بیمه مرجع تشخیص بیماری خاص نیست، بلکه بر طبق قانون مجلس خاص بودن بیماری را تصویب می کند و مرجع تشخیص آن وزارت بهداشت بوده و بیمه تنها عامل اجرایی است و بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی بیماران هموفیلی خاص شناخته شده اند.

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران ادامه داد: در شورای عالی بیمه بیماری های خونریزی‌دهنده ارثی مشمول خدمات بیماران خاص هستند اما در بیمه سلامت شاهد آن هستیم که بیماران مبتلا به بیماری «برنارد سولیر» به دلیل آنکه از داروخانه دارو نمی‌گیرند و در بیمارستان محصول خونی تزریق می‌کنند، دفترچه بیمه خاص تعلق نمی گیرد، در حالی که این بیماران به جز دارو خدمات دیگری مانند ویزیت پزشک و توانبخشی نیاز دارند.

او بیان کرد: ما از وزارت بهداشت درخواست کرده ایم عناوین بیماری های زیر مجموعه هموفیلی را رسماً اعلام کند هر چند که کمبود فاکتور هشت و ۹ بیماری هموفیلی محسوب می‌شود اما بنابر تعریف وزارت بهداشت بیماری های خونریزی دهنده ارثی در ذیل هموفیلی قرار دارند اما بیمه سلامت این تعاریف را قبول ندارد.

بیماران هموفیلی

تحویل کارنامه بیماران در درب منزل

او با اشاره به اقدام عجیب بیمه سلامت در تحویل کارنامه بیماران در درب منزل اظهار کرد: از چند وقت پیش شاهد آن هستیم که بیمه سلامت کارشناسی را به همراه کارنامه بیماران و یک شاخه گل به درب منزل بیماران می‌فرستد و به عنوان مثال به بیمار می گویند که ما در سال گذشته ۶۰ میلیون تومان برای شما هزینه کردیم و پولی نگرفتیم.

 قویدل بیان کرد : بارها اتفاق افتاده است  که بیماران با این کارنامه نزد ما آمدند و درخواست کردند که داروهای ما را کمتر کنید و به جایش کمی از پول دارو را به ما بدهید تا خرج کنیم یا با آن شغلی راه بیندازیم، بیمه سلامت به نوعی بیماران را وسوسه می‌کنند که داروی خود را بفروشند.

 او با بیان اینکه بیمه سلامت درک درستی از اورژانس هموفیلی ندارد، گفت: وقتی بیمار خونریزی می کند درمان به تدریج سخت‌تر  و گاهی فرد گرفتار معلولیت می‌شود،  در تهران سه مرکز بیمارستان امام خمینی بیمارستان کودکان مفید و درمانگاه انجمن بیماران هموفیلی از جمله ۸۰ مرکز درمان بیماران خاص در کشور هستند.

 هموفیلی

کمبود داروی بیماران هموفیلی سرپایی در بیمارستان امام خمینی

قویدل با اشاره به چالش‌های بیماران هموفیلی برای تزریق دارو اظهار کرد: متاسفانه به دلیل مدیریت غلط بیمه‌ها بدهی زیادی به داروخانه های بیمارستانی دارند و در نتیجه آن داروخانه های بیمارستانی بدهی سنگینی به شرکت های تولید دارو دارند و  به عنوان مثال شاهد آن هستیم که داروخانه بیمارستان امام خمینی دارو برای بیماران سرپایی ندارد.

او افزود: بیماران باید پس از ویزیت در مرکز جامع خدمات بیماران خاص در بیمارستان امام خمینی به داروخانه ۲۹ فروردین بروند و پس از ۲ تا سه ساعت معطلی داروی خود را دریافت کنند و در صورتی که سهمیه بیمار تمام شده باشد تنها راه این است که بیمار در اورژانس بیمارستان امام خمینی بستری شود و پس از ۱۲ ساعت بتواند داروی خود را دریافت و تزریق کنند‌.

بیماران هموفیلی

ماجرای سهمیه بندی و فروش دارو

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران با بیان اینکه سهمیه‌بندی دارو منطق علمی و اجتماعی ندارد، گفت: دارو بر اساس نیاز بیمار تجویز می شود در بیماران هموفیلی پزشک دارو برای بیمار تجویز می کند تا اگر فرد دچار خونریزی شد بتواند خود دارو را در منزل، یک مطب یا درمانگاه سرپایی تزریق را انجام دهد.

او با بیان اینکه ۱۲ هزار بیمار مبتلا به هموفیلی در کشور داریم، افزود: این درست است که عده قلیلی  از بیماران هموفیلی که گرفتار فقر هستند، داروی خود را می فروشند و ترجیح می‌دهند که با جان خود بازی کنند، بارها گفته‌ام اگر پوکه دارو جمع‌آوری شود، فروش دارو هم جمع خواهد شد و در درمانگاه هموفیلی ما این اقدام را انجام می دهیم.

قویدل ضمن انتقاد از عملکرد بیمه سلامت در تایید نسخه بیماران هموفیلی گفت: متاسفانه بیمه سلامت پنجشنبه و جمعه نسخه بیماران را تعیین میکند در حالی که بیماری پنجشنبه و جمعه نمی‌شناسد.

 بیمار هموفیلی

به برخی از بیماران هموفیلی بسته معیشتی تعلق نگرفته است

سخنگوی کانون هموفیلی ایران بیان کرد: افزون بر این شاهد آن هستیم که به برخی بیماران بسته معیشتی تعلق نگرفته است در صورتی که دولت به بانک الکترونیکی اطلاعات بیماران خاص دسترسی دارد و بیماران باکدملی شناسایی می‌شوند.

 قویدل افزود: تاکنون بر اساس فراخوان اینترنتی که در سایت انجمن هموفیلی و بیماران صورت گرفته است، تاکنون ۳۴۴ بیمار هموفیلی بسته معیشتی نگرفته اند، البته این تعداد نتیجه ثبتنام افرادی است که دانش استفاده از اینترنت را دارند، برای ما این جای تعجب دارد  که چرا به بیماران هموفیلی یارانه پرداخت نمی شود، ما برای شناسایی تمام بیماران اقدام به فراخوان پیامکی کرده ایم تا بیمارانی که مشمول یارانه معیشتی نشده اند، شناسایی کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۹:۱۸ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من بیمارهموفیلیم 2فرزنددارم وسرپرست فرزندانم هستم به خدانمیدونم چه کارکنم هزینه داروهموندارم و3ساله که زانوم خونریزی کرده وبرام مشکلات زیادی بوجود اومده فکرمیکنید همین که فاکتوربه مامیدیدمشکلاتمون حل میشه میگید فاکتور آنهایی روکه میخرید بیارید ماپرداخت میکنیم ازشهرستان بریم مشهدهزینه کنیم وبعدیک پنجم به مااونم بعدچند ماه پرداخت میکنیدتوروخداکمکون کنید این حرف تنهامون بیمار نیست حرف همه ی بیماران خاص هست باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام پسر من ۱۷ساله است بیماری هموفیلی نوع آ شدبد دارد با این سهمیه کردن دارو کارهایی کا اقتضای سنش هست انجام بدهد همش پی گیم این کارو نکن اون کارو نکن افسرده شده بهغیر از بیماری هموفیلی که دترد به بیماری عصبی هم دچارشده الان فقط دغدغخهای که داردتبن است مثل همسالانش ژندگی کند اون کسی که دارو فروخته زنی تینا رو به خطر انداخته پن فکر می کنم شخصی که له این ببماری دچار شده نمی خواد داروهاشو بفروشه حتما این شخص خود ش یا فرزندش این دردرو نکشیده که این کار غیر اخلاقی رو کرده تز مسولان عاجزانه می خواهم این افراد رو شناسایی کنن سهمیه اونا رو کم کنن نوجوانانی مثل پسر من چه گناهی دارن یا دچار نقص جسمانی بسن یا عصابشون به هم بربزه ودچتر افسردگی بشناز شما مسوول محترم در این مورد رسیدگی فرمایید به حدی رسبده که پسر من میگه اگه دارو نبود همان کودکی نمی داشتین بزرگ بشیم نتونین درمان کنین به امید روزی که مشکلات این بیماران حل بشه ممنون
Germany
محمد
۱۴:۱۳ ۰۸ دی ۱۳۹۸
سلام و درود خسته نباشی ...بیمه گرا ها و دولت فکر میکنن که بیمار هموفیلی فقط فاکتور هست که فراهم کنند...اما به خدا اینجوری نیست نه فقط هموفیلی ..بلکه همه بیماران خاص رو میگم یه کمکی کنید بلند بشن نه اینکه بشینن توی خونه و معلول بشن ...کار که نمیتونن بکنن...مخارج هم زیاد ..مجبور میشن داروهاشون و بفروشن که یه خورده اموراتشون بگذره ...من هم هموفیلی هستم اما به خدا دیگه نمیدونم چیکار کنم ..از هیج جا کمکی گرفتم چون روم نشده تقاصا کنم ...جای های که کمک هم کنن میگم باید معلول باشی ...سخته همه چی ..پس گه بیماری دارو هاش رو فروخت ناراحت شید برید یقه اون کسی که این کار رو کرد بگیرید...ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۷ دی ۱۳۹۸
والا ما هم بیمار ibd هستم و خیلی هزینه هامون زیاده. هیچ پوشش و حمایتی هم نمیشیم
آخرین اخبار