در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

عزت نفس خود را این‌گونه افزایش دهید

یک روانشناس درباره راهکارهای افزایش عزت نفس توضیحاتی داد.

زهرا زین الدینی روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای افزایش عزت نفس اظهار کرد: عزت نفس برای بقا، موفقیت و سلامت روان انسان حیاتی است و همچنین عزت نفس یکی از ملزومات عاطفی زندگی بشر است و بدون آن بسیاری از نیاز‌های اساسی برآورده نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائلی که انسان را از سایر حیوانات متمایز می‌کند، آگاهی از خود است، افزود: یعنی توانایی تشکیل یک هویت و اختصاص دادن ارزشی به آن. در واقع، این ظرفیت در انسان وجود دارد که تعریف کند کیست، و سپس ببیند که آیا آن هویت را دوست دارد یا خیر.

این روانشناس بیان کرد: عزت نفس یعنی چگونگی ارزشیابی فرد از خود و اینکه چقدر آن تصویر را دوست دارد، که این موضوع ارتباط مستقیم با سلامت روان، موفقیت و پیشرفت در جنبه‌های مختلف زندگی و داشتن روابط اجتماعی سالم دارد.

زین الدینی گفت: فردی که عزت نفس پایینی دارد، احتمالا تنهایی و انزوا را بیشتر ترجیح می‌دهد و اضطراب و استرس بالایی را در زندگی خود تجربه خواهد کرد.

وی ادامه داد: افراد با عزت نفس پایین توانایی خود را برای ابراز مورد توجه و احترام قرار گرفتن، نشنیدن انتقاد و سرزنش، تقاضای کمک برای حل مشکلات را سرکوب می‌کنند و معمولا این افراد در بیشتر مواقع خود را سرزنش می‌کنند و احساسات منفی مانند عصبانیت و ناامیدی را تجربه می‌کنند.

این روانشناس اضافه کرد: بدون شک افزایش عزت نفس یک روند تدریجی و طولانی خواهد بود و مسلما تغییر آن با چند تکنیک ساده بسیار ساده انگارانه خواهد بود.

وی تصریح کرد: عاملی که تعیین کننده اصلی عزت نفس ماست، افکار ما هستند، چون افکار نقش بسیار مهمی در چگونگی ادراک و احساسات ما دارند به همین دلیل اولین گام برای بهبود عزت‌نفس، شناسایی افکار منفی راجع به خودمان است.

زین الدینی گفت: زمانی‌که افکار خودسرزنش‌گر و انتقادی را شناسایی کردیم و نسبت به احساسات منفی‌مان آگاه شدیم، سپس خطا‌های شناختی که در واقع افکار تحریف‌شده ما هستند را پیدا می‌کنیم، مانند تفکر همه یا هیچ، تعمیم افراطی، ندیدن جنبه‌های مثبت و تمرکز بر جنبه‌های منفی، نتیجه گیری عجولانه، بزرگ‌نمایی یا کوچک‌نمایی و بایدگویی.

این روانشناس افزود: گام بعدی برای بهبود عزت نفس به چالش کشیدن افکار منفی به کمک تکنیک‌های شناختی است و سپس افکار واقع‌بینانه را جایگزین آن کنیم و همچنین بتوانیم با خودمان مشفقانه‌تر و مهربان‌تر رفتار کنیم و کمتر به خودمان سخت بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این بهتر است افراد کمتر خود را قضاوت کنند، روی ایجاد شفقت و مهربانی نسبت به خود تمرکز داشته باشند و در نهایت نسبت به صدای منتقد و سرزنشگر درونی خود که ممکن است در موقعیت‌های مختلف فعال شود آگاه شوند و آن‌ها را زیر سوال ببرند و مسلما با کمک یک روانشناس متخصص این مسیر بسیار تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
ممنون خیلی خوب بود.
Iran (Islamic Republic of)
حمید لاری
۱۵:۳۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
جالب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بسیار عالی مچکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
عالی بود مرسی
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا صادقزاده
۱۱:۳۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
از مردم میخوام کتاب اصول موفقیت نوشته جک کنفیلداز سری نویسندگان غذای روح را مطالعه کنند چون زندگی تون رو متحول میکنه و در تمام زمینه ها چه شغلی چه کار و روابط تغییر ایجاد میکنه من مطالعه اش کردم عالیه در کتاب خانه های عمومی کشور هم موجوده میتونین امانت هم بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
قاسم
۱۰:۰۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
ممنون.
خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
آره برید به یک روانشاس که ساعتی 200 هزار تومن میگیره واخر جلسه میگه تئ یک جلسه درمان نمیشی باید چند جلسه بیایی قابل نداره مهمون ما باش میشه n میلیون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
تنها چیزی که برای ما ایرانی ها اهمیت نداره همین سلامت روان هست برو ببین ممالک دیگه برای سلامت روان خودشون چقدر ارزش قائل هستن و بیشترین هزینه رو انجام میدن. خخخخ اونوقت ما به اندازه ی پول یک نون بربری هم حاضر نیستیم خرج روان خودمون کنیم...! فقط عادت کردیم همه چیز رایگان باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
نون بربری نهایتا 2000 تومنه...نه 200 هزار تومن.
شما بابت جلسه نرفته مردم به روانشناسی وضع اقتصادی رو درست کنی....روح و روان ایرانیا آروم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
گیریم که رفتیم و درمان هم شدیم بعدش چی؟ نه درآمد کافی نه شغل پایداری نه اقتصاد سالمی نه .... خلاصه اینکه چند روز بعد درمان میشی همون روانی که بودی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بسیار ممنونم واقعا بالاترین خادمین و بالاترین اجر و عبادت اگر تعریف کنیم برای این گروه از اجتماع هستند که حقیقتا جان انسان ها را نجات می دهند که همانا خداوند متعال فرموده هرکس یک نفر را نجات دهد مانند این است که کل جامعه را نجات داده است حقیقتا از صد سیاستمدار، علم این بزرگوار بالاتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
زیبا بود....سپاس
United States of America
ناشناس
۰۰:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
به همهی اقمار بشر توصیه میکنم کتاب از حال بد به حال خوب رو بخونن. اساسا این کتاب بایستی جزو کتابهای درسی باشد.
آخرین اخبار